|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Fiat siena- za i przeciw |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 09-06-2010, 10:39
|
|
|
a wg mnie fiaty które są OK to tipo, coupe, bravo ( hgt - tylko ze względu na silnik ) nowe bravo i to wszystko.
Nie wiem czy wiecie ale ja wcale nie jestem maniakiem fiatów :p Dla mnie to trochę lipne auta i brzydkie po za wyjątkami które napisałem wyżej.
Kiedyś jeszcze marea mi się podobała ale to było wtedy co miała swoją cenę ( czyt. kilka lat po rozpoczęciu produkcji ) dzisiaj skutecznie odstrasza mnie środkiem |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 09-06-2010, 10:56
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | Luczu, a co powiesz o nowym tipo ??? |
to jakiś chory projekt jeden z wielu z resztą. I standardowo podobny do nowego bravo :p
** Dodano: 09-06-2010, 11:56 **
a z tyłu jak stilo
** Dodano: 09-06-2010, 11:57 **
i jeżeli chodzi o te nowe T/T - bardziej podoba mi się Tempra |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 09-06-2010, 11:24
|
|
|
Jeszcze nie wiadomo, czy zaczną produkcję nowego T/T, więc nie ma co dyskutować, pojawi się jakieś oficjalne doniesienie, to wtedy zaczniemy się zastanawiać nad wyglądem. Ja wiem, najlepiej by było, gdyby zrobili wyglądem coś jak najbliższego znanym nam T/T tylko z lepszą techniką. Jednak jak fiat pokazał na przykładzie modelu Uno nie jest to takie pewne. Nawet jeśli jest to ten sam segment i ma pełnić tą samą funkcję. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-06-2010, 19:27
|
|
|
A my czasem o Sienie nie dyskutujemy? Lasgo07 Więcej o tym autku dowiesz się tutaj http://fiatforum.com.pl/siena-palio-vf13.htm Ja jednak uważam, że przejście z T/T na Siennę czy Palio to mimo wszystko postęp. Biorąc pod uwagę ceny rynkowe tego modelu, jest wart swojej uwagi. Ja zapatruję się za starszym Ulysse, a kasy muszę dwa razy więcej szykować... |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 09-06-2010, 19:57
|
|
|
ciechu, moim zdaniem Siena to dobry zakup. Pod warunkiem że wybierze się zadbany egzemplarz najlepiej od starszej osoby która je serwisowała i garażowała. Jeśli chodzi o wygląd to mi się osobiście podoba i wersja HL jest bardzo komfortowa. Prowadzi się super, wiem bo jechałem. Kolega ma taką. Poza tym jak to do fiata nie drogie częsci. Jeżeli chodzi o silnik to chyba najlepszy w Sienach, wiadomo pali sporo jak każda 16-stka, tutaj nie ma dyskusji. Ceny rynkowe faktycznie przyzwoite jak za te roczniki ale to tylko dlatego moim zdaniem bo większości ludziom mało podoba się Siena ze względu na wygląd jak i na opinię o blachach. Nie ma co kryć że Siena posiada takie blachy jak Ople czyli mało ocynku w dodatku kiepsko kładzony lakier. Mówię tutaj o wersjach salonowych, bo np produkowana na niemiecki rynek posiada już o wiele lepsze blachy bo niemcy nie oszczędzali na samochodach i nie żałowali materiałów |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-06-2010, 11:08
|
|
|
czarek45
-poddają się bez walki jeśli chodzi o rdzę
No nie , nie jest tak źle mój ojciec jeździ już dziesiąty rok i jak na razie nic nie „wychodzi”.
- problem to alternatory
No tak tu kolega ma całkowitą rację , choć ceny przez ostatnie kilka lat spadły to i tak to jest jakiś koszt . Może osłona pod silnik by pomogła?
robertRK
- 1.6 jedzie fajnie i pali jak smok
Pełna zgoda lekkie autko i 100 koni to jest to żaden audik nie wyprzedzi Cię z pod świateł , pali i owszem ale tylko w mieście mojemu ojcu 7 l/100 jak ja jeżdżę 10l/100 ale dość dynamicznie .
Co do gazu niestety nie mam żadnych miarodajnych opinii.
Usterki w Sienie ojca przez czas eksploatacji przejechane ok. 60 tyś km:
-wahacze 2 szt
- pęknięta (wyłupana) sprężyna tył - wymienionę 2 szt.
- pęknięta obudowa alternatora , wymieniono kpl. 1 szt.
-zardzewiały od góry zbiornik paliwa ( to zwykła blaszanka) dobrze że są zamienniki
Nie liczę eksploatacji , rozrząd klocki i inne.
Dobry stosunek ceny do wielkości.
Tak jak pisze Lasgo07 poszukać zadbanego egzemplarza i będzie jeździł długo i raczej bezawaryjnie , a co do wyglądu no szczyt włoskiego wzornictwa to to nie jest coś podobnego jak niemieckie A2 . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|