|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Golf dla karków |
Autor |
Wiadomość |
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 14-04-2008, 21:55 Golf dla karków
|
|
|
A jednak docenili naszą klientelę w Niemczech -Najnowszy golf z opcją podgrzewania karków... |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 14-04-2008, 22:29
|
|
|
czego to ludzie nie wymyślą
jeszcze trochę i golf będzie też robił "laskę" kierowcy |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
|
Przemski
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-04-2008, 23:09
|
|
|
...podobnie jak w Mercedesie SLK i wielu innych samochodach, szczególnie z takim rodzajem nadwozia; co nie znaczy, że jest przeznaczone dla jakiegoś, nie wiem jak to określić, negatywnego elementu społeczeństwa...
osobiście auto mi się nie podoba; już czwarta generacja wyglądała źle, choć była bardzo udanym technicznie samochodem, pomijając wymuszony skok technologiczny i skomplikowanie silnika, co przekładało się na eksploatacje, ale znów niezwykle udanym modelem IV GTI, który pod względem ergonomii, wyposażenia ale także osiągów na drodze w testach wypadał lepiej niż wiele usportowionych samochodów coupe, nawet Mitsubishi i Hondą
komentowanie pozostałej części wypowiedzi sobie daruję |
|
|
|
|
|
Szczęściarz
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2008 Posty: 263 Skąd: Gorlice
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-04-2008, 09:03
|
|
|
Nie no, golfik jest wporządku!!!!!! Choć dziwi mnie troche strategia Volkswagena skoro mają już Eos-a który prezentuje bardzo dobrą klase, to po co robić drugie cabrio które w hierarchi jest niżej niż Eos a cena też wysoka . Wydaje mi sie ,że nowy golf cabrio to troche prezentacja siły VW-gena... ""zobaczcie mamy kase i zapełniamy nisze w każdym segmęcie""...
Jasne.... to nie grzech. Ale podam taki przykład- przypuśćmy ,że mam kase, stać mnie na auto wysokiej klasy, które już posiadam, a potrzebuje kabriolecik na letnie wypady...- Nie kupie VW golfa cabrio!!!. Kupie VW Eosa, Audi A3 cabrio, Alfe Romeo Spider... tzn. auta z górnej półki. Jeżeli jestem przeciętniakiem to też nie kupie VW Golfa Cabrio za 87 tyż zł tyklo pięciodrzwiowego VW Golfa 2.0 TDI za 92 tyś zł (funkcjonalność, przestrzeń, ekonomia itd).
Wiem, że jestem nowy i nie chce być przemądrzały ale...
Problem polega na tym , ze ni cholery nie moge zrozumieć dla jakiej grupy odbiorców dedykowany jest ten model...<myśli> |
_________________ Było ///// TIPO 1.4 ie (195 000km) 1990 r... umarło śmiercią tragiczną 23.01.2008 około godziny 21:30
Jest Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V (360 000km) 2002 r. Kupiona w 2008. Jest 2017 - nadal niekapryśna |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 15-04-2008, 09:13
|
|
|
No to jest dla ludzi którzy mają duże karki i chcą sobie je dodatkowo podgrzewać
Zauważ jak mało jeździ np. Peugotów 307CC (207CC), Megan Coupe czy innych poobnych aut.
Wydaje mi się, że Golf celuje właśnie w ten segment. To bedzie niszowe auto dla ludzi którzy chcą się trochę pokazać
Jak spotykam 307/207CC to ... zazwyczaj siedzi w nim jakaś blondi lub loverboy |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Szczęściarz
|
Wysłany: 15-04-2008, 09:32
|
|
|
Hmmm... bardzo możliwe....
Ps. Miszko slodziutka blondi w 307/207CC Ci sie marzy?? <hahaha> no to, przysłowiowo "po ptokach"- przypominam że sie już oświadczyłeś!!!
