|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Silnik Gaśnie Przy Odkręceniu Kurka Wlewy Oleju |
Autor |
Wiadomość |
Kalwi89
Wiek: 35 Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 45 Skąd: Boguszów-Gorce
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 25-02-2011, 13:09 Silnik Gaśnie Przy Odkręceniu Kurka Wlewy Oleju
|
|
|
Witam
Ostatnio czaiłem się na Audicę Coupe z silnikiem 2,6 V6 z napędem quattro ( oczywiście z instalacją gazową ), poszedłem na oględziny na których nie zobaczyłem jakiś większych uszczerbków. Miernik lakieru pokazywał mały dzwon / rów na tylnym nadkolu - ale nie o to mi się rozchodzi.
Po odpaleniu silnika ( ciepłego ) odkręciłem owy kurek i samochód zgasł . . .
Gościu mówi, że to normalne w V6 - ale mnie to trochę zaniepokoiło :/
Co Wy o tym sądzicie ?
Pozdro |
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 25-02-2011, 13:20
|
|
|
Pewnie jakieś podciśnienia idą czy coś. W mazdzie kumpla(1.6 16v) też tak jest |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 27-02-2011, 10:05
|
|
|
Wiadomo, wiadomo. Tak ma być i już. Zapytaj mechanika, ale takiego prawdziwego, a nie mietka co w stodole polonezy składa...
BTW-u mnie w Temprze za to nie gaśnie, anie nie robi mu to różnicy i też się nie martwię.
I jeszcze jedno, nie sprawdza się stanu silnika tym sposobem przecież to normalne, że będzie rzygać olejem i tak... tam kręci się wałek rozrządu!! Jak chcesz sprawdzić, to pomierz mu sprężanie, ciśnienie oleju, a nie jakieś ruskie praktyki z wyciąganiem bagnetu czy odkręcaniem korka... |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|