Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Euro 2012 - Nasze typy....

Jak daleko zajdzie Polska podczas Euro
Nie wyjdą z grupy
24%
 24%  [ 7 ]
Wyjdą z grupy, ale ...
58%
 58%  [ 17 ]
Dojdą do finału.....
3%
 3%  [ 1 ]
Nie wygrają żadnego meczu
6%
 6%  [ 2 ]
Inny typ...
6%
 6%  [ 2 ]
Głosowań: 29
Wszystkich Głosów: 29

Autor Wiadomość
KrzychuB 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 15-06-2012, 11:00   

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 15-06-2012, 12:34   

Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

D@wIdS 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 15-06-2012, 14:45   

Qwa a ja jutro mam nocke i dupa..

KrzychuB 

Wysłany: 15-06-2012, 14:46   

D@wIdS, ja będę wtedy w trasie do KRK i zostaje mi radio :( ale damy radę :D

D@wIdS 

Wysłany: 15-06-2012, 14:50   

No u nas na stacji jest taki duży telebim i mam nadzieję że go odpalą, bo ostatnio nie włączyli bo było za jasno. Jutro mecz jest nieco później więc moze coś będzie widać to obejrzę chociaż przez szybe :p

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 16-06-2012, 21:42   

[śpiewa]Już za cztery lata, już za cztery lata...[/śpiewa]
No, to pograne, przechodzą Czesi.

KrzychuB 

Wysłany: 16-06-2012, 21:48   

Mecz słuchałem w radiu wracając z KRK, nie mam słów ..... :sciana:

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 16-06-2012, 22:01   

Haha ale jak mówiłem że nie wyjdą w grupy to większość twierdziła że nie nam racji hehe wstyd żal i śmiech i długi po stadionach. Wstyd - bo jesteśmy gospodarzami i mieliśmy nowych "polaków" w zespole zamiast szukać wśród naszych to ten idiota Smuda jakichś pajaców co po polsku nie mówią ściągnął. Żal bo miało być tak pięknie a mamy wielkie gówno nasrane. Długi i złość że jak zwykle umoczyli i my polacy za ten wstyd zapłacimy z naszych portfeli. Inaczej aż się płaciło jakbyśmy grali dalej bo jednak coś nam się udało...
     assistance   Moneta

shwax 

Wysłany: 16-06-2012, 23:08   

Świstak, ja bym nie przesadzał z tymi "nowymi Polakami", że to wstyd itd. Jak dla mnie taki np. Damien Perquis to był mocny zawodnik naszej drużyny, bardzo aktywny, w każdym meczu spisywał się bardzo dobrze i nie dopuścił do wielu naprawdę groźnych akcji. Ponadto nie cisnąłbym aż tak bardzo Smudzie. Jedyna rzecz za jaką mam do niego żal to głupi brak zmian w meczu z Grekami, co przełożyło się na stratę bramki przez naszych.
Myślę, że nasza obecna reprezentacja jest naprawdę niezła, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że najlepsza od wielu lat i trochę mi szkoda, że teraz kolejny selekcjoner może ją rozbić, powołać znów te same wypalone gwiazdy, które nic nowego nie wniosą do gry. Nie mówię, że było super i ekstra, ale było nieźle, coś zaczęło się dziać, a teraz w sumie nie wiadomo co będzie dalej :?

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 17-06-2012, 01:08   

tak czy siak Smuda to najlepszy trener od lat. Przynajmniej mamy młodych w kadrze i grali lepiej niż drużyna PL sprzed lat
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

D@wIdS 

Wysłany: 17-06-2012, 04:00   

Gdyby grali tak jak z rosją to by wygrali. Nie wiem czy kolacji im nie dali czy co, ale mało dynamiki w tym meczu. To samo co w meczu z Grecją.

egon 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 17-06-2012, 08:13   

No niestety, taki sport :( wg. mnie ( i nie tylko) mistrzostwa pod względem gry nie były złe, mamy najlepszą drużynę od dłuższego czasu, zabrakło trochę szczęście i co ważne.... bramek, może wczoraj zagrali słabiej, zwłaszcza drugą połowę, ale jeśli ktos oglądał mecz wie, ze w pierwszej mogliśmy co najmniej dwa gole strzelić i wtedy dzisiaj byście pisali całkiem coś innego. To samo w meczu z Rosją, było wszystko co w piłce najlepsze, niestety oprócz goli.

