|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dawno zapowiadane zdjęcia z remontu i przeprowadzki. |
Autor |
Wiadomość |
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 15-06-2007, 12:18 Dawno zapowiadane zdjęcia z remontu i przeprowadzki.
|
|
|
Witajcie. Oto efekt remontu i przeprowadzki z domu do pierwszego mieszkania. To jest mieszkanko mojego brata. Piętro 3/4 , 37m2 dwa pokoju, osobna kuchnia z oknem, łazienka. ogrzewanie komunalne , woda ciepła ogrzewanie z pieca własnego.
Po otwarciu galerii wystarczy kliknąć na zdjęcie pierwsze i cały czas klikać na pokazane zdjęcie żeby pojawiło się następne. Pod zdjęciami są opisy .
Link do galerii
Niedługo Zdjęcia mojego mieszkanka, na razie niezły roz***el tam jest. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-06-2007, 12:36
|
|
|
Najbardziej mi się podoba zdjęcie pt. Tempra widok z balkonu
Całkiem fajne mieszkanko, i najważniejsze, że własne, choć wiadomo że trochę sił pochłonął remoncik to zawsze jest satysfakcja, że zrobiło się to samemu i wydaje mi się, że tak lepiej bo dokładniej
Sam to przerabiałem ostatnio w mieszkanku siostry - już prawie wszystko gotowe tylko kuchnia czeka na szafki i czeka i czeka i czeka już chyba 2-gi miesiąc |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 16-06-2007, 12:49
|
|
|
Skąd masz moją lodówkę polansky, a fotka Tempry jest spox. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-06-2007, 18:49
|
|
|
pewno po parapetówie lodówka się tam znalazła a ty nic nie pamiętasz
("hmm...gdzie moja lodówka?..") |
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 16-06-2007, 19:42
|
|
|
Masz identycznego psa jak ja nawet takie same miny robi |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 16-06-2007, 20:19
|
|
|
.. pewno z tej samej serii kupiliście |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 16-06-2007, 20:44
|
|
|
pozazdroscic:/ |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-06-2007, 14:12
|
|
|
Hehehe ja też mam taka lodówkę tylko większą o jedną szufladę w zamrażarce.
Uwielbiam w niej półkę na butelki, puszki |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 18-06-2007, 12:47
|
|
|
Emf napisał/a: | Uwielbiam w niej półkę na butelki, puszki |
No no dobra ta pułeczka,dobra. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 20-07-2007, 14:00
|
|
|
kolejna porcja zdjęć . tym razem z remontu mojego mieszkanka. w chwili obecnej kładziemy nową instalacje elektryczną i przygotowujemy wszystko pod płyty gipsowe. za jakieś 1,5 tygodnia zaczniemy wylewke w łazience a z faktu iż podłoga jest tam pół na pół drewno i beton trzeba nieźle się namęczyć i trzeba zrobić 3-4cm wylewki +kratownice.
galeria 2
Przestroga dla osób kupujących mieszkanie . Upewnijcie się z którego roku jest budynek. Jeśli jest to okres przedwojenny lub początek okresu powojjenego to warto skoczyć do administracji budynku upewnić się z czego wykonane są stropy. U mnie jest strop drewniany a budynek z 1938. Nie jest w tym nic złego ale podczas pełnego remontu mieszkania które było remontowane 15-20lat temu to wyjdzie mnóstwo problemów . |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-07-2007, 17:35
|
|
|
Fajne zdjęcia. Taki młot elektryczny by mi się przydał....
Piecyk gazowy, do CO czy CWU?
Ile dałeś za mieszkanie jeśli można wiedzieć i ilu metrażowe jest?
Sterowiec z reklamą allegro... fuj
U mnie ostatnio balony latały, ale bez reklam. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 20-07-2007, 22:51
|
|
|
Piecyk gazowy z zamkniętą komora spalania i BROŃ BOŻE nie kupujcie nigdy JUNKERSA (drogi servis i obsługa rak części zamiennych na rynku w niskich cenach) i piecyków z turbinką jeśli woda jest twarda bo się poprostu szybko psują a koszt naprawy to połowa wartości nowego piecyka.
Mieszkanko ma 36m2 ( w umowie ma 34m2 ) : pokój 25m2 , kuchnia 4m2, przedpokoj 3,9m2 łazienka 3m2 cena 178tzł. dość wysoka ale niestety kupowałem na szybko bo ceny szalały cały czas a pozatym miałem tydzień na kupienie i przejżałem dużo mieszkań i to było w najlepszym stanie bo nie widziałbym siebie przestawiającego ściany, drzwi okna i ich wymiane bo to już za duże koszta.
