|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Euro 2012 - Nasze typy.... |
Jak daleko zajdzie Polska podczas Euro |
Nie wyjdą z grupy |
|
24% |
[ 7 ] |
Wyjdą z grupy, ale ... |
|
58% |
[ 17 ] |
Dojdą do finału..... |
|
3% |
[ 1 ] |
Nie wygrają żadnego meczu |
|
6% |
[ 2 ] |
Inny typ... |
|
6% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 29 |
Wszystkich Głosów: 29 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 15-06-2012, 12:34
|
|
|
|
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 15-06-2012, 14:45
|
|
|
Qwa a ja jutro mam nocke i dupa.. |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
|
Wysłany: 15-06-2012, 14:50
|
|
|
No u nas na stacji jest taki duży telebim i mam nadzieję że go odpalą, bo ostatnio nie włączyli bo było za jasno. Jutro mecz jest nieco później więc moze coś będzie widać to obejrzę chociaż przez szybe :p |
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 16-06-2012, 21:42
|
|
|
[śpiewa]Już za cztery lata, już za cztery lata...[/śpiewa]
No, to pograne, przechodzą Czesi. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-06-2012, 22:01
|
|
|
Haha ale jak mówiłem że nie wyjdą w grupy to większość twierdziła że nie nam racji hehe wstyd żal i śmiech i długi po stadionach. Wstyd - bo jesteśmy gospodarzami i mieliśmy nowych "polaków" w zespole zamiast szukać wśród naszych to ten idiota Smuda jakichś pajaców co po polsku nie mówią ściągnął. Żal bo miało być tak pięknie a mamy wielkie gówno nasrane. Długi i złość że jak zwykle umoczyli i my polacy za ten wstyd zapłacimy z naszych portfeli. Inaczej aż się płaciło jakbyśmy grali dalej bo jednak coś nam się udało... |
|
|
|
|
shwax
Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 253 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 16-06-2012, 23:08
|
|
|
Świstak, ja bym nie przesadzał z tymi "nowymi Polakami", że to wstyd itd. Jak dla mnie taki np. Damien Perquis to był mocny zawodnik naszej drużyny, bardzo aktywny, w każdym meczu spisywał się bardzo dobrze i nie dopuścił do wielu naprawdę groźnych akcji. Ponadto nie cisnąłbym aż tak bardzo Smudzie. Jedyna rzecz za jaką mam do niego żal to głupi brak zmian w meczu z Grekami, co przełożyło się na stratę bramki przez naszych.
Myślę, że nasza obecna reprezentacja jest naprawdę niezła, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że najlepsza od wielu lat i trochę mi szkoda, że teraz kolejny selekcjoner może ją rozbić, powołać znów te same wypalone gwiazdy, które nic nowego nie wniosą do gry. Nie mówię, że było super i ekstra, ale było nieźle, coś zaczęło się dziać, a teraz w sumie nie wiadomo co będzie dalej |
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94 |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 17-06-2012, 01:08
|
|
|
tak czy siak Smuda to najlepszy trener od lat. Przynajmniej mamy młodych w kadrze i grali lepiej niż drużyna PL sprzed lat |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 17-06-2012, 04:00
|
|
|
Gdyby grali tak jak z rosją to by wygrali. Nie wiem czy kolacji im nie dali czy co, ale mało dynamiki w tym meczu. To samo co w meczu z Grecją. |
|
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 17-06-2012, 08:13
|
|
|
No niestety, taki sport wg. mnie ( i nie tylko) mistrzostwa pod względem gry nie były złe, mamy najlepszą drużynę od dłuższego czasu, zabrakło trochę szczęście i co ważne.... bramek, może wczoraj zagrali słabiej, zwłaszcza drugą połowę, ale jeśli ktos oglądał mecz wie, ze w pierwszej mogliśmy co najmniej dwa gole strzelić i wtedy dzisiaj byście pisali całkiem coś innego. To samo w meczu z Rosją, było wszystko co w piłce najlepsze, niestety oprócz goli.