Poza tym, gratulacje dla Greków ;)
No i mistrzostwa trwają dalej :D

A tu tak ode mnie ;)
http://besty.pl/1263064

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 17-06-2012, 10:41   

no i wylądowaliśmy na ostatnim miejscu w najsłabszej grupie ....
ta drużyna naprawdę wydawała się mieć możliwości dotarcia gdzie wyżej jednak czegoś zabrakło ... trochę szczęścia do bramek

Luczu napisał/a:
Polacy zagrają 3 najważniejsze mecze ...

Mecz otwarcia , mecz o wszystko i mecz o honor :D :lalala:

wyszło jak zawsze tylko w innej kolejności
mecz otwarcia, mecz o honor i mecz o wszystko :D

** Dodano: 17-06-2012, 12:06 **
p.s dodam jeszcze, że bramki błaszczykowskiego i tego jak się cieszył to nie zapomnę

Świstak 

Wysłany: 18-06-2012, 09:58   

a ja jak czytam to co większość pisze to mam wrażenie że oglądałem chyba jakiś inny mecz. nie oglądałem 1 połowy ale skoro wszyscy mówią ze był dobry to pewnie tak samo dobry jak z grecją i rosją, więc jeszcze ujdzie.
ludzie co wy piszecie?! "jest ok"? "taki sport"??
powiedzcie co musiałoby się stać żeby nie było ok? chyba premier jakby zszedł na zawał tak jak obiecał po przegranej polski.
w zasadzie z tego faktu nie okazywałbym zmartwienia, więc nie złościłem się na reprezentację, ale tchórz od momentu przegranej nie pokazał się publicznie... znów nie dotrzymał obietnicy, kolejnej... A może w końcu choć raz słowa dotrzymał i zawału dostał? :)
Nie ważne, moja strata.
To najgorsza drużyna i najgorszy trener od lat, każdy z tych przyszywanych polaków (i nie tylko) to milioner, któremu płacą za grę, ciężkie pieniądze. Każdy z nich reprezentował mój kraj, każdy z nich nie potrafił przyjąć piłki, nie potrafił podać piłki a każda próba odebrania piłki Czechom kończyła się faulem, nie zbudowali żadnej konstruktywnej akcji, gubili się jak przedszkolaki, a trener nie miał pojęcia co się dzieje. Tak że "nie jest źle", jesteśmy tylko na ostatnim miejscu w najsłabszej grupie... no kur** gorzej już być nie mogło!!
Gorzej byłoby jakbyśmy się nie zakwalifikowali do mistrzostw, ale z pozycji organizatora jest to nie możliwe. więc o czym wy tu piszecie.
Trener jest NAJGORSZY w historii, przez 3 lata budował zespół ciągle eksperymentując do samego meczu z andorą. Zgranie zespołu a raczej jego brak to zasługa Smudy bo technicznie większość piłkarzy dawała sobie radę. ZERO zgrania w grze zespołowej to porażka murowana. Dobry trener obserwuje i wybiera najlepszych. a ten wybrał... Szczęsnego który przez pół roku nie grał po kontuzji i Grosickiego który też pauzował...

tylko 4 reprezentantów polski gra w ojczystej lidze:
Wojtkowiak, Wolski, Kamiński i Murawski
i chyba tylko Murawski biegał po boisku reszta grzała ławę :)
Po boisku biegali zawodnicy PSV, Arsenalu, Werderu Brema, Borussi Dortmund itd.
Jaki trzeba mieć skład waszym zdaniem żeby chociaż wyjść z grupy na 2 miejscu w NAJSŁABSZEJ grupie!!!
Wystarczy ten sam bo Ci piłkarze strzelają bramki w swoich ligach tylko potrzebny jest DOBRY trener żeby poskładać tę drużynę do kupy.
Mam takie pytanie do euroentuzjastów: co jest w stanie sprawić że powiecie że jest tragicznie i trzeba to zmienić?
     assistance   Moneta

ciechu 

Wysłany: 18-06-2012, 10:05   

Świstak, od razu widać, że nie oglądałeś pierwszej połowy :P

A życzenie komuś zawału jest trochę lub bardziej nie na miejscu
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Świstak 

