U mnie w klasie było 15 osób które kończyło klasę.
Profil technik-elektryk a śmiało mogę powiedzieć, że przynajmniej połowa nie wie jak wygląda gniazdko standardowe od środa - tzn. jak je podłączyć. Co dopiero układy sieci itp.
Tak jest w szkołach.... Ja widzę w prkatyce co się nauczyłem. Byłem dobrym uczniem, a w praktyce czuje się jakbym nic nie umiał... Dlatego powinni wprowadzić dużo wiecej praktyki w technikum. Bo dziwi mnie fakt, że zawodówki są gorsze. Dla mnie powinni to połączyć - technikum + zawodówka i po tym można mieć podstawy na inżyniera.
Drugi przykład to inżynier z mojej firmy gdzie pracuje. Chłopak nie wiedział jak obrac kabel i ile go obrać żeby podłączyć .. jest to śmieszne, ale teraz mamy takie czasy...
to już nie tylko brak umiejętności czy wiedzy tylko zupełny brak zdolności logicznego myślenia. chłopaki którzy to kręcą wiedzieli, że ich kolega jest debilem dlatego dali mu takie zadanie
otóż to
JAM_BELFEGOR napisał/a:
właśnie dla tego nie jeżdżę do mechanika tylko robię sam.
Ja z reguły też staram się sam dłubać - zaoszczędzona kasa, frajda no i jak zrobię sam to mam pewność, że jest dobrze ale wiadomo, nie zawsze jest czas i odpowiednie zaplecze do niektórych robót, więc mam też zaufanego mechanika, któremu nie boję się oddać auta
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 06-01-2012, 19:02
Dziąbal napisał/a:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
ja pierdziele ale wstyd 2.8 : 2 = 1.4 z gwizdkiem dla kret....
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 08-01-2012, 12:08
Pojazd fajny ale właściciel jakiś taki mało rozgarnięty. Zero kasku czy choćby jakiegoś kombinezonu. Parę razy połamał młode drzewka i przewalił się przez nie, a niech by go tak przebiła taka gałąź, lub niech przy takim pałowaniu wybuchł by mu silnik co wcale rzadko się nie zdarza No chyba że szrama na gębie i poparzenie po rozgrzanym oleju to kolejny atut na który można łapać głupie panienki Do tego typowe podjecie amerykanina, zero techniki tylko jak największy silnik jaki znajdzie i noga w gaz a co będzie to będzie
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 08-01-2012, 13:41
JAM_BELFEGOR, wszystko się zgadza .... wielki cwaniak w okularkach przeciwsłonecznych, kwestia czasu aż jakiś kamyczek albo gałązka usunie mu oko zresztą w takich warunkach kask to nie tylko ochrona ale też tłumi część tego ryku silnika i przefiltruje zakurzone powietrze. kolejna sprawa to zupełny brak jakiejkolwiek techniki tylko cały czas podłoga. amator pod każdym względem, a ludzie się podniecają ....
pod koniec filmu koło mu odpadło, a ten dalej podłoga
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
amator pod każdym względem, a ludzie się podniecają ....
Może i amator, ale myślę, że właśnie o to chodziło - czyli show i "lans". Jakby faktycznie chciał bawić się w jazdę terenową, to nie wyglądałoby to aż tak spektakularnie, bo ile można patrzeć ja kolesie n-ty raz zapinają linkę od wyciągarki (bo po przejechaniu niedużego odcinka auto ugrzęzło) i często balansując własnym ciałem na krawędzi samochodu, przeprawiają się na dystansie 3m w 40min. Ktoś kto nie jest pasjonatem popatrzy chwile i pójdzie znudzony, a tu jak zauważyłeś ludzie się podniecają (nawet tym, że koleś uwalił koło). Ale zgadzam się w 100%, że minimum kask powinien mieć na sobie (choćby po to, żeby nie walnąć łbem w orurowanie).
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
sprzęt ma gość konkretny tylko nie umie tego wykorzystać, ciągle tylko gume kręci i nic więcej, ode mnie plusa dostaje za zbudowanie tego potwora a minusa za jazde nim
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.