Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rajd Subaru
Autor Wiadomość
romano 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-07-2007, 11:13   Rajd Subaru

Podzielę się wrażeniami z Rajdu Subaru.

Cała impreza rozpoczęła sie prologiem na moście Kotlarskim w Krakowie w czwartek, było dosyć przyjemnie pogoda dopisała choć przez tłumy kibiców miejscówy za dobrej nie miałem, jak to na takich próbach kierowcy popełniali błędy i zdarzały się urwane koła.
W piątek rozpoczęło się prawdziwe ściganie a ja siedziałem w robocie.
W sobotę znowu się pojawiłem na podkrakowskich oesach i walka zapowiadała się pasjonująco, słońce grzało , było co oglądać bo rajd był zarówno eliminacją pucharu PZMOT jak i RSMP choć przez to utrudnione było poruszanie się po oesach.
Wypadków było sporo, ale na szczęście ucierpiały tylko samochody.

Niestety cieniem na rajdzie położyły się wydarzenia z decydujących oesów, na jednym z nich zostały rozsypane własnej produkcji takie czteroczęściowe "kolce" na których zawodnicy walczący o podium łapali kapcie i zamiast walki na trasie zobaczyliśmy dramatyczne wydarzenia, na całe szczęście żadna załoga przez to nie wypadła z trasy i obeszło się bez wypadków a skończyło sie "tylko" na stratach czasowych i niewielkich uszkodzeniach samochodów.

Całą sprawą na wniosek zawodników zajęła się prokuratura, bo nietrudno sobie wyobrazić do czego takie debilne "pomysły" mogą doprowadzić.

Po rajdzie zaczęło się piekiełko: wzajemne oskarżenia teamów, wykluczenia zawodników(Gabryś), protesty, rozbieranie samochodu na czynniki pierwsze do 5 rano(Kuchar, http://www.kuchar.net/ind...&s=180&ngl=10), znikające onboardy z łapanych kapci, generalnie pozostał wielki smród po tym rajdzie.

Rajd wygrał Bryan Bouffier (Peugeot 207 S2000) jadący po raz pierwszy w tym rajdzie i jednocześnie jest to pierwsza wygrana samochodu S2000 w Polsce, na dodatek załoga ta oddala swoje puchary za zwycięstwo jednej z załóg niższych klas, która zajęła 2 miejsce bo organizator przewidział puchary tylko dla zwycięzców

Na koniec trochę fotek.

Moneta

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 17-07-2007, 12:43   

No widać że nie tylko z piłce nożnej jest grupa której zalezy tylko na zadymie i tyle :doubt:

JCB 3CX Contraktor

Cliner 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 17-07-2007, 13:13   

romano napisał/a:
było dosyć przyjemnie pogoda dopisała choć przez tłumy kibiców miejscówy za dobrej nie miałem

hehe tak bywa :p

ja na ostatnim 35 rajdzie elmot remy
mialem taka miejscowke ze szok,
poniewaz dwa odcinki przebiegaly niedaleko mojej chatki, wzielem z kumplem dwa rozkladane fotele ogrodowe, zapas browarow. ulokowalismy sie troche czasu przed rajdem gdy jeszcze niebylo ludzi, miejscowka gites w cieniu na bardzo dobrej pozycji do ogladania rajdu, i popijajc browar , robiac fotki ogladalismy wypasik rajd. :-)

Dobre fotki romano !!!
moje gdzies wsiaklo ale jak znajde plytke z fotkami to tez tu do ciebie powzucam :-)
pozdr.

romano 

Wysłany: 18-07-2007, 14:21   

Hipo napisał/a:
No widać że nie tylko z piłce nożnej jest grupa której zalezy tylko na zadymie i tyle

Tylko, że w tym przypadku nie było to działanie zadymiarzy, za dużo zachodu ktoś sobie zadał by wykonać te elementy (spawane z czterech części), przypuszczam, że jacyś pseudo kibice jednego zawodnika postanowili wyeliminować konkukerentów w walce o punkty, nie dopuszczam myśli, że mógł w to być zaangażowany jakiś zespół rajdowy.
A co zadymiarzy to oczywiście, że co raz częściej zdarzają się takie przypadki, w większości rajdy przebiegają przez małe mieściny i wioski, gdzie stają się one jedyną rozrywką dla miejscowych i urządzają sobie oni "zabawy" w postaci rzucania kamieniami w samochody, rzucają puste butelki na drogi a ostatnio dochodzi do bójek, coraz bardziej przypomina to zachowania pseudokibiców na stadionach.