Wysłany: 18-06-2012, 10:27   

ciechu, ja mu nie życzę zawału ale sam mi to publicznie obiecał że jak polska z grupy nie wyjdzie to on dostanie zawału. 1 połowy nie oglądałem. ale skoro grali tak świetnie to czemu nie strzelili bramki? czyżby dlatego że czesi byli lepsi? hmmm nie nie pewnie pecha mieli... od 20 lat graja świetnie tylko pecha maja :)
     assistance   Moneta

Leśniczy 

Wysłany: 18-06-2012, 11:29   

Świstak, powiem szczerze, że twoich postów już czasami nie da się czytać. sam sporo narzekam i marudzę ale ty mnie w tym przebijasz 1000 razy. wszystko jest złe, wszystko co złe to wina tuska i powinien dostać zawału. 1 połowy nie oglądałeś ale mecz oceniasz. auto jak kupujesz to też oceniasz od tylnych drzwi do bagażnika ?

Świstak napisał/a:

To najgorsza drużyna i najgorszy trener od lat.
Każdy z nich nie potrafił przyjąć piłki, nie potrafił podać piłki

domniemam, że ty potrafisz lepiej. szkoda, że nie grałeś w reprezentacji bo zapewne latałbyś tam jak samolot i każdą akcje kończył golem ... chociaż zaraz, tak to nie potrafi nawet ronaldo ....

najgorszy skład od lat ? pffff bzdura. zagrało paru dobrych piłkarzy i mieli potencjał.
jedynie mogę się zgodzić w kwestii, że to wina smudy, który sobie nie poradził z tym wszystkim. gdybyś obejrzał cały mecz z czechami to wiedziałbyś, że to smuda kazał im w pierwszych 25 minutach napierać z całych sił i cały czas. więc normalną rzeczą jest że później stracili siły.
no niestety ale jak dowódca jest idiotą to nie wygra nawet najlepsza armia.

i owszem to że wylądowaliśmy na końcu najsłabszej grupy to tragedia i porażka na całej linii. może w związku z tym urządzimy jakiś proteścik pod siedzibą premiera ?

Świstak 

Wysłany: 18-06-2012, 12:15   

Cytat:
domniemam, że ty potrafisz lepiej. szkoda, że nie grałeś w reprezentacji bo zapewne latałbyś tam jak samolot i każdą akcje kończył golem

po co ten sarkazm? oni zarabiają miliony. jakbym wyszedł na murawę grałbym tak jak oni, jako piłkarz amator który średnio interesuje się piłką :) a czy Ty w pracy też swoją robotę wykonujesz "po łebkach"? bo ja nie. Ja wykonuję dobrze to za co mi płacą. Gdybym pracował tak jak oni grają już dawno by mnie zwolnili.

Leśniczy napisał/a:
wszystko co złe to wina tuska i powinien dostać zawału

nie powinien mówię po raz kolejny że ja nie życzę mu zawału SAM TO POWIEDZIAŁ PUBLICZNIE NA ANTENIE TVP1.
Leśniczy napisał/a:
1 połowy nie oglądałeś ale mecz oceniasz.
oceniam to co widziałem.
Leśniczy napisał/a:
oceniasz od tylnych drzwi do bagażnika ?
jak było bite z tyłu to będzie szło bokiem ;) to czego nie wiem o aucie tego nie oceniam tak samo o meczu który widziałem od 2 połowy i tę drugą połowę oceniam.
Leśniczy napisał/a:
najgorszy skład od lat ? pffff bzdura. zagrało paru dobrych piłkarzy i mieli potencjał
proponuję włączyć radiową trójkę wypowiadają się ludzie, kibice i "specjaliści" dziennikarze sportowi. Od godziny mówią to co ja napisałem przed 2 godzinami.
potencjał mieli ale do 45 minuty.
Leśniczy napisał/a:
jakiś proteścik pod siedzibą premiera ?

zapytam raz jeszcze: po co ten sarkazm?
powtarzam: NAPISAŁEM TO CO POWIEDZIAŁ SAM PAN PREMIER PRZED KAMERAMI.

