Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Simlock W710i --> kosmiczna cena
Autor Wiadomość
Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 20-03-2007, 18:26   Simlock W710i --> kosmiczna cena

Czy wiecie ile kosztuje zdjęcie simlocka do SE W710i??
Siostra kupiła ten telefon i się załamała bo musi ściągnąć smoka (tel. jest w Orange, a kartę ma w Plusie).
Jak ja się dowiedziałem ile to kosztuje to mi oczy na wierzch wyszły, a szczęka opadła.
8O
Strzelajcie cenę..................... ;)

Podpowiem, że zwykłe, standardowe ściągnięcie z większości telefonów, nawet nowszych to koszt 20zł.

assistance   Moneta

Sh4rKy 

Wysłany: 20-03-2007, 18:34   

Jeśli ten telefon chodzi pod Symbianem to się nie dziw, bo tutaj zdjęcie simlocka oznacza zcrackowanie systemu operacyjnego... :)

--

Wyhoduj własnego Chomika! Udostępniaj i pobieraj pliki!
     assistance

Emf 

Wysłany: 20-03-2007, 18:39   

Nie, on nie ma Symbiana :D

assistance   Moneta

gulczas 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 20-03-2007, 19:23   

Strzelam 200pln, chociaz powiem tak mam Nokie N70 platforma BB5 to chyba jest i cena za sciagniecie simlocka to min. 300pln i malo kto to robi ....

assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 20-03-2007, 21:38   

ja strzelam, że koł o150 zeta, bo bodajże ten eryk jest już z tej serii , co nie pamiętam nazwy, ;D ale blokada jest tak skonstrowana systemowo, że zwykłym kablem i softem jej tak nie ściągniesz... nowsze eryk i inie tylko, nowe serie fonów mają nowy rodzaj blokady, gdzie naprawdę ludzi kosztowało trochę wysiłku by to ominąć i teraz posiadacze muszą się wykosztować... albo poczekać z pół roku aż konkurencja wzrośnie a ceny spadną... w końcu kiedyś simlock ze zwykłego fona też kosztował np 70 zeta, potem spadał aż do 15 zeta i mniej czasem (a ja sobie sam ściągałem i znajomym ... :D dziś tego nie śledzę co, jak i w czym)
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Emf 

Wysłany: 20-03-2007, 21:53   

The Winner is ......... gulczas,

:D

assistance   Moneta

konikks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 20-03-2007, 21:59   

ja cie :roll: niezła cena... ale fonik super tylko niesmak pozostaje...

MupiK 

Wysłany: 21-03-2007, 10:13   

Panowie to zobaczcie ile kosztuje sciagniecie sima z nowszych telefonow nokii:D
Z N70 to sciagalo jeszcze 6 miesiecy temu pare osob a fona wysylalismy za granice:D
Producenci sie bronia i dobrze!
A chlopcy zarabiaja na swojej pracy tez dobrze!
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

gulczas 

Wysłany: 21-03-2007, 16:30   

Nom niestety dlatego trzeba też zwracać uwage na koszty ściągnięcia sima z nowego fonika przy zakupie. Są takie rodzynki na allegro co sprzedają załóżmy taką Nokie n70 i w opisie zapodają, że koszt ściągnięcia simlocka to 40pln.... Kupisz a później masz problem :/ :sciana: :sciana: :red_kartka:

assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 22-03-2007, 10:53   

Nowe SE opierają się na platformie db2020, a Nokia o platformę BB5.

W przypadku Nokii, Mr Dejan(taki ruski spec od telefonów) coś niby kiedyś pisał, że niby złamał zabezpieczenia. Jednak faktycznie to można tylko ściągnąć kodem od operatora, za co niestety zapłacimy 250-350zł.

Co do SE to nowe platformy opierają się na serwerach z krędytami - 1 kredyt -> 1 simlock. Np. 10 kredytów kosztuje z 500zł, więć 1 telefon to koszt 50zł + to co chce zarobić koleś.

Boxy które odblokowywują DB2020

EMMA3, UniversalBox (dodatkowa opłata za logi), programu DaVinci (dodatkowa opłata za logi), SeTool (dodatkowa opłata za logi)

log=kredyt

andrewpl 

Wysłany: 29-03-2007, 22:27   

nie wiem po co chceicie kupowac nowe telefony i sciagac simlock'a - mozna zamówic z e-bay juz odblokowany telefon!!! i po klopocie - czasem nawet sciagniecie ze stanów jest tan sze niz kupienie telefonu na miejscu.

ja sobie sprowadzilem w 950i - na pewno wiecie który to - ten z dotykowym ekranem - na allegro byl za 1500 zl - sciagnalem razem z wysylka za 216 funtów - sama wysylka 16 wiec tak naprawde zaoszczedzilem 300,400 zl i byl juz odblokowany - ale e-bay nalezy do ludzi cierpliwych ;) ))

a ztym sciaganiem simlock'ów jak chcecie to moge sie zorientowac ile kosztuje tu w anglii bo cos mi sie widzi ze pewnie to zalezy od telefonu ale nie widzialem tutaj zakladu który by to robil za wiecej niz 20 funciaków

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu