Ja włąsnie wybieram się do kina, niedługo sie wypowiem więcej
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 22-09-2012, 21:25
ogólnie jak słyszę w zapowiedziach txt typu "najbardziej oczekiwany film roku" "przyciągający" itp itd to już wiadomo, że będzie chłam na maxa. każdy polski gniot był w ten sam sposób reklamowany... polskie kino już dawno dobiło do dna i nie zapowiada się aby się z niego odbiło
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Byłem, polecam jak ktoś "siedzi" w temacie tej kultury, mimo zróżnicowania wieku na sali, po zakończeniu filmu wszyscy siedzieli jeszcze z minute w ciszy, ja nie żałuje że się wybrałem.
** Dodano: 23-09-2012, 01:12 ** vego21, o kalibru jest w filmie fragment akurat jak się rozstają z magiem, film na podstawie książki i ogólnie na temat Paktofoniki, więc nie wiem po co tam NAS i molesta, są fragmenty jak Rah ogląda na MTV francuskie teledyski i dochodzi do wniosku że można to robić po polsku. Film na pewno fikcją nie jest, bo to na faktach wszystko, a i aktorzy dobrani idealnie.
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 23-09-2012, 11:19
Czytaj tematy postow "ze zrozumieniem".
Temat nie jest ogolnie o polskim filmie lecz o konkretnym polskim filmie. Nie lazdy fiat rdzewieje i sie sypie jak i nie kazdy golf jest zwieśniaczony.
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 23-09-2012, 11:31
Czytałem kilka recenzji jak i wywiady. Sporo w filmie jest fikcji i nieprawdy, więc filmu autobiografią nazwać nie można. Co nie zmienia faktu, że nagle zrobił się wysyp dzieciarni na pakto...
Nie moja bajka więc na pewno nie obejrzę.
Nie jest on na pewno przeze mnie "najbardziej oczekiwanym" bo równie emocjonalnie przyjąłbym zapowiedzi o powstaniu filmu o Maryli Rodowicz lub Papa Dance
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
Byłem przed chwilą na tym filmie. Nie mam manii na punkcie hip hopu / paktofoniki ale film chciałem obejrzeć i nie żałuję.
Trochę się pośmiałem i nie usnąłem z nudów. Jest OK fajnie się go ogląda, jest ciekawy.
Dziwne bo oglądałem go z większym zaciekawieniem niż nowego batmana
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
byłem dzisiaj.
Dla osoby, która nie jest w temacie, oraz nie dojrzewała (u mnie to lata dzieciństwa, te pokazane na filmie) w tych latach może to być po prostu film o kimś.
U mnie osobiście wzbudził burzę emocji... dużo nie brakowało, a bym się rozpłakał jak dziecko...
Wiele wspomnień z tych dobrych czasów... Do tego jestem z Katowic, ah duzo by pisać...
Od dziś jest to drugi film, który ma duże znaczenie w moim życiu. Podobnie jak Skazany na bluesa.
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 05-10-2012, 23:23
chodź byłem bardzo zrażony do tego filmu ( HH to zupełnie nie mój klimat ) narzeczona mnie zaciągnęła do kina ...
doznałem szoku w końcu ktoś pomyślał i zamiast 70% funduszu przeznaczyć na pseudo gwiazdy typu adamczyk, karolak postawił na jakość .... film dobry, budzi emocje ( szczególnie pod koniec )
pierwszy krok w polskiej kinematografii do odbicia się od dna ... jestem optymistą ale kolejnych po takim ( pseudo sukcesie ) aż się boję
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
wydaje mi się, że to kwestia czasów w jakim się wychowywało. dla mnie Paktofonika nie była obca od małego bajtla. Więc teraz takie przypomnienie tych czasu to naprawdę dla mnie są duże emocje.
Nie dziwie się ludzią których to nudzi, bo przypuszczam, jakby nagrali film o np. Metallice czy coś podobnego, gdzie to mnie mało interesuje - bardziej muzyka, ale o zespole zero to pewno też bym się na tym nudził, a co nie jeden by płakał.
Więc kwestia otoczenia w którym się wychowywało i czas.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.