Leśniczy napisał/a:
wszystko jest złe
a co jest dobrze? podaj mi kilka rzeczy które w polskiej piłce są dobre?

hordy wesołych ludzi w strefie kibica? pokaż mi ich! polacy spartolili odpadli i hordy zniknęły :)
     assistance   Moneta

egon 

Wysłany: 18-06-2012, 16:33   

Leśniczy napisał/a:
twoich postów już czasami nie da się czytać.

tu się zgadzam w 100%

Świstak napisał/a:
wypowiadają się ludzie, kibice i "specjaliści" dziennikarze sportowi.

Kurde, fakt, ze radia nie słucham, ale w TV oglądam po parę godzin dziennie i chyba, ja oglądam całkiem innych specjalistów niz ty i inne mecze niz ty, ale spoko czepiam sie i tyle.
Dla mnie EURO trwa dalej, oglądam mecze dalej, tyle, ze teraz kibicuje juz komus innemu, tyle ode mnie ;)

assistance   Moneta

shwax 

Wysłany: 18-06-2012, 17:37   

Cytat:
To najgorsza drużyna i najgorszy trener od lat, każdy z tych przyszywanych polaków (i nie tylko) to milioner, któremu płacą za grę, ciężkie pieniądze. Każdy z nich reprezentował mój kraj, każdy z nich nie potrafił przyjąć piłki, nie potrafił podać piłki a każda próba odebrania piłki Czechom kończyła się faulem, nie zbudowali żadnej konstruktywnej akcji, gubili się jak przedszkolaki, a trener nie miał pojęcia co się dzieje. Tak że "nie jest źle", jesteśmy tylko na ostatnim miejscu w najsłabszej grupie... no kur** gorzej już być nie mogło!!

Jasne, zapewne w Korei i Japonii, gdy nasi byli pod wodzą Engela było lepiej, za czasów Janasa w 2006 też pokazaliśmy naszą siłę, no i nie zapominajmy o Bońku i Beenhakkerze - oni wszyscy stworzyli wybitne formacje, odnoszące niebywałe sukcesy na każdych mistrzostwach. To kadra zmontowana przez Smudę przyniosła Polsce niesamowity wstyd, bo przecież zawsze byliśmy niepokonani a tu taki klops. Macie rację, najgorsza reprezentacja od lat...

Oceniając Polaków tylko po meczu z Czechami faktycznie można powiedzieć, że są beznadziejni, ale w meczu z Rosją wydawało mi się, że graliśmy jak równy z równym, mało tego, mieliśmy naprawdę sporo dobrych sytuacji, niestety zabrakło szczęścia. Mecz z Grekami również uważam za nie najgorszy, jedynie ten głupi brak zmian... Mecz z Czechami - I połowa super, II no cóż...
Ale z drugiej strony w studiach po meczowych często "specjaliści" wypowiadali się nieprzychylnie m. in.: o tym, że Smuda nie chce wprowadzić do gry Grosickiego. Zachwalano tego piłkarza jako naprawdę dobrego i wciąż spekulowano "dlaczego nie" itp. No więc w meczu z Czechami dostali w końcu Grosickiego. I co? A no właśnie...