Pozdrawiam serdecznie i gratuluje !!!!!!!! |
_________________ Było ///// TIPO 1.4 ie (195 000km) 1990 r... umarło śmiercią tragiczną 23.01.2008 około godziny 21:30
Jest Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V (360 000km) 2002 r. Kupiona w 2008. Jest 2017 - nadal niekapryśna |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 15-04-2008, 09:47
|
|
|
Hahaha
Oświadczyny to był pikuś... teraz trzeba skołować kasę na weselisko, załatwić salę (panna młoda to załatwia, ale wiadomo jak to jest), wódkę i kupe kupe innych rzeczy. |
|
|
|
|
Przemski
|
Wysłany: 15-04-2008, 12:08
|
|
|
Ja też bym nie brał pod uwagę raczej zakupu tego modelu, szczerze mówiąc w ogóle nie myślę w kategoriach zakupów za taką kwotę, to raz, pomijając fakt, że przy naszym klimacie takie auto jest mało praktyczne to dwa, a nie mówiąc już o posiadaniu drugiego środka lokomocji na lato, to trzy. Chociaż przyznam szczerze, że docelowo chciałbym zostawić MkIII jako auto do przemieszczania się po mieście (firma/praca), a dla przyjemności lub dalszych jazd mieć drugie, nie kabrio, ale przynajmniej z panoramicznym dachem, może nowszego CRX Del Sol lub Prelude. Ale sprowadza mnie na ziemie stan polskich dróg, ceny paliw, warunki ubezpieczeń....A co do polityki samej marki, w moich oczach stracili największy atut i ideą zawartą w nazwie - z auta dla ludu VW stało się autem dla bogaczy i ma coraz więcej wpadek i nieudanych projektów, vide ostatnie generacje Passat`a, brakuje mi też prawdziwego następcy Corrado czy Scirocco, pomijając cechy tych aut, mam na myśli niską, usportowioną konstrukcję Coupe. To się już powoli zmienia (Eos i kolejne projekty), ale cena... |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 15-04-2008, 12:32
|
|
|
Przemski napisał/a: | Scirocco |
Ten model będzie reaktywowany. Widziałem już gdzieś fotki prototypu.
Wszystko idzie do przodu, zauważ, że Fiat też wystrzelił do przodu np. z stylistyką.
VW też już celuje na wyższy poziom i robi modele reprezentacyjne np. Phaeton, który nie ma co ukrywać się mizernie sprzedaje.
Bo jednak jest za drogi jak na VW... każdy jednak wybierze markę o większej renomie. |
|
|
|
|
Szczęściarz
|
Wysłany: 15-04-2008, 15:27
|
|
|
...co do Scirocco, rzeczywiście, miał już swoją premierę i obecnie czeka na rozpoczęcie produkcji...chyba w Portugalii.
Przemo wpadki projektowe ma każda marka, ale jakoś z tego wychodzi... Co do VW nie uważam, że jakość sie pogorszyła, poprostu stosowanie coraz to nowszych rozwiązań konstrukcyjnych zwiększa prawdopodobieństwo tych że wpadek:) Nobody perfect
VW - "pojazd dla ludu" - Ta nazwa teraz faktycznie nie ma wiele wspólnego z pojazdami tej marki. Michał przytoczył przykład VW Phaeton,(w cenie ok. 350 000 zł ), gdyż to auto ma sie ni jak do tradycyjnej filozofii marki.
VW - "pojazd dla ludu" a konkuruje z Audi A8(z tego samego koncernu!!!) czy BMW serii 7!!! no wyżej to już jest tylko Mercedes, Maserati, Jaguar,Bentley itp!!!... (choć jeszcze nie tak dawno to bardziej z renomy a nie jakości;))
Co do fiacika Miszko napisał ,że jest widoczny skok stylizacyjny, zgadza sie ale czy pamiętacie Fiata Coupe, Fiata Crome, Fiata Barchetta, Bravo,Brava, o Tipo Tempra to już nie wspomnę jak na tamte czasy były bardzo udane stylistycznie. |
|
|
|
|
Przemski
|
Wysłany: 15-04-2008, 19:22
|
|
|
To prawda, już w 2006 zaprezentowano koncept trzeciej generacji Scirocco, ale są obawy, że będzie stanowiło konkurencje dla modelów GTI, inaczej mówiąc, że nie ma miejsca dla niego w linii produktów koncernu. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|