1. jakby dziadek w mini wspomagania nie miał to by mu łapy odpadły od kręcenia,
2. tylu chlopa bylo to by go za nadkola złapali o obrucili w miejscu
3. Polacy by takiego na drodze zaje..li
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6
Jak się ogląda takie filmiki to normalnie ręce opadają... Nie dość, że dziadek nie ma nawet prawidłowej techniki (zwróćcie uwagę na ustawienie kół przy manewrach), to jeszcze wybrał na ten manewr chyba najciaśniejsze możliwe miejsce w tej uliczce, choć 2m za nim była brama w której spokojnie wykręcił by bez takich cyrków.
Dziwi mnie również podejście innych kierowców, którzy widząc z daleka co się święci i tak podjeżdżają najbliżej jak się da i trąbią jakby to coś zmieniło... Normalnie obrazek rodem z polskich ulic.
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
masakra u nas jakby tak gonili motocykliste to zaraz ktos by mu droge zajechał zeby tylko nie uciekł, głupie jest to ze polacy nie lubia motocyklistów i uwazaja ich za dawców i ze przez nich sa wypadki, a o patrz w lusterka motockle sa wszedzie nikt nie pamieta, pozdro dla tepiacych i nienawidzacyc motocyklistów
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6
palidzojnt221, są niespełna rozumu świry, którzy psują wizerunek motocyklisty, czy zapaleńca.
Ale ja popieram, żeby przytrzymać nie tylko motocyklistów ale auta, żeby nie uciekli.
To powinna być mentalność kierowców.
Patrz, ile było sytuacji, że coś mogło się stać innym (nie motocykliście) przez taki pościg. Jeśli niektórzy chcą się wyżyć to niech jadą gdzieś w odludne miejsce się wyładować.
Podoba mi się, jak do sytuacji np. malowania czy wystrojenia domów podchodzą Szwedzi czy Norwedzy, nie wywyższają się jeden przed drógim. Podobne malowanie czy kształty domów.
Albo mentalność kierowców z północ Europy - znajomy mi opowiadał, jak z grupą Szwedów przejechał przez skrzyżowanie, gdzie był stop. Oczywiście popatrzył na boki ale się nie zatrzymał. Oni mu zwrócili uwagę, bo u nich to jest świętość.
Nawiązuję w ten sposób do myślenia i zachowania kierowców.
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG
nie dojrzeli do pełnienia tych funkcji. Dobrze że to nie radiowóz. Szum byłby na cały kraj a ludzie chcieli by ich zwolnić, zlinczować i wysłać do kamieniołomów
hahahahha padłem
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
ogladałem o tym kiedys reportaz juz, trzeba powiedziec ze mają chłopaki smykałke i samozaparcie, czytalem duzo opini ze lepiej byłoby im wstawic vr6 czy cos takiego, ale czystym swapem nie zaliczyli by studiów bo to nic trudnego przełozyc graty z jednego do drugiego, tu wykazali sie umiejetnoscia zgrania tego wszystkiego do kupy tak aby jeden silnik nie hamowal drugiego, samo zapakowanie silnika do tyłu to tez juz jest jakis stopien trudnosci
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-02-2013, 23:33
palidzojnt221, zgadza sie:) Wiadomo jednak ze spalane x2 ale tez moc,moment tez x2 a w dodatku naped 4x4:) Wiec bardziej auto pokazowe niz do jazdy codziennej:)Zreszta takie auta juz fabryki wypuszczaly np.Citroen 2CV i okazal sie niewypalem w codziennej eksploatacji.Poza tym brak bagaznika
_________________ Było:
Jest:
shagger78, palidzojnt221, tutaj macie cały temat wraz z fotkami z budowy i komentarzami samych twórców na temat całego przedsięwzięcia: http://www.racingforum.pl...opic=82719&st=0
Warto przeczytać
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
Zreszta takie auta juz fabryki wypuszczaly np.Citroen 2CV i okazal sie niewypalem w codziennej eksploatacji.Poza tym brak bagaznika
Dokładnie, takie projekty to raczej nic wielkiego zwłaszcza dla włochów, jeśli chodzi o niemców to oni jarają się takim czymś bo nie mają pojęcia o motoryzacji.
Lancia Trevi BiMotore 2x 2.0l turbo 150KM
w 1935r wyszła Alfa Romeo 16C Bimotore. Pomysłodawcami tego szalonego projektu byli Enzo Ferrari i Luigi Bazzi.
Napęd RWD i 500KM v-max 200mph 80 lat temu.
ale to był projekt jak wiele innych. W zasadzie było to jedno z pierwszych Ferrari
Ja podziwiam tych kolegów żezłożyli ten paździeż w warunkach domowych i toto działa.
ta alfa z filmiku to mi sie z fiatem coupe kojarzy, nie wiem czemu, az tak podobna nie jest do niego
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 11-03-2013, 22:07
palidzojnt221, pewnie ten sam projektant robil jedno i drugie w tym samym czasie:)
Kilka lat temu alfa GTV 3.0 v6 mialem okazje pojezdzic i pogladac.Plyta podlogowa bardzo podobna do tipo,zawieszenie przednie tez.Jedynie tylna belka to inna konstrukcja.Generalnie samochod niezbyt fajny ale kilka elementow mnie urzeklo:)Chocby wielka pokrywa silnika z tworzywa.Po otwarciu idzie do gory jakby z blotnikami i nadkola widac wtedy na wierzchu-jak w ferrari:)Podobaly mi sie tez bardzo solidne,grube i wysokie progi.Kazdy zwracal na nie uwage po otwarciu drzwi.Jak wsiadalem (zreszta bardzo gleboko sie wpada w fotel)wysoki prog sprawial wrazenie ze samochod jest bardzo solidny i bezpiecznyNo i te czerwone wskazoweczki na licznikach wiszace pionowo do dolu na postoju.Samochod mial smaczek chociaz przod i tyl jak dla mnie niezbyt ladny i taki jakis udziwniony.
_________________ Było:
Jest:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.