Nie mówię, że Smuda był nieomylny, że nasza reprezentacja była idealna, ale pisanie, że to najgorszy skład (i trener) od lat to dla mnie spore przegięcie. Nie liczyłem na zbyt wiele, ale porażka boli tym bardziej, że po 2 niezłych meczach rozbudzone zostały emocje i oczekiwania.

kaminkrz 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 18-06-2012, 18:22   

egon napisał/a:
tu się zgadzam w 100%

A ja się nie zgadzam - wypowiedzi kolegi Świstaka, są bardzo fajne - dotykają rzeczywistości - czekam na dalsze.

egon 

Wysłany: 18-06-2012, 18:23   

shwax, niestety taka polska mentalnosc, niestety niektórym polakom trzeba wybaczyc, mam paru kolegów, którzy takze dosc ostro krytykują naszą reprezentacje (przed meczem z Czechami ją zachwalali i byli mega kibicami) niestety mamy to w genach. Jak to powiedział mój dobry znajomy, Polacy ( nie wszyscy i na szczęscie coraz mniej) po przegranej wyzywają, jaka ta reprezentacja do du..., a pewnie po zdobyciu mistrzostwa Europy mówiliby, ze im się udało :sciana: niestety taki nasz naród.
Fakt, ze porazka boli, ale w moim odczuciu jest tak, ze kiedyś po porażce byłem zły, teraz zapanował poprostu smutek i tyle, bez zalu do kogokolwiek.

assistance   Moneta

rynio 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 18-06-2012, 19:15   

witam ja po naszym meczu tylko tp pozostało

z dedtkacją dla egona haha haha

Moneta

KrzychuB 

Wysłany: 18-06-2012, 19:16   

rynio napisał/a:
witam ja po naszym meczu tylko tp pozostało

A moja żona mówi że ja za dużo popijam :badgrin:

Leśniczy 

Wysłany: 18-06-2012, 22:28   

shwax, w 100 % się zgadzam

odnośnie komentarzy znawców to ja też słyszałem od początku, że tak dobrej drużyny to jeszcze nie było. i oczywiście ci o typowej "polskiej" mentalności po przegranej wyzwali piłkarzy od beztalenci, nieudaczników, całość nazwali reprezentacją hańby. szkoda, że u nas dalej nie szanuje się starań i patrzy tylko na wynik końcowy.

odnośnie samego euro, osobiście bardzo mi się podobało jak polacy się zorganizowali w kibicowaniu, coś nie samowitego. te wszystkie podziały polityczne itp poszły w pi...u i wszyscy mieli jeden cel .... kibicować naszym. jak na to wszystko patrzyłem to pierwszy raz od wielu wielu lat poczułem się dumny z tego narodu i z tego że jestem jego częścią ( oczywiście pomijając cały ten pozostały bajzel :D )

ten obecny skład reprezentacji uważam za dobry. więc czemu przegraliśmy ? zabrakło szczęścia i doświadczenia dowodzącego smudy. smuda niby trener i zna się na rzeczy ale ... czemu nie robił zmian w meczu z grecją ? czemu kazał ( bo za pewne z jego polecenia tak zagrali ) atakować ostro czechów ? jasne w początkowych minutach gry zawodnicy mają siłę aby gnębić przeciwnika ale czesi mieli też siłę bronić się przez tym.... przecież to logiczne, że jak przez 30 minut dadzą z siebie wszystko to później padną ze zmęczenia. nie trzeba być znawcom i geniuszem żeby o tym wiedzieć .... smuda najwidoczniej nie wiedział ( może gdyby wszedł i zagrał mecz to by mu się przypomniało co to zmęczenie )

zobaczcie jak grają niemcy. oni nie próbują nikogo gnębić w pierwszych minutach. grają spokojnie i oszczędzają siły na odpowiednią okazje, a nie przez 30 minut pełna kur... a później zgon ... taką techniką cały czas idą powoli do przodu jak ... czołg. i nawet w meczu o finał trener nie uległ by presji i nie wydał "rozkazu" samobójczego umęczenia zawodników.
jasne na pełnej kur... też da sie coś zdziałać i tu przydaje się trochę szczęścia, a nam tego zabrakło.
smuda chciał strzelić bramkę na siłę, a na siłę to tak jak z naprawianiem czegoś przy użycia młotka ...albo się uda albo się rozleci.

osobiście bezpośrednią przyczyną porażki obarczam nieudolnego trenera smude. powołanego przez skorumpowaną organizację przestępców znanych pod nazwą pzpn
( smuda udało sie zebrać dobrą drużynę i na tym koniec )

Odpowiedz do tematu