hehe byłem raz na meczu we Wrocławiu bodajże i bardzo mi się spodobało hasło:
"Unia - tak
Leszno - nie"
tak sobie odkopałem dla śmiechu tknęło mnie, jakim prostactwem zalatuje to hasło I jak bardzo jest ono niejednoznaczne No cóż, ta druga Unia już nie istnieje zarówno w nazwie Tarnowa (Unia jest JEDYNA!!!) jak też jako zgrany zespół. Nie ma pieniędzy - nie ma klubu. Zwycięstwo niepodważalne Leszczynian i to bez kontuzjowanego lidera naszej drużyny.
Gratulacje także dla Myszki, szczególnie cieszy mnie postawa Grześka Zengoty. Jakoś lubię tego chłopaka i mam nadzieję, że mu sukcesy do głowy nie odbiją. Na razie świetnie sobie radzi w gronie seniorów.
No i sobota była przecież w świecie żużla biało-czerwona. GP Czech w Pradze wygrywa Gollob przed Pedersenem i Hampelem. Szkoda Emila Saifutdinova, wypadek wyglądał bardzo poważnie, a jego brak następnego dnia odczuła Polonia w meczu z Falubazem.
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
Wysłany: 24-05-2010, 09:43
egon. napisał/a:
Szkoda tylko, ze Gorzów wygrał
No Toruń coś poknocił w końcówce meczu ,bo w sumie cały czas prowadzili ,a szkoda bo kibicowałem im prawie jak myszce ,ale stal dostanie po łbie ,dalej twierdze że te ich 3 filary zespołu nie są mocne ,są na chwiejnych nóżkach i w najważniejszych momentach częściej dają ciała niż coś działają.......
ciechu napisał/a:
Zwycięstwo niepodważalne Leszczynian i to bez kontuzjowanego lidera naszej drużyny.
Brawa za dołożenie tym patałacha ,co się uparli by w deszcz i po bagnie jechać ,by się pokazać ,przedsmak maja tego co ich czeka od Falubazu za ten pierwszy mecz u nich ,zemsta będzie słodka
ciechu napisał/a:
GP Czech w Pradze wygrywa Gollob przed Pedersenem i Hampelem
Szczerze wolałbym Hampela widzieć na pudle najwyższym niż Golloba ,do obydwóch nie czuje sympatii ,ale gwiazda w stringach pod kevlar w ogóle mnie niczym nie zachwyca ,dla mnie to taki polski Nicki Petersen
ciechu napisał/a:
Szkoda Emila Saifutdinova
No szkoda ,ale za 6 tyg znów zacznie szaleć
ciechu napisał/a:
jego brak następnego dnia odczuła Polonia w meczu z Falubazem.
No raczej by może zmniejszy różnice punktową
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE
No i komu na zdrowie wyszła zamiana Tarnowa z Lesznem na zawodników Kołodziej - Kasprzak?
Unia Leszno
Kołodziej - 3,3,3,3,2*
Tauron Azoty Tarnów
Kasprzak - 0,0,-,-
Bez komentarza... Byki się rozpędziły, a że tyle ważą - ciężko będzie je zatrzymać. Jaskółki nim spadł deszcz wojowały jak równy z równym, lecz wiadomo - jak ma padać, to jaskółki nisko latają. Te tarnowskie też od razu obniżyły loty.
edit
Polacy przeszli wszelkie oczekiwania w GP Danii, a mnie cieszy zwycięstwo (WRESZCIE!!!) Jarka Hampela. Znów leszczynianin pokazuje kto rządzi w światowym speedway'u. Zapraszam do lektury. Kto nie oglądał niech żałuje, bo emocje były przednie
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Co do meczu ligowego tez Hampel pokazał co potrafi a Leszno znowu cenne zwycięstwo
A w Gorzowie......hmmmmm........mecz ładny, wynik był jaki był, szkoda tylko, ze Myszki chociaz bonusa nie wywalczyli, bo mógł on sie przydac
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa
Pewnie oglądaliście wczorajsze starcie ZG-Leszno, wynik jest jaki jest (mnie to cieszy) ale powiem, ze jakby Myszki jeździły od początku tak jak w końcówce to było by ciekawie
ale powiem, ze jakby Myszki jeździły od początku tak jak w końcówce to było by ciekawie
to nie tak. Nie żebym się dumą unosił, czy coś. Ale to nie Myszki zaczęły lepiej jeździć pod koniec, tylko Byki sobie odpuściły. Jak już Unia wywalczyła wszystko co mogła wywalczyć na Wrocławskiej to po prostu się rozluźnili. Nie wiem czy sami zawodnicy tak postanowili, czy w klubie kończy się kasa, ale wyraźnie było widać, że ostatnie biegi były jak spacerek. Ja tylko żałuję, że Falubaz nie stawił nam jak zwykle należytego oporu. Wyglądało to tak, jakby się Leszna wystraszyli. Nawet H.Żyto się tego obawiał. No, ale to moja interpretacja.