Poza tym, gratulacje dla Greków
No i mistrzostwa trwają dalej
A tu tak ode mnie
http://besty.pl/1263064 |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 17-06-2012, 10:41
|
|
|
no i wylądowaliśmy na ostatnim miejscu w najsłabszej grupie ....
ta drużyna naprawdę wydawała się mieć możliwości dotarcia gdzie wyżej jednak czegoś zabrakło ... trochę szczęścia do bramek
Luczu napisał/a: | Polacy zagrają 3 najważniejsze mecze ...
Mecz otwarcia , mecz o wszystko i mecz o honor |
wyszło jak zawsze tylko w innej kolejności
mecz otwarcia, mecz o honor i mecz o wszystko
** Dodano: 17-06-2012, 12:06 **
p.s dodam jeszcze, że bramki błaszczykowskiego i tego jak się cieszył to nie zapomnę |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 18-06-2012, 09:58
|
|
|
a ja jak czytam to co większość pisze to mam wrażenie że oglądałem chyba jakiś inny mecz. nie oglądałem 1 połowy ale skoro wszyscy mówią ze był dobry to pewnie tak samo dobry jak z grecją i rosją, więc jeszcze ujdzie.
ludzie co wy piszecie?! "jest ok"? "taki sport"??
powiedzcie co musiałoby się stać żeby nie było ok? chyba premier jakby zszedł na zawał tak jak obiecał po przegranej polski.
w zasadzie z tego faktu nie okazywałbym zmartwienia, więc nie złościłem się na reprezentację, ale tchórz od momentu przegranej nie pokazał się publicznie... znów nie dotrzymał obietnicy, kolejnej... A może w końcu choć raz słowa dotrzymał i zawału dostał?
Nie ważne, moja strata.
To najgorsza drużyna i najgorszy trener od lat, każdy z tych przyszywanych polaków (i nie tylko) to milioner, któremu płacą za grę, ciężkie pieniądze. Każdy z nich reprezentował mój kraj, każdy z nich nie potrafił przyjąć piłki, nie potrafił podać piłki a każda próba odebrania piłki Czechom kończyła się faulem, nie zbudowali żadnej konstruktywnej akcji, gubili się jak przedszkolaki, a trener nie miał pojęcia co się dzieje. Tak że "nie jest źle", jesteśmy tylko na ostatnim miejscu w najsłabszej grupie... no kur** gorzej już być nie mogło!!
Gorzej byłoby jakbyśmy się nie zakwalifikowali do mistrzostw, ale z pozycji organizatora jest to nie możliwe. więc o czym wy tu piszecie.
Trener jest NAJGORSZY w historii, przez 3 lata budował zespół ciągle eksperymentując do samego meczu z andorą. Zgranie zespołu a raczej jego brak to zasługa Smudy bo technicznie większość piłkarzy dawała sobie radę. ZERO zgrania w grze zespołowej to porażka murowana. Dobry trener obserwuje i wybiera najlepszych. a ten wybrał... Szczęsnego który przez pół roku nie grał po kontuzji i Grosickiego który też pauzował...
tylko 4 reprezentantów polski gra w ojczystej lidze:
Wojtkowiak, Wolski, Kamiński i Murawski
i chyba tylko Murawski biegał po boisku reszta grzała ławę
Po boisku biegali zawodnicy PSV, Arsenalu, Werderu Brema, Borussi Dortmund itd.
Jaki trzeba mieć skład waszym zdaniem żeby chociaż wyjść z grupy na 2 miejscu w NAJSŁABSZEJ grupie!!!
Wystarczy ten sam bo Ci piłkarze strzelają bramki w swoich ligach tylko potrzebny jest DOBRY trener żeby poskładać tę drużynę do kupy.
