|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Handlarze |
Autor |
Wiadomość |
solidboy
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 321 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-05-2009, 11:27 Handlarze
|
|
|
Byłem dziś z ciekawości na giełdzie zapytać handlarzy ile dadzą za moje "cacko" nie wspominając o walniętej skrzyni. Wszyscy dawali od 400 do 650 zł W chwili jak z jednym rozmawiałem podjechal Polonez Caro rocznik 97 ze zgniłymi progami, maską i błotnikami w innym kolorze, bez gazu. Panowie się rzucili i zaproponowali właścicielce 500 zł. Panowie Tempre bez sladu rdzy, z klimą cenią na równi z rozwalonym Polonezem. |
_________________ była:Tempra 1.6 i.e SX lpg'92
była:Tempra 1.6 i.e SX Top Class benzyna '92
była:Marea Weekend 1.6 16V benzyna '97
była: Marea 1.6 16V benzyna'97
była: Marea 1.6 16V benzyna+lpg'01
jest: Marea 1.8 16V benzyna '99
|
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 24-05-2009, 11:31
|
|
|
Ja to na nich nawet uwagi nie zwracam oszuści i tyle.
Ciekawe ule by dawali za taką samą, tylko że bez wyposażenia żadnego. Wg ich skali płac to powinieneś im jeszcze dopłacić wtedy |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-05-2009, 12:27
|
|
|
A późnej sprzedali Temprę za 2500zł...
Już były takie przypadki na forum, że ktoś sprzedał auto za parę złotych, a później je widział np. w komisie, odświeżone, umyte za parę razy większą kasę. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 24-05-2009, 12:46
|
|
|
spoko,mówią tak bo szukają łosia; kupiliby za 500 a sprzedać chcieli za 3 tys. ... |
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 24-05-2009, 22:03
|
|
|
a potem kupującemu łaskę zrobią jak zejdą z ceny 300 PLN za popsuty reflektor i alternator... |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
sochun
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 25-05-2009, 18:50
|
|
|
Ciekawe za ile kupili tego co opisał @bozoni w wątku dotyczącym sprzedaży mojego? Przez telefon wszystko cacy i ch... go obchodzi, że będę jechać w jedną stronę 8 h, nawet nie wspomniał, że bez przeglądu.
Jednak chyba kupując auto warto szukać od właściciela, przynajmniej większość może nie ma tego kłamania i wciskania we krwi... Przykład - oglądałem ostatnio maree weekend - gość popatrzył na Tipo , spytał się czy sprzedaje go żeby kupić Maree i powiedział żebym sobie odpuścił, bo trochę w niego trzeba włożyć i on mu służył do wożenia materiałów i był tylko tak robiony żeby jeździł jakoś. |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-05-2009, 21:07
|
|
|
miszko napisał/a: | A późnej sprzedali Temprę za 2500zł |
tak jak i tego poloneza... tylko jego w częściach.
sochun napisał/a: | przynajmniej większość może nie ma tego kłamania i wciskania we krw |
mniejszość... ja swojego tipa kupiłęm od klientki która nim jeździła na codzień, otwarcie mi powiedziała że coś w nim jest nie tete ale ona sie nie zna i nie wie co... a że pod maską był lekki burdel to już inna bajka. 4 cylindry miałem po raz pierwszy (golfa nie licze, bo żył 2 tygodnie...) w dodatku na jednopunkcie, z jakąś elektryką/elektroniką i w LPG więc się nie znałem zbytnio, ojciec miał starego diesla więc też nie ogarniał no a teraz wiele czytając na forum i pytając bardziej obcykanych doszedłem do tego wniosku że auto nie dość że było je...te w du.. to pod maską ciężko dojść do ładu. na sam silnik nie nażekam bo świetnie gra ale ten śmietnik w około to raczej był przez nią robiony na sztukę... aha dodam że pani wraz z mężem handlowała autami . ojciec miał to samo jak tempre kupował... niby jeździ i sie nie psuje ale jest strasznie zaniedbana, nie działa sporo rzeczy.ojciec też dopiero ją poznaje i dochodzi do ładu. ale zgodnie przyznaliśmy że nigdy nie kupimy fury od handlarza. żeby była piękna lśniąca i cykała jak zegarek to nie kupimy... i nigdy więcej LPG.
a pomyśleć że miałem jechać wtedy po śliczną, sprowadzoną, czarną AR 145 1.6 TS w samej benzynce o taką: >> KLIK << ale było minęło... jest tipo i trzeba je doprowadzić do stanu "laleczki" i jeździć aż spróchnieje |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|