Warto zaznaczyć też, że dzień wcześniej sukcesem biało-czerwoni zakończyli zmagania w GP Polski na Moto Arenie w Toruniu. Wygrał Tomasz Gollob (Gorzów) przed Rune Holtą (Częstochowa - Norweg z polskim paszportem) i Jarkiem Hampelem (Leszno). Czwarty był Australijczyk - obrońca mistrzowskiego tytułu Jason Crump. W rozdzieleniu Polaków nie pomógł mu nawet Mark Webber, który pojawił się osobiście aby dopingować "Rudzielca".
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Wysłany: 21-06-2010, 18:38
ciechu napisał/a:
Ale to nie Myszki zaczęły lepiej jeździć pod koniec, tylko Byki sobie odpuściły.
Nie no nawet tu widzę nie ma kibica normalnego ,żygać się chce takimi wypocinami na forach ,skoro odpuścili to po co od 11 biegu wyjeżdżaliście trzeba było wogule się nie ścigać ,ja chyba co innego oglądałem.....
ciechu napisał/a:
czy w klubie kończy się kasa,
oby nie bo ten jakże szybki byk może szybko stanąć..... ,oby nie tak jak w zeszłym roku......
ciechu napisał/a:
Nie żebym się dumą unosił, czy coś.
Unosisz się i udowodniłeś mi to wczoraj po 3 biegu ,tylko jedna rzecz w zeszłym roku Toruń tez był taki dumny i co na sam koniec na własnym torze dostał sztylet w plecy ,a historia lubi się powtarzać
Ale tak poza tym to gratuluje Leszczyńskiej drużynie i bardzo im dziękuje bo może punkty stracone ,ale przynajmniej są obnażone wszystkie błędy nie dociągnięcia i słabe punkty w naszym zespole ,a czasu jeszcze jest by wyciągnąć wnioski i poprawić
Unosisz się i udowodniłeś mi to wczoraj po 3 biegu
... i tyle mi wystarczy.
grabarz napisał/a:
Nie no nawet tu widzę nie ma kibica normalnego
jasne, nienormalny jestem. Tak się składa, że mieszkam w Zielonej Górze i dziś miałem wyjątkową okazję rozmawiać z kilkoma kibicami Falubazu, którzy sami to stwierdzili. Mało tego, w wypowiedziach Żyty, Pepe i Zengiego jest to samo. Więc faktycznie chyba inny mecz oglądałeś.
grabarz napisał/a:
oby nie bo ten jakże szybki byk może szybko stanąć..... ,oby nie tak jak w zeszłym roku......
w zeszłym roku od początku nie szło nam tak dobrze, ale cóż. Trudno się przegrywa, jeszcze trudniej przyjąć przegraną do wiadomości. Szczególnie niektórym kibicom Falubazu!
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
A ja mysle, ze Falubaz zaczął jeździć lepiej.
A co do Leszna, to powiem tylko tyle, ze "podobno" jeszcze nigdy druzyna, która konczyła tabele na pierwszym miejscu przed play off, nie zdobyła mistrza Polski
No, ale ja sie na tym nie znam
A co do Leszna, to powiem tylko tyle, ze "podobno" jeszcze nigdy druzyna, która konczyła tabele na pierwszym miejscu przed play off, nie zdobyła mistrza Polski
nie wiem gdzie to usłyszałeś lub przeczytałeś, ale mylisz się. Już 1990 roku, kiedy wprowadzono właśnie rundę finałową po ukończeniu rundy zasadniczej Apator Toruń został zwycięzcą obu tych rund. W kolejnych latach wyczyn ten udawał się jeszcze Toruniowi (2001), Bydgoszczy (1997, 1998, 2000, 2002), Częstochowie (2003), Tarnowowi (2004) i Wrocławiowi w 2006 roku
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
egon., oglądałem ten mecz, ale nic takiego nie słyszałem. No bo i kto mógł coś takiego powiedzieć, skoro komentatorzy mają stały wgląd do historii żużla, statystyk klubów i zawodników, itp. Raczej źle zrozumiałeś
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Wysłany: 22-06-2010, 09:07
ciechu napisał/a:
w zeszłym roku od początku nie szło nam tak dobrze, ale cóż. Trudno się przegrywa, jeszcze trudniej przyjąć przegraną do wiadomości.
