Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjazdy za granice za pracą
Autor Wiadomość
VEndriuV 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-05-2012, 13:24   Wyjazdy za granice za pracą

Witam, Czy znacie jakieś pewne źródła pracy za granicą ? Może ktoś wybiera się po 20 czerwca gdzieś do pracy ? chętnie się zabiorę. Interesuje mnie praca dorywcza jak i na dłuższy czas.
     Moneta

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 17-05-2012, 14:50   

VEndriuV, jedyne jakie znam i pracowałem to Dublin Irlandia, firma nazywa się IBM (ten od komputerów) oni chyba nadal poszukują ludzi, musisz poszukać w necie firma mieści się w pod Dublinem (Dublin 4 chyba), ja pracowałem tam przez agencję pracy tymczasowej Multiflex, ale to było 5 lat temu. Nie wiem czy ta agencja istnieje, ale ibm na pewno istnieje i przyjmuje ludzi.
przyjmują każdego kto skończył 18 lat. nie musisz znać języka zbytnio.
robota lekka i łatwa (skręcanie serwerów internetowych)
Żeby pracować w ogóle w irl musisz mieć PPS NUMBER, żeby wyrobić sobie PPS-a musisz mieć meldunek, może być lewy tak jak ja miałem ale to wszystko jest do załatwienia jak już pracę dostaniesz, wyślij im cv i napisz że byłeś w irl i masz pps number.resztę załatwisz na miejscu.
agencji rekrutujących do ibm jest sporo musisz poszukać a oni teraz właśnie szukaja ludzi maj czerwiec lipiec bo rekrutują na 3 miechy a potem przerwa potem znów 3 miechy i znów przerwa i tak w kółko Ja pracowałem 1 miesiąc tylko w IBM.
     assistance   Moneta

dziura 

Wysłany: 21-05-2012, 18:22   

VEndriuV, dzisiaj czytałem to ogłoszenie w prasie,praca na miejscu praktycznie,z tego co wiem to lubisz podróżować i na fotkach też się chyba znasz??http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11739328,Google_szuka_ludzi__Praca_w_Katowicach_i_Sosnowcu.html :D

D@wIdS 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 22-05-2012, 13:01   

Też bym gdzieś śmignął do końca roku zarobić na nowe tipo ;D
Niestety dziś bez znajomości ciężko o prace a biuro ściąga dużo kasy. Mam wielu znajomych którzy pracują i dobrze zarabiają, ale oczywiście "nie potrzebują tam na razie ludzi"

lukasz16v 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 22-05-2012, 17:02   

Tak samo jak D@wIdS, też bym gdzieś się wybrał już do roboty za granice...np Niemcy,Holandia itp...bo szkołę kończe w tym roku..
Tylko że jest problem bo 18 latek kończę dopiero we wrześniu :roll: ...a jak wiadomo do 18 lat nic dobrego nie znajdę.. :|
i tak jak napisał D@wIdS, trzeba mieć kogoś znajomego kto mógł by załatwić robotę...jeśli by byłą wgl..
A jak narazie to chyba zostaje tylko robota w PL..ja się wybieram od czerwca do osiemnastki czyli września do roboty przy uzbrojniach...druty kręcić xD :D Hmm znajomy już mi robotę tam załatwił bo cały czas ludzi do roboty brakuje przy tym bo lekko wiadomo nie ma bo przyjdą tacy nie zwyczajni roboty posiedzą do 1 wypłaty i spier**ją bo im ciężko...a jako tako zarobki przy tym są...
Po 18 coś się będzie myśleć
Jednak jak by ktoś słyszał o jakiś wyjazdach do dobrej roboty i jak by chcieli osoby niepełnoletnie czyt.lat 17 to pisać obowiązkowo :!:

Pozdrawiam :)

VEndriuV 

Wysłany: 23-05-2012, 09:10   

z tym google dziwne :D ogłoszenia jako takowego nie widziałem, namiarów w artykule także nie ma :(

Co do wyjazdów to agencje róznie działają, znajomy ostatnio pojechał do Belgii. Pochodził w agencjach pracy w Katowicach rozdawał CV i w końcu zadzwonili. Tyle, że miał 2 dni do wyjazdu... Ale pojechał. Ciekawe jak na miejscu.
Bo niby się opłacało.
Ja moze bede miał możliwosć wyjazdu do Anglii - wykończeniówki, ale to się jeszcze okaże. Póki co jakoś szukam po ogłoszeniach, ale jednak z ogłoszenia to duże ryzyko.
     Moneta

Odpowiedz do tematu