|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Polisa PZU a zmiana pracy... |
Autor |
Wiadomość |
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 11-07-2010, 12:37 Polisa PZU a zmiana pracy...
|
|
|
Siemka
Sprawa jest taka: w firmie w której pracuje mam dosc dobrą polise PZU z której wypłacą mi (i zonie bo tez ma tam polise) po urodzeniu dziecka ponad 2 tys. Sprawa sie komplikuje bo zamierzam zmienic prace i tu pytanie czy moge sobie indywidualnie kontynuowac ta polise płacąc comiesieczne składki? Mam zamiar jutro dzwonic do mojej filii PZU jednak chciał bym wczesniej poznac zarys sprawy. Wiem ze którys z klubowiczów pracuje/pracował w PZU. Prosze kogos obeznanego o opinie. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 11-07-2010, 13:36
|
|
|
tipacz, możesz ,ja tak zrobiłem jak odchodziłem z zakładu i płace teraz indywidualnie co miesiąc ,też w PZU |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 11-07-2010, 19:40
|
|
|
grabarz, wstepnie dziekuje |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-07-2010, 21:16
|
|
|
Zależy od warunków umowy.
Często ta sama firma ma inne "zasady gry" w umowie z firmą X i Y.
Oczywiście największe znaczenie ma tutaj ilość pracowników firmy, którzy podpisali umowę ubezpieczeniową.
Im więcej osób tym korzystniejsze warunki.
Musisz Tipacz spojrzeć w warunki umowy. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|