Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 30-07-2011, 14:09
Meter w Polsce jest ponad 60 księży egzorcystów i racja, nie nudzą się. Wystarczy troche poczytać w necie na ten temat żeby sie przekonać. Oglądałem przez ostatnie kilka dni dużo tego typu filmów i faktycznie jest dużo różnych takich "dla jaj" ale są też takie które mogą być prawdziwe, ale w dzisiejszych czasach każdy tłumaczy to sobie w ten sposób że są to montaże komputerowe i wszystko można zrobić. Ja uważam że duchy i im pochodne rzeczy istnieją, z resztą po śmierci mojego dziadka sam się o tym przekonałem, ale nie będe opowiadał, bo połowa jak nie całość uzna mnie za conajmniej niepoczytalnego. Kto wierzy to wierzy, kto nie to nie i tak bedzie do czasu aż komuś coś się dziwnego nie wydarzy. Ja też się z tego śmiałem swojego czasu. Mówcie co chcecie:)
D@wIdS, bez obrazy, ale te filmiki które podałeś jako przykłady istnienia rzeczy nadprzyrodzonych to... cóż, delikatnie mówiąc nie są to mocne dowody Jak dla mnie to są takie mini klony Paranormal Activity. Jeśli jeszcze nie widziałeś tego filmu, a kręcą Cię takie jak te z linków to polecam. Konwencja ta sama, czyli weźmy najtańszą, prostą kamerę żeby wyglądało na amatorskie nagranie i zróbmy film o duchach. I co? Para nieznanych aktorów, trochę efektów specjalnych i ta "atmosfera autentyczności" + masa plotek i spekulacji, i film zarobił masę pieniędzy (w porównaniu z budżetem całego przedsięwzięcia). Mimo to ogląda się go całkiem dobrze, więc polecam
A tak już bardziej serio, nie dziwi Cię fakt, że motyw przewodni większości takich filmów to trzaskanie drzwiami, szafkami, przygasanie światła, cienie itp.? Rzeczy dość łatwe do sfingowania, a to, że nie widać, że zmontowany- nie takie rzeczy da się zrobić. Do tego ta dziewczynka w białym prześcieradle, ze spuszczoną głową i włosami zasłaniającymi twarz, tiaaa.... Znajome takie jakieś
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Wysłany: 30-07-2011, 19:54
Luczu Widziałem i na podstawie tego można powiedzieć że takie rzeczy jak opętania się zdarzają i nie są niczyim wymysłem a czymś realnym co spotyka ludzi na całym świecie. Być może to co ja wysłałem jest zwykłym bublem, ale to miał być tylko przykład. To co przysłał Luczu jest chyba dowodem i potwierdzeniem tego co cały czas mówię. Tego że szatan istnieje i może opętać każdego- brzmi jak wypowiedź jakiegoś psychicznie chorego człowieka, ale taka jest prawda.
a ten szatan to po prostu porządna choroba mózgu.
Każdy tłumaczy to jak chce - dla wierzących jest to opętanie, dla ludzi nauki choroba psychiczna, dla ludzi z buszu opętanie przez duchy lasu
** Dodano: 30-07-2011, 21:01 **
aczkolwiek wierzę, w rzeczy typu - poruszanie przedmiotami na odległość ( psychokineza ? )
Ludzki mózg działa w chyba 20 % lub nawet mniej ( u niektórych znacznie :p )
Więc ... kto wie do czego jesteśmy zdolni gdy nasz mózg w jakiś dziwny sposób osiągnie większy zakres pracy ? powiedzmy - 60% nie mówiąc o 90% :p
jeżeli już zeszliśmy na tematy związane z ciarkami na plecach - osobiście wierzę w "UFO" ;]
Na pewno jest jakaś inna cywilizacja we wrzechświecie. Bo to jest niemożliwe, żeby tak ogromną przestrzeń z tyloma układami słonecznymi i galaktykami zamieszkiwaly zwykłe głupiutkie ludziki
Wysłany: 30-07-2011, 20:28
jeżeli już zeszliśmy na tematy związane z ciarkami na plecach - osobiście wierzę w "UFO" ;]
Ja też wierzę. Ciekawi mnie strefa 51 która rzekomo ma dużo wspólnego z ufo
Pomógł: 111 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 30-07-2011, 20:32
D@wIdS, ja tez wierze w ufo bo to może być np. spadająca z 10 piętra teściowa dopóki oczywiście na dole ją nie zidentyfikują, ale wtedy już nie będzie "flying object"
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Wszechświat jest tak ogromny, że napewno nie jesteśmy w nim sami, to co poznał ludzki umysł to to zaledwie niewielki ułamek, myślę że bankowo istnieją inne formy życia i planety które mają warunki aby takie życie zapewnić.