I o to się rozchodzi , zapomniał wół jak w 2009 roku cielakiem był , a co do przegranej ,to czemu niby nie miał bym się z tym pogodzić ,było do przewidzenia ,ale może nie w takim stylu ,jakim pokazał to nasz zespół ...... mi chodzi o twoje zachowanie w stosunku do mnie ,nie kopie się leżącego .... ja tak wobec ciebie w zeszłym sezonie nie robiłem ,myślałem że po takim meczu można się spotkać pogadać jakie wnioski wysunąć ,i za takiego kibica cię uważałem .......
ciechu napisał/a:
jasne, nienormalny jestem.
Ja nie powiedziałem ze jesteś nie normalny ,tylko zachowałeś się jak prostacki kibic z Gorzowa ,co innego gdybyś mnie nie znał ,a co innego jak znasz.......
ciechu napisał/a:
Mało tego, w wypowiedziach Żyty, Pepe i Zengiego jest to samo. Więc faktycznie chyba inny mecz oglądałeś.
To może wkleję ci link do wywiadu z trenerem naszej drużyny ,który jasno skwitował że pojechaliśmy jak cipy i nic nie wspomniał o tym aby Leszno odpuściło ,albo dało nam fory czy zlitowało się........ powiedzieli co potwierdzam że byliście lepsi ,ale to nie jest tak że Leszno przyjechało i tylko nam dupę zlało ,leje wszędzie są na razie mocni my byliśmy słabsi i takich mniej więcej słów użył ,łącznie z tym że skwitował na koniec ze co tu mówić pojechaliśmy jak cipy,może po prostu ciesiu jak ci sowa kręgosłup nastawiał w niedziele to niechcący słuch ci uszkodził
ciechu napisał/a:
Tak się składa, że mieszkam w Zielonej Górze i dziś miałem wyjątkową okazję rozmawiać z kilkoma kibicami Falubazu
I bardzo mnie to cieszy ,i mam nadzieje że podtrzymujesz znajomość ,aby nadal konsultować się o poczynaniach naszego zespołu na arenie Ekstraligowej
I na tym koniec tych sporów ,mecz przegraliśmy ,dziękujemy Uni że odpuściła a nie pogrzebała nas z kretesem ,mam nadzieje że w dalszych rozgrywkach też będzie odpuszczać innym zespołom ,aby nie wyglądało to na jakiś układ z Falubazem
no chyba trzeba zapomnieć, nie? Jak ktoś będzie się nad przeszłością rozczulał - nie będzie miał widoków na przyszłość. A ja się bardzo cieszę, że zawodnicy zapomnieli i teraz pomogli zapomnieć o sezonie 2009 kibicom.
grabarz napisał/a:
mi chodzi o twoje zachowanie w stosunku do mnie ,nie kopie się leżącego
nie wiem do jakiej sytuacji pijesz, ale chyba źle interpretujesz moje słowa. Za bardzo do serca sobie ten speedway bierzesz.
grabarz napisał/a:
tylko zachowałeś się jak prostacki kibic z Gorzowa
aż tak źle się zachowałem? W którym momencie? Co ty ku... sobie ze mnie robisz? Prostaccy kibice są wszędzie. W Gorzowie, w Lesznie i w Zielonej Górze. Więc masz trochę rasistowskie podejście do tego Gorzowa.
grabarz napisał/a:
który jasno skwitował że pojechaliśmy jak cipy i nic nie wspomniał o tym aby Leszno odpuściło ,albo dało nam fory czy zlitowało się
Żyto wspomniał, że jego zawodnicy CHYBA się wystraszyli Byków. Zengota, że Leszno pod koniec CHYBA się rozluźniło, mając wygraną w kieszeni. Protasiewicz w TV powiedział, że w zasadzie nie zmieniał wiele w ustawieniach przed 11 biegiem. A mimo to jechało mu się znacznie łatwiej. To on był współautorem dwóch podwójnych wygranych Zielonogórzan w końcówce meczu.
grabarz napisał/a:
pojechaliśmy jak cipy
no to o co Ci chodzi?