Dla tych co chcą kupić mieszkanko to ostrzegam że cena do zapłaty to cena mieszkania
+podatek . np za moje było niecałe 4,5tzł podatku do zapłaty + notariusz 1000zł . tak więc zróbcie sobie zapas 10tzł na samo kupno , nie licze kosztów remontu i ewentualnej prowizji agencji nieruchomości gdzie ja płaciłem akurat 1500zł (za sprzedaz domu 7000zł ale nei było to wymagane 2,5% tylko cena umowna z polecenia innego klienta firmy bo tak to byśmy zapłacili grubo ponad dyszke ) |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 21-07-2007, 07:35
|
|
|
Ceny szaleją, ostatnio też przeglądałem mieszkania to ceny zaczynały się od 120tys. zł, za takie jak Twoje.
Pamiętam, że jak szedłem na studia to mieszkania nie były takie drogie i moi rodzicie rozmyślali, czy coś nie wziąć. Ale świat się zmienia i w końcu przemieszkałem to na stancji czy w akademiku. Teraz patrząc na ceny mieszkań to wtedy było warrrto brać. Osób chętnych na wynajem mieszkania też jest dużo. |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 21-07-2007, 21:09
|
|
|
wtedy co ja kupowałem (20.03.2007)na rynku trójmiejskim+ rumia to ceny zaczynały się od 160 ale to było za kawalerke 15m2 więc malizna straszna . później 170-200 cała reszta 17,18,19,20,21 m2 a od 180też te większe . oczywiście były za 200 20m2 obckórnica straszna , z wyrzygałką 3x7 pokój z kuchnią i czymś ala łazienka ale jaka miejscówka nad samiuśmki morzem. dwu pokojowe były od 180 ale tragiczny stan.
Dla mnei to okolica miasta była ważna. gdynia dzieli sie na dwie części północ południe wydzielone estakadą. dla mnie priorytetem była komunikacja i wielkość mieszkania. na swoje nie narzekam gdyż mam wszystko na miejscu. sklepy spożywcze, krawiec, fryzjer, apteka, serwis rowerowy, bar mleczny studencki , kolejke SKM , przystanki autobusowe (w jaki nei wsiąde to dojade tam gdzie chce i autobusy jeżdżą co 5minut, warsztat kumpla z którym robie, parking strzeżony, stacje benzynową statoil i shell , shell service punkt , ASO skody , serwis skuterów (w aso skody) sklep ze sprzętem rehabilitacyjnym jeśli mi się coś stanie, bankomat, McDonald (którego nienawidze) , kaufland i plus , zegarmistrz, i co najważniejsze to 5metrów od klatki mam żabke całodobową. do urzędów bardzo blisko i blisko na AKADEMIE MORSKĄ w której za dwa lata bede zaczynać nauke.
Pozatym po remoncie mam zamiar wystawić mieszkanko na sprzedaż za jakieś 300tzł. albo za tyle żeby kupić dwu pokojowe nowe albo używke i żeby starczyło na remont przez firme kuzyna. |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 22-07-2007, 22:12
|
|
|
moley napisał/a: | McDonald (którego nienawidze) |
Też tego nie lubię, już wolę KFC.
moley napisał/a: | to 5metrów od klatki mam żabke całodobową |
Wiadomo dlaczego najważniejsza - % |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 30-07-2007, 13:50
|
|
|
niestety mylisz się miszko
Ja już tak 1,5 roku bezalkoholowo . pracuje ze zbyt poważnymi ludźmi i musze być nocą zawsze dostępny na długi wyjazd albo wycene wartości sprzętów i samochodów pod zastaw. |
|
|
|
|
piotras
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 24 Lip 2005 Posty: 260 Skąd: Trzebnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-08-2007, 11:05
|
|
|
Ja też ostatnio kupiłem mieszkanie. Małe, bo 28metrów ale zawsze swoje
Za dwa tygodnie dostaniemy klucze i czeka nas mały remont. Za robocizne nie mam zamiaru płacić, więc wszystko będziemy robić sami ( z pomocą rodziców ).
Fajny pomysł z tymi zdjęciami, też chyba zrobie, będzie na pamiątke |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 09-08-2007, 11:27
|
|
|
Ja to robię na pamiątke ale w większości to był pomysł dla skarbówki . Notariusz powiedział mi żeby zrobić jak najwięcej zdjęć z momentu odbioru i wst ępnych oględzin stanu mieszkania żeby niebyło tak że np kupiłem mieszkanie za 200tysięcy a tak naprawde warte jest 400tysięcy albo zrobiłeś remont po kupnie którego nie uwieczniłeś na zdjęciu a skarbówka moze przyjść do ciebie na weryfikacje ceny mieszkania od 3miesięcy do 5lat. jeśli go nie sprzedasz w tym czasie.
I dla wszystkich którzy kupią lub planują kupić mieszkanie.
Sprawa opisana powyżej.
Zróbcie zdjęcia każdej ściany każdego kąta dziury wnęki otworu. najlepiej cyfrówką. opiszcie każde zdjęcie co przedstawia i wypalcie na płytke i schowajcie.
Jutro zaczynam robić opis całej nowej instalacji elektrycznej , zdjęcia pomiary jak którędy lecą i na jakich odległościach. a potem będe miał za 50zł zrobiony projekt tego co zrobiłem tak po znajomości przez kupla zrobiony . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|