Co do egzorcyzmów Annelise Michaelle to oglądałem je już dawno, Luczu twierdzisz że dla wierzących to opętanie, a dla innych wytwór umysłu, to ja wytłumaczysz że niemiecka prosta dziewucha zaczęła nagle mówić w obcym języku (bodajże w aramejskim o ile dobrze pamiętam)??
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
Wysłany: 31-07-2011, 10:13
meter30, co to jest ufo - unidentified flying object czyli teoretycznie wszystko co leci a czego nie zidentyfikowaliśmy, może być to nawet kupa w worku a tak poważnie to statystycznie wypada że są większe szanse że tam coś jest niż że jesteśmy ewenementem na cały wszech świat.
meter30 napisał/a:
Co do egzorcyzmów Annelise Michaelle to oglądałem je już dawno, Luczu twierdzisz że dla wierzących to opętanie, a dla innych wytwór umysłu, to ja wytłumaczysz że niemiecka prosta dziewucha zaczęła nagle mówić w obcym języku (bodajże w aramejskim o ile dobrze pamiętam)??
chłopaki bo chyba już wszyscy łącznie zemną mocno offtopujemy załóżmy sobie dział paranormalne i tam damy sobie upust
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 31-07-2011, 11:42
ja osobiście też mam "naukowe" podejście do pewnych spraw ... lubie tematykę ufo , widziałem chyba wszystkie możliwe filmy dokumentalne z tego zakresu , przeczytałem parę książek + setki godzin w necie i szczerze to chodź własnymi oczami "ufo" ie widziałem to jednak jestem w 100% przekonany, że sami nie jesteśmy we wszechświecie :)ale jesli chodzi o opętania, egzorcyzmy i te sprawy to uważam tak jak kolega Luczu, pisał ... choroba psychiczna + inne schorzenia i mamy efekt opętania ...po zatym zwróćcie uwagę na bardzo prosty fakt. czym państwo/rejon bardziej cywilizowany i rozwinięty tym "opętań" mniej. tam gdzie nie ma medycyny, nauki tam odmienny stan człowieka okręśla sie nie raz opętaniem.
D@wIdS napisał/a:
Meter w Polsce jest ponad 60 księży egzorcystów i racja, nie nudzą się. Wystarczy troche poczytać w necie na ten temat żeby sie przekonać.
nie nudzą się bo kiedy grzeczna, dobrze ucząca się dziewczyna z małej zabitej dechami wioski wyjeżdża do dużego miasta na studia,do pracy itp, a wraca z kolczykami w różnych partiach twarzy i nie tylko , różowymi włosami i fajką w ustach. to matka czy tam babcia leci po egzorcyste
** Dodano: 31-07-2011, 12:52 ** JAM_BELFEGOR, dział ufo / paranormal to naprawdę dobry pomysł :d
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Luczu twierdzisz że dla wierzących to opętanie, a dla innych wytwór umysłu, to ja wytłumaczysz że niemiecka prosta dziewucha zaczęła nagle mówić w obcym języku (bodajże w aramejskim o ile dobrze pamiętam)??
nie pamiętam jak było w tym przypadku ale odnośnie opętania - prawie zawsze zdarza się tak właśnie, że osoba " opętana" zaczyna się drzeć w języku nikomu nie znanym ( bełkot ) lub jakimś obcym. Kiedyś było to wyjaśniona na jakiejś dziewczynie która rzekomo również byłą opętana. Doszli do tego, że w dzieciństwie miała styczność z takim językiem. Później wyszło szydło z wora.