Mam takie pytanie do euroentuzjastów: co jest w stanie sprawić że powiecie że jest tragicznie i trzeba to zmienić? |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
|
Wysłany: 18-06-2012, 10:05
|
|
|
Świstak, od razu widać, że nie oglądałeś pierwszej połowy
A życzenie komuś zawału jest trochę lub bardziej nie na miejscu |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 18-06-2012, 10:27
|
|
|
ciechu, ja mu nie życzę zawału ale sam mi to publicznie obiecał że jak polska z grupy nie wyjdzie to on dostanie zawału. 1 połowy nie oglądałem. ale skoro grali tak świetnie to czemu nie strzelili bramki? czyżby dlatego że czesi byli lepsi? hmmm nie nie pewnie pecha mieli... od 20 lat graja świetnie tylko pecha maja |
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 18-06-2012, 11:29
|
|
|
Świstak, powiem szczerze, że twoich postów już czasami nie da się czytać. sam sporo narzekam i marudzę ale ty mnie w tym przebijasz 1000 razy. wszystko jest złe, wszystko co złe to wina tuska i powinien dostać zawału. 1 połowy nie oglądałeś ale mecz oceniasz. auto jak kupujesz to też oceniasz od tylnych drzwi do bagażnika ?
Świstak napisał/a: |
To najgorsza drużyna i najgorszy trener od lat.
Każdy z nich nie potrafił przyjąć piłki, nie potrafił podać piłki |
domniemam, że ty potrafisz lepiej. szkoda, że nie grałeś w reprezentacji bo zapewne latałbyś tam jak samolot i każdą akcje kończył golem ... chociaż zaraz, tak to nie potrafi nawet ronaldo ....
najgorszy skład od lat ? pffff bzdura. zagrało paru dobrych piłkarzy i mieli potencjał.
jedynie mogę się zgodzić w kwestii, że to wina smudy, który sobie nie poradził z tym wszystkim. gdybyś obejrzał cały mecz z czechami to wiedziałbyś, że to smuda kazał im w pierwszych 25 minutach napierać z całych sił i cały czas. więc normalną rzeczą jest że później stracili siły.
no niestety ale jak dowódca jest idiotą to nie wygra nawet najlepsza armia.
i owszem to że wylądowaliśmy na końcu najsłabszej grupy to tragedia i porażka na całej linii. może w związku z tym urządzimy jakiś proteścik pod siedzibą premiera ? |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 18-06-2012, 12:15
|
|
|
Cytat: | domniemam, że ty potrafisz lepiej. szkoda, że nie grałeś w reprezentacji bo zapewne latałbyś tam jak samolot i każdą akcje kończył golem |
po co ten sarkazm? oni zarabiają miliony. jakbym wyszedł na murawę grałbym tak jak oni, jako piłkarz amator który średnio interesuje się piłką a czy Ty w pracy też swoją robotę wykonujesz "po łebkach"? bo ja nie. Ja wykonuję dobrze to za co mi płacą. Gdybym pracował tak jak oni grają już dawno by mnie zwolnili.
Leśniczy napisał/a: | wszystko co złe to wina tuska i powinien dostać zawału |
nie powinien mówię po raz kolejny że ja nie życzę mu zawału SAM TO POWIEDZIAŁ PUBLICZNIE NA ANTENIE TVP1.
Leśniczy napisał/a: | 1 połowy nie oglądałeś ale mecz oceniasz. | oceniam to co widziałem.
Leśniczy napisał/a: | oceniasz od tylnych drzwi do bagażnika ? | jak było bite z tyłu to będzie szło bokiem to czego nie wiem o aucie tego nie oceniam tak samo o meczu który widziałem od 2 połowy i tę drugą połowę oceniam.
Leśniczy napisał/a: | najgorszy skład od lat ? pffff bzdura. zagrało paru dobrych piłkarzy i mieli potencjał | proponuję włączyć radiową trójkę wypowiadają się ludzie, kibice i "specjaliści" dziennikarze sportowi. Od godziny mówią to co ja napisałem przed 2 godzinami.
potencjał mieli ale do 45 minuty.
