|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Papież ... na murze |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 18:09 Papież ... na murze
|
|
|
|
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 21:48
|
|
|
Mam mieszane uczucia. Niby hołd a niby nie... |
|
|
|
|
Gilus
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 22:42
|
|
|
Pomieszane sacrum z profanum... ale mnie się podoba
Wolę oglądać takie grafitti niż te bohomazy, ktore nazwane się tagami. |
_________________ Golf 1,6 LPG (już nie ma) |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 22:45
|
|
|
dokładnie ...
z jednej strony - ani karykatura ani nic, ktoś się wykazał, postarał się zrobić coś w sposób w jaki mu wychodzi najlepiej, niby ciekawe, ale z drugiej strony kojarzy się to tak trochę ten... raczej są chyba obszary, które nie nadają się na graffiti/malowanie, niezbyt pasują; wszystko zależy od intencji 'autora' , ale zawsze tak to trochę ten tego... |
|
|
|
|
rhoody
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 191 Skąd: Kożuchów
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 13-04-2005, 06:04
|
|
|
jak dla mnie super sprawa!!! pod warunikem oczywiście, że autor zrobił to zpoczucia przywiązania do papieża, czy tylko dla tzw. szpanu bajeru...
wierzę jednak, iż jest to spowodowane wiarą |
_________________ Była Tempra, jest Megane Coupe... |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 13-04-2005, 07:56
|
|
|
A jakie sa obszary na grafitti? A znaczek pocztowy przeznaczony do obiegu jest wobec tego dobrym pomysłem?
Każdy na swój sposób wyraża uczucia i raczej nie spodziewam się żeby graficiarz napisał wiersz ku czci Jana Pawła II. Przypomnijcie sobie jak Papież cieszył sie podczas wizyty breakdancowców. On nie był "betonem" a na swój wiek bardzo otwartym człowiekiem. Sama mądrość zamyka Kościół w murach, a otwartość Papieża zjednywała wszystkich.
Wg mnie jest to oddanie ogromniej czci tej osobie i dla mnie największą rzeczą jaką sie mu udało to było połaczenie wszystkich grup społecznych.
Zdrowy, usmiechnięty, radosny - takiego chcemy go zapamiętąć... |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 13-04-2005, 18:44
|
|
|
Zgadzam sie z MKaminskim.
Dodam jeszcze, ze uwazam to za naprawde sztuke, a nie trojkacik, kwadracik i juz jest to obraz wart kupe kasy. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-04-2005, 23:16
|
|
|
znczy się ja też tak podchodzę do tego, ktoś zrobił co mógł i jak mu wychodzi najlepiej, wtedy brawo, OK.
tylko, że niektórzy nie myślą w ten sposób i czasem malują albo byle co albo dzieła jak w/w lecz niestety z trochę innych powodów, w innym kontekście... wtedy to jest hmm.... niestosownae za poważnie brzmi :-) ale oddaje znaczenie....
tu zakładam , że autor miał dobre chęci. wtedy - tak trzymać. nowatorski i ciekawy sposób.
oby tylko w przyszłości nie było podobnych dzieł, ale 'wypaczonych' i z innym kontekstem.
dlatego nieco mieszane uczucia tak w pierwszym wrażeniu _były_. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|