Po chwili ocknęła się, z przewróconymi do góry białkami oczu i zaczęła charczeć i krzyczeć strasznym, demonicznym grubym głosem niezrozumiałe słowa, w dziwnym języku, przypominającym aramejski.
Zawsze jest język " przypominający" aramejski - w końcu to język Jezusa / bliskiego wschodu i nie wypadało by go nie użyć podczas " opętania " wtedy nie było by takiej dramaturgi.
Osoby opętane to albo osoby zaślepione wiarą w Boga lub osoby z drugiej skrajności - nienawidzący Boga i szukający alternatywy w "szatanie".
ps. przenieście te posty do odpowiedniego tematu :p
** Dodano: 31-07-2011, 15:59 **
aha i należy pamiętać, że język nowoaramejski to język irackich chrześcijan i żydów
Wysłany: 01-08-2011, 20:22
Co do ufo to może ktoś z was znalazł jakieś ciekawe materiały co tak na prawdę działo się w strefie 51 że wiązano ją właśnie z kosmitami i statkami obcych? Tak jak mówiłem wierze w to i powiem więcej. Uważam że są wiele mądrzejsi od nas i śledzą każdy nasz ruch, a gdyby chcieli to z łatwością mogli by opanować naszą planetę bo w porównaniu do ich jest wiele mniejsza i technika jest na wiele mniej zaawansowanym poziomie. Dlaczego ich tu nie ma? To można sobie tłumaczyć na wiele sposobów, ale może po prostu coś im tutaj nie odpowiada, lub z jakichś przyczyn nie mogli by tu żyć.
Wracając do opętań to jaka by to musiała być silna choroba psychiczna żeby tak wyniszczyć fizycznie człowieka? Poza tym w nagraniu z egzorcyzmu Annelise Michaelle można zauważyć że po tym jak każdy duch opuścił jej ciało, dziewczyna przez chwilę zaczęła normalnie mówić aż do ich powrotu. Gdyby nie to że przyjęła pokutę innych ludzi na siebie to podejrzewam, że wypędzone duchy już by nie wróciły, bo w większości egzorcyzmów prędzej czy później udaje się "uzdrowić" opętaną osobę.
Leśniczy napisał/a:
D@wIdS napisał/a:
Meter w Polsce jest ponad 60 księży egzorcystów i racja, nie nudzą się. Wystarczy troche poczytać w necie na ten temat żeby sie przekonać.
nie nudzą się bo kiedy grzeczna, dobrze ucząca się dziewczyna z małej zabitej dechami wioski wyjeżdża do dużego miasta na studia,do pracy itp, a wraca z kolczykami w różnych partiach twarzy i nie tylko , różowymi włosami i fajką w ustach. to matka czy tam babcia leci po egzorcyste
Nie wiem czy wiesz, ale przed każdym egzorcyzmem jest tzw egzorcyzm próbny który ma za zadanie ustalić czy dany człowiek faktycznie został opętany czy to tylko jakaś choroba psychiczna. Gdyby miała miejsce taka sytuacja jak mówisz to z pewnością owa dziewczyna została by wykluczona z dalszego postępowania i nie brana pod uwagę.
Wysłany: 01-08-2011, 21:04
No trawę mu napsuli
Luczu, Rozpierdzielił dyfer w skrzyni Ale skąd ogień - od sprzęgła czy od gumy??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.