Leśniczy napisał/a: | jakiś proteścik pod siedzibą premiera ? |
zapytam raz jeszcze: po co ten sarkazm?
powtarzam: NAPISAŁEM TO CO POWIEDZIAŁ SAM PAN PREMIER PRZED KAMERAMI.
Leśniczy napisał/a: | wszystko jest złe | a co jest dobrze? podaj mi kilka rzeczy które w polskiej piłce są dobre?
hordy wesołych ludzi w strefie kibica? pokaż mi ich! polacy spartolili odpadli i hordy zniknęły |
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 18-06-2012, 16:33
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | twoich postów już czasami nie da się czytać. |
tu się zgadzam w 100%
Świstak napisał/a: | wypowiadają się ludzie, kibice i "specjaliści" dziennikarze sportowi. |
Kurde, fakt, ze radia nie słucham, ale w TV oglądam po parę godzin dziennie i chyba, ja oglądam całkiem innych specjalistów niz ty i inne mecze niz ty, ale spoko czepiam sie i tyle.
Dla mnie EURO trwa dalej, oglądam mecze dalej, tyle, ze teraz kibicuje juz komus innemu, tyle ode mnie |
|
|
|
|
shwax
Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 253 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 18-06-2012, 17:37
|
|
|
Cytat: | To najgorsza drużyna i najgorszy trener od lat, każdy z tych przyszywanych polaków (i nie tylko) to milioner, któremu płacą za grę, ciężkie pieniądze. Każdy z nich reprezentował mój kraj, każdy z nich nie potrafił przyjąć piłki, nie potrafił podać piłki a każda próba odebrania piłki Czechom kończyła się faulem, nie zbudowali żadnej konstruktywnej akcji, gubili się jak przedszkolaki, a trener nie miał pojęcia co się dzieje. Tak że "nie jest źle", jesteśmy tylko na ostatnim miejscu w najsłabszej grupie... no kur** gorzej już być nie mogło!! |
Jasne, zapewne w Korei i Japonii, gdy nasi byli pod wodzą Engela było lepiej, za czasów Janasa w 2006 też pokazaliśmy naszą siłę, no i nie zapominajmy o Bońku i Beenhakkerze - oni wszyscy stworzyli wybitne formacje, odnoszące niebywałe sukcesy na każdych mistrzostwach. To kadra zmontowana przez Smudę przyniosła Polsce niesamowity wstyd, bo przecież zawsze byliśmy niepokonani a tu taki klops. Macie rację, najgorsza reprezentacja od lat...
Oceniając Polaków tylko po meczu z Czechami faktycznie można powiedzieć, że są beznadziejni, ale w meczu z Rosją wydawało mi się, że graliśmy jak równy z równym, mało tego, mieliśmy naprawdę sporo dobrych sytuacji, niestety zabrakło szczęścia. Mecz z Grekami również uważam za nie najgorszy, jedynie ten głupi brak zmian... Mecz z Czechami - I połowa super, II no cóż...
Ale z drugiej strony w studiach po meczowych często "specjaliści" wypowiadali się nieprzychylnie m. in.: o tym, że Smuda nie chce wprowadzić do gry Grosickiego. Zachwalano tego piłkarza jako naprawdę dobrego i wciąż spekulowano "dlaczego nie" itp. No więc w meczu z Czechami dostali w końcu Grosickiego. I co? A no właśnie...
