|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pytanie do elektroników |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-04-2009, 19:23 Pytanie do elektroników
|
|
|
Kupiłem urządzenie, które mnie lekko wkurza.
Można je włączyć jednorazowo przyciskiem zaznaczonym czerwonym kółkiem ale pomimo tego włącza się regularnie co 8,12 lub 25 minut (nie jest to wada ale producent tak sobie wymyślił).
Nie można wyłączyć tego czasowego włącznika, a muszę to zrobić bo mnie coś trafi
Na zdjęciu zaznaczyłem x-em miejsce w którym był właśnie ten czasowy wyłącznik, który usunąłem z płytki.
Myślałem, że to pomoże ale nie pomogło.
Włącza się nadal co 25 minut
Czy ktoś rzucając okiem na tą płytkę powie mi co jeszcze wywalić żeby to czasowe włączanie nie działało?
|
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-04-2009, 19:54
|
|
|
Emf, montujesz ten zapach do Focusa? Ja już to przerobiłem na potrzeby Tipo, ale nie dla zapachu tylko inny projekt. Ja to rozmontowałem i wymontowałem ten włącznik przesuwany powyżej tego co wyciąłeś, ale jeżeli chcesz mieć sterowanie tylko z przycisku to nie widzę problemu, czemu by się nie podpiąć bezpośrednio:baterie>przycisk>silnik naciskający spray, a włącznik w pozycji off zostaw. Chyba będzie najszybciej. U mnie to jeszcze wymontowałem ten moduł z wieloma nóżkami na środku. |
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-04-2009, 21:50
|
|
|
mrk69, hehhehe wyczaiłeś co to jest
Nie, jego miejsce jest w łazience ale łazienka jest mała więc jak co 25 minut ten dziad mi psika to czuję się jak w ogrodzie botanicznym
Czyli jakbym wywalił też ten u góry to przestanie samowolkę mi strzelać?
Mogę powywalać wszystko byleby działał kiedy CHCĘ tego ja
Już mnie powoli wkurzają urządzenia, które próbują myśleć i robić wszystko za mnie
Jak kupowałem to nie doczytałem, że to badziewie włącza się samo i nie da się tego wyłączyć bo bym g... nie kupił.
Niedługo będzie w sprzedaży papier toaletowy, który czy chcesz tego czy nie, jeśli jesteś w łazience co 25 minut będzie Ci tyłek podcierał |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-04-2009, 21:47
|
|
|
Emf napisał/a: | Niedługo będzie w sprzedaży papier toaletowy, który czy chcesz tego czy nie, jeśli jesteś w łazience co 25 minut będzie Ci tyłek podcierał | padłem
Weź włącznik na off i podepnij kable bezpośrednio: baterie>włącznik>silnik, a w sumie...to wyjdzie na to samo jak wymontujesz |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|