Cliner napisał/a:
ja na ostatnim 35 rajdzie elmot remy
mialem taka miejscowke ze szok,
poniewaz dwa odcinki przebiegaly niedaleko mojej chatki, wzielem z kumplem dwa rozkladane fotele ogrodowe, zapas browarow. ulokowalismy sie troche czasu przed rajdem gdy jeszcze niebylo ludzi, miejscowka gites w cieniu na bardzo dobrej pozycji do ogladania rajdu, i popijajc browar , robiac fotki ogladalismy wypasik rajd. :-)

Tobie to dobrze, ja dymam po kilkaset kilometrów na rajdy, nierzadko kłócąc się z safeciarzami i pałarzami a wy sobie na leżaczkach leżycie popijając browarki :kawka:

Cliner napisał/a:
Dobre fotki romano !!!
moje gdzies wsiaklo ale jak znajde plytke z fotkami to tez tu do ciebie powzucam :-)

Dzięki, od tego roku zacząłem jeździć na rajdy głównie w celu robienia fot, a jak zdjęcia z elmotu się nie znajdą to nie nic się nie stanie, byłem i trochę zdjęć mam :D

Moneta

KRT 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 19-07-2007, 11:06   

Jadąc na ten rajd rozbiłem swoje tipo :P :D

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 19-07-2007, 12:42   

KRT napisał/a:

bo nie umiesz jezdzic :fufu: :lalala:
Zaplacisz mi 8723487263547236472364872364872364872364872364 dolarów to Cie naucze. :lalala:

www.budowork.pl
     assistance

romano 

Wysłany: 19-07-2007, 14:00   

KRT napisał/a:

A co wczułeś się w rolę zawodników :lalala:

Zapraszam do mojej galerii:
http://rallyonline.pl/g.p...okaz&T[id]=2416

Moneta

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-07-2007, 14:20   

Ninja napisał/a:
Zaplacisz mi 8723487263547236472364872364872364872364872364 dolarów to Cie naucze. :lalala:

Razem 225 USD.
Nisko się cenisz :D

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 19-07-2007, 14:40   

Radke napisał/a:
Razem 225 USD.

ciekawa teoria... :roll:

www.budowork.pl
     assistance

KRT 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 19-07-2007, 15:17   

Ninja przestań pier$(^@* kocopoły :lalala: skąd ty możesz wiedzieć jak ja jeżdże :!:

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 19-07-2007, 15:57   

KRT napisał/a:
Ninja przestań pier$(^@* kocopoły :lalala: skąd ty możesz wiedzieć jak ja jeżdże :!:

buhahahaha ,nie widzisz emotek? :lalala:
Skoro zaje***ś to mowi samo za siebie jak jezdzisz. :lalala: :bambam:

www.budowork.pl
     assistance

unknown 

Wysłany: 19-07-2007, 16:27   

e-e, każdemu niestety może się trafić a nie wiesz w jakich to było okolicznościach, czy to on przegiął czy było inaczej, więc nie szukaj niepotrzebnie wojny 8) chyba, że koniecznie chcesz... to założymy specjalny dział/temat, gdzie będziesz na sparring mógł co jakiś czas kogoś 'zapraszać' :D bo chętni jak widać po ostatnich postach są, to by było wzięcie...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 19-07-2007, 16:34   

Cytat:
Razem 225 USD.

Adekwatnie do jakości kursu ;D

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-07-2007, 21:02   

Ninja napisał/a:
Radke napisał/a:
Razem 225 USD.

ciekawa teoria... :roll:

A dodaj sobie robaczku wszystkie cyferki, które żeś tak mozolnie wstukał :D

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

RobertWroc 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 19-07-2007, 21:31   

Wiecie co? kiedyś-dawno temu również wierzyłem ze jestem może nie wspaniałym ale bardzo ale to naprawdę bardzo dobrym kierowcą.Aż w jakoś dwa lata temu dowiedziałem się że znajomy mojego ojca jest kierowca rajdowym.Fakt emerytowanym,z dawnych lat...Ale ponoć kiedyś był bardzo dobry.
I on tak ZA DARMO (Ninja, :) ) uzmysłowił mi ze do bardzo,bardzo dobrego kierowcy to mi bardzo,bardzo dużo brakuje.Qrcze o jakich ja rzeczach nie miałem pojęcia.Prozaiczne hamowanie przed zakrętem, ile ja traciłem czasu i paliwa...a mozna inaczej,,
Więc naprawdę nieraz jak widze jak ktoś udaje kubice to az gfłupio
przykład zprzed kilku dni: omka 2.2(lub2.3)obok mnie--dwa pasy na wprost-jeden przechodzi w plewoskręt-by jechać prosto trzeba szybko wciąć się na prawy-lub czekać aż ktopś cię wpuści-(czyli skrzyżowanie Piłsudskiego ze Swidnicką-to samo na którym w zeszłym roku audica wpadła w ludzi) - zielone gośc startuje równo ze mną-chcę go wpóscić ale -silnik omce wyje koła sie kręcą więcej w powietrzu niż na ziemi-chciałem go wpuścić ale jak to zobaczyłem to przyspieszyłem-niewiele brakowało by stracił całkowicie przyczepności wówczas by przyj..we mnie.A qrcze właśnie kupiłem deltę-i kto mi uwierzy że kolejny wóz skasowany nie z mojej winy?
Nie jesteśmy poprostu tak dobrzy jak myślimy-i czasem tracimy samochody.Albo ktoś jest gorszy niż mu się wydaje.......

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 19-07-2007, 22:05   

RobertWroc, zeby bylo jasne...nie uwazam sie za dobrego kierowce. Daleko mi to dobrego.

** Dodano: 19-07-2007, 23:07 **
Radke napisał/a:

A dodaj sobie robaczku wszystkie cyferki, które żeś tak mozolnie wstukał :D

a na cholere mam dodawać? Napisalem od razu ze tyle chce... :lalala:

www.budowork.pl
     assistance

Odpowiedz do tematu