Nie mówię, że Smuda był nieomylny, że nasza reprezentacja była idealna, ale pisanie, że to najgorszy skład (i trener) od lat to dla mnie spore przegięcie. Nie liczyłem na zbyt wiele, ale porażka boli tym bardziej, że po 2 niezłych meczach rozbudzone zostały emocje i oczekiwania. |
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94 |
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-06-2012, 18:22
|
|
|
egon napisał/a: | tu się zgadzam w 100% |
A ja się nie zgadzam - wypowiedzi kolegi Świstaka, są bardzo fajne - dotykają rzeczywistości - czekam na dalsze. |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 18-06-2012, 18:23
|
|
|
shwax, niestety taka polska mentalnosc, niestety niektórym polakom trzeba wybaczyc, mam paru kolegów, którzy takze dosc ostro krytykują naszą reprezentacje (przed meczem z Czechami ją zachwalali i byli mega kibicami) niestety mamy to w genach. Jak to powiedział mój dobry znajomy, Polacy ( nie wszyscy i na szczęscie coraz mniej) po przegranej wyzywają, jaka ta reprezentacja do du..., a pewnie po zdobyciu mistrzostwa Europy mówiliby, ze im się udało niestety taki nasz naród.
Fakt, ze porazka boli, ale w moim odczuciu jest tak, ze kiedyś po porażce byłem zły, teraz zapanował poprostu smutek i tyle, bez zalu do kogokolwiek. |
|
|
|
|
rynio
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-06-2012, 19:15
|
|
|
witam ja po naszym meczu tylko tp pozostało
z dedtkacją dla egona |
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 18-06-2012, 22:28
|
|
|
shwax, w 100 % się zgadzam
odnośnie komentarzy znawców to ja też słyszałem od początku, że tak dobrej drużyny to jeszcze nie było. i oczywiście ci o typowej "polskiej" mentalności po przegranej wyzwali piłkarzy od beztalenci, nieudaczników, całość nazwali reprezentacją hańby. szkoda, że u nas dalej nie szanuje się starań i patrzy tylko na wynik końcowy.
odnośnie samego euro, osobiście bardzo mi się podobało jak polacy się zorganizowali w kibicowaniu, coś nie samowitego. te wszystkie podziały polityczne itp poszły w pi...u i wszyscy mieli jeden cel .... kibicować naszym. jak na to wszystko patrzyłem to pierwszy raz od wielu wielu lat poczułem się dumny z tego narodu i z tego że jestem jego częścią ( oczywiście pomijając cały ten pozostały bajzel )
ten obecny skład reprezentacji uważam za dobry. więc czemu przegraliśmy ? zabrakło szczęścia i doświadczenia dowodzącego smudy. smuda niby trener i zna się na rzeczy ale ... czemu nie robił zmian w meczu z grecją ? czemu kazał ( bo za pewne z jego polecenia tak zagrali ) atakować ostro czechów ? jasne w początkowych minutach gry zawodnicy mają siłę aby gnębić przeciwnika ale czesi mieli też siłę bronić się przez tym.... przecież to logiczne, że jak przez 30 minut dadzą z siebie wszystko to później padną ze zmęczenia. nie trzeba być znawcom i geniuszem żeby o tym wiedzieć .... smuda najwidoczniej nie wiedział ( może gdyby wszedł i zagrał mecz to by mu się przypomniało co to zmęczenie )
zobaczcie jak grają niemcy. oni nie próbują nikogo gnębić w pierwszych minutach. grają spokojnie i oszczędzają siły na odpowiednią okazje, a nie przez 30 minut pełna kur... a później zgon ... taką techniką cały czas idą powoli do przodu jak ... czołg. i nawet w meczu o finał trener nie uległ by presji i nie wydał "rozkazu" samobójczego umęczenia zawodników.
jasne na pełnej kur... też da sie coś zdziałać i tu przydaje się trochę szczęścia, a nam tego zabrakło.
smuda chciał strzelić bramkę na siłę, a na siłę to tak jak z naprawianiem czegoś przy użycia młotka ...albo się uda albo się rozleci.
osobiście bezpośrednią przyczyną porażki obarczam nieudolnego trenera smude. powołanego przez skorumpowaną organizację przestępców znanych pod nazwą pzpn
( smuda udało sie zebrać dobrą drużynę i na tym koniec ) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|