|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rajd Polski + runda WRC, 25-28 czerwca Mikołajki |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-03-2009, 13:44 Rajd Polski + runda WRC, 25-28 czerwca Mikołajki
|
|
|
Jako, że przymierzam się, aby tam zagościć może ktoś z Was ma ochotę wybrać się na Rajd Polski?
Impreza odbędzie się w Mikołajkach 25-28 czerwca.
Okazja jest niepowatarzalna, bo rzadko w Polsce w tych rajdach odbywała się runda WRC.
Można będzie spotkać światowe drużyny i zobaczyć jak jeżdżą
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to możemy razem się wybrać tam (spotkać).
http://www.rajdpolski.pl/...dzie-polski,122 |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 01-03-2009, 20:24
|
|
|
Zapomnij że znajdziesz jakiś nocleg (w normalnej cenie), a o dojeździe na jakiś oes, jeśli nie masz motoru, to też nie masz co liczyc. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Kalwi89
Wiek: 35 Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 45 Skąd: Boguszów-Gorce
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-03-2009, 21:01
|
|
|
miszko, Ja będę napewno - jestem fanem Rajdów WRC =)
Byłem na nie jednym rajdzie już ( w tym rajd Colin'a na wyspach =) ) |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-03-2009, 21:07
|
|
|
Weźmę swojego simsonka |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-03-2009, 21:28
|
|
|
Jacacenty, Jacacenty napisał/a: | Zapomnij że znajdziesz jakiś nocleg (w normalnej cenie), a o dojeździe na jakiś oes, jeśli nie masz motoru, to też nie masz co liczyc. | byłeś kiedyś w Mikołajkach na rajdzie? Chyba nie. Samochodem można dojechać na kilkaset metrów od trasy rajdu, resztę dojść na piechotę. Wystarczy popytać miejscowych i mieć mapę przy sobie. Ceny za nocleg jak się poszuka to też nie są złe. Dwa lata temu 35zł za jedną nockę. Mnie tam nie było, ale kumpel robił tam zdjęcia i jak stwierdził - nie było żadnych problemów tego typu. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 01-03-2009, 22:23
|
|
|
ciechu napisał/a: | Samochodem można dojechać na kilkaset metrów od trasy rajdu, resztę dojść na piechotę. Wystarczy popytać miejscowych i mieć mapę przy sobie. Ceny za nocleg jak się poszuka to też nie są złe. Dwa lata temu 35zł za jedną nockę. Mnie tam nie było, ale kumpel robił tam zdjęcia i jak stwierdził - nie było żadnych problemów tego typu. |
Na rundzie MŚ? |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-03-2009, 22:28
|
|
|
ciechu napisał/a: | yłeś kiedyś w Mikołajkach na rajdzie? Chyba nie. Samochodem można dojechać na kilkaset metrów od trasy rajdu, resztę dojść na piechotę. Wystarczy popytać miejscowych i mieć mapę przy sobie. Ceny za nocleg jak się poszuka to też nie są złe. Dwa lata temu 35zł za jedną nockę. Mnie tam nie było, ale kumpel robił tam zdjęcia i jak stwierdził - nie było żadnych problemów tego typu. |
Tyko, że to było 2 lata temu, jak polski nie był w kalendarzu WRC.
W tym roku realia będą trochę inne, bo zainteresowanie rajdem będzie o wiele większe niż w latach poprzednich, gwarantowane, że kibiców będzie dużo więcej niż w latach ubiegłych i rzeczywiście może być problem z podróżowaniem między oesami.
Zresztą już w poprzednim sezonie Mikołajki były zakorkowane na maksa i dojazd i parkowanie przy serwisie i na super oesie było mocno utrudnione.
Co do noclegów, to tak Jacek napisał, żeby znaleźć obecnie w normalnej cenie to pewnie będzie trzeba się mocno postarać, bo co sprytniejsi powynajmowali całe pensjonaty i oferują noclegi w kwocie 3,4 razy większej niż normalnie.
Nam się udało zarezerwować noclegi w listopadzie zeszłego roku i mamy 2 domki |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Kalwi89
Wiek: 35 Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 45 Skąd: Boguszów-Gorce
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-03-2009, 22:48
|
|
|
Ja tam lubię hard-core i wezmę namiot ze sobą ^.^
Jakiś materac i śpiwór + ewentualnie coś na rozgrzanie i mogę siedzieć tam nawet tydzień |
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-03-2009, 08:25
|
|
|
Jacacenty, romano, ja jestem świadom tego, że będzie trudniej niż rok czy dwa lata temu, ale jak się człowiek naprawdę postara to sobie może wszystko załatwić. A mi po prostu chodziło o to, że Jacacenty podszedł do tematu bardzo pesymistycznie, jakby chciał nas zniechęcić. A nie o to przecież chodzi Kalwi89, i tak trzymaj Ja się wybiorę, jeśli fundusze pozwolą, czyli w zależności od tego czy po zlocie w maju nie będę miał salda na minusie |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|