grabarz napisał/a:
może po prostu ciesiu jak ci sowa kręgosłup nastawiał w niedziele to niechcący słuch ci uszkodził
nie mam pojęcia o co biega w tym zdaniu? Co ma Sowa do kręgosłupa i słuchu???
grabarz napisał/a:
I na tym koniec tych sporów ,mecz przegraliśmy ,dziękujemy Uni że odpuściła a nie pogrzebała nas z kretesem ,mam nadzieje że w dalszych rozgrywkach też będzie odpuszczać innym zespołom ,aby nie wyglądało to na jakiś układ z Falubazem
i to niby ja jestem złośliwy... Fakt, to nie tak. Dziękujemy, że Falubaz pozwolił nam wygrać mecz. Wy już mistrza macie, my chcemy mieć więc się kluby dogadały i jest jak jest.
Nie napisałem ani jednego zdania w ostatnich postach, aby unieść się dumą. Cieszę się, że wygrywamy z każdym i wszędzie. Ty byś się nie cieszył? A to co piszę nie wynika tylko z moich przemyśleń, tylko z tego co cała żużlowa Polska mówi teraz o Lesznie. A co mówi to chyba wiesz, skoro jako kibic śledzisz co się dzieje w naszej Ekstralidze.
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Wysłany: 22-06-2010, 12:46
ciechu napisał/a:
A co mówi to chyba wiesz, skoro jako kibic śledzisz co się dzieje w naszej Ekstralidze.
Przecież napisałem wyżej ,że podzielam zdanie naszego trenera ,ze Unia jest silna i leje nie tylko u nas ,jak mam to przeliterować jeszcze ,i nie będę się powtarzał już ,jakaś gorycz w każdym klubie jest po przegranej ,ale nie na tyle jak sądzisz że opętany fanatyzmem jestem ,bo ktoś myszce dupsko zlał ,mają chłopaki 2 tyg przerwy maja czas na wyciągnięcie wniosków i naprawę błędów ,dla ciekawości ,to doszło do tego że Żyto chce zrobić z 2 spotkania sparingowe punktowane ,i rozmawiał już z klubami ekstra i pierwszo ligowymi i nadal są prowadzone rozmowy ,czyli wnioski wyciągają
Ale tak z innej beczki ,bo nie chce mi się już tego wałkować ,taka trochę smutniejsza wiadomość z naszego forum Falubazu :
21 czerwca 1993, w wyniku obrażeń, które odniósł w sparingowym meczu pomiędzy Morawskim Zielona Góra a Polonią Piła, odszedł od nas na zawsze Artur Pawlak. Błyskotliwie zapowiadająca się kariera 19-letniego wtedy żużlowca została brutalnie zatrzymana 6 czerwca 1993 roku. Spoczywaj w pokoju…
Umieszczam niżej filmik z tego wypadku ,oraz ze spotkania z Unia Leszno gdzie też zginą Andrzej Zarzecki kolejny wspaniały młody zawodnik ........
Leszno - Gorzów 58:32 Wynik mówi sam za siebie, ale powiem, ze postawa Stali w ostatnich biegach, nie jest godna tego sportu (zadnego sportu), moze sie mało znam na zuzlu, ale o kibicach trzeba tez pamiętać
Wielkie brawa, równiez dla Falubazu
Wysłany: 08-08-2010, 17:52
egon. napisał/a:
Leszno - Gorzów 58:32 Wynik mówi sam za siebie, ale powiem, ze postawa Stali w ostatnich biegach, nie jest godna tego sportu (zadnego sportu), moze sie mało znam na zuzlu, ale o kibicach trzeba tez pamiętać
masz racje
egon. napisał/a:
Wielkie brawa, równiez dla Falubazu
dziękuje w imieniu Falubazu i Zielonej
Wysłany: 23-08-2010, 13:40
egon. napisał/a:
I znowu ZG pokazała gdzie miejsce Gorzowa
Trzeci raz z rzędu zafundowaliśmy im wakacje ,nie pomogła drużyna gwiazd i wpompowana w to kasa
egon. napisał/a:
Unia tez ładnie
No początek nie zapowiadał się dla nich ciekawie ,ale wybrnęli pięknie
egon. napisał/a:
Niespodzianka to awans Wrocławia
No drużynie się należy ten awans ,choć Cieślak zaczyna giglać co poniektórych swoimi wypowiedziami i cwaniactwem,w piórka obrasta...,ale to nie problem FALUBAZU
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.