Elektroniczna antykorozja. |
Autor |
Wiadomość |
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 23-04-2006, 10:22 Elektroniczna antykorozja.
|
|
|
Ratuje błotniki w Tipku ale widać że na tym się nie zkończy.Kiedyś widziałem takie coś i korci.Co myślicie?
[ Dodano: 23-04-2006, 11:24 ]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=99893910 |
_________________ Audi |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 23-04-2006, 13:25
|
|
|
To zdanie mnie rozbawiło:
"Jak widać do procesu korozji wcale nie potrzeba ujemnych temperatur , sniegu oraz ogromnych ilosci soli na drodze chociaz ta ma ogromny wpływ ."
Taki spec, a nie wie że rdza ma idealne warunki kiedy jest CIEPŁO i wilgotno!!!!!!
Dla mnie to jest tyle warte co miniaparat cyfrowy z telemango |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-04-2006, 13:35
|
|
|
pic na wode :hahahaha: |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-04-2006, 14:06
|
|
|
moj najlepszy sposób na korozje: co 2-3 lata zakonserwować podwozie, karoseria- ani śladu rdzy.
To urzadzenie mozna porownać z "magnetyzerami lusterek" i "ceramizerami lakieru' ktore ktoś "polecał" na tym forum (nie pamietam gdzie)... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 23-04-2006, 14:54
|
|
|
hehehehhe, ciekawa sprawa
w daihatsu charade bylo to seryjnie montowane
jak zobaczylem to w tym autku po raz pierwszy to padłem ze śmiechu , niewiem jak tam z rdza było ale patetn sam zardzewiał:D więc czy chodziło o taki efekt?? ze to ma zbierac rdze czy co hahahahahha a samochód cały zardzewiały (nigdy zadnego wypadku nie miał )
"Witam kupilem u Pana urzadzenie zdystansem ale jest to rewelacja przy montazu oskrobalem blache po 5dniach jazdy po solonych drogach blaszka blyszczy jak nowa NIESCIEMNIAM "
to mnie rozbawiło , po 5 dniach u mnie bez takich bajzli w warunkach ciężkich maska w punciaku się trzyma a jeszcze lepiej to tak mam juz od 4miechów od kiedy potraktowałem przypadkowo szlifierką
temperówka mija tez sie trzyma po 2 latach od wypadku małe wgniecenie na masce lekko oszlifowane do położenia lakieru do tej pory nie zostalo zakonserwowane i nic |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
forest666
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Kwi 2006 Posty: 134 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-04-2006, 16:42
|
|
|
Panowi, to jest scisle tajny projekt stosowany przez NASA na swoich rakietach, ktore działają w ekstremalnych warunkach |
_________________ Dance Mix Chart - najlepsza muza w Polsce w każdy piątek po 20:00
http://muzyczneradio.idl.pl/?a=audycje&sub=5 |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 23-04-2006, 20:16
|
|
|
Takie urządzenia są faktycznie stosowane.... na kadłubach statków - gładka i równa powierzchnia. Urządzanie jest baaardzo duże.
Teoria jest jak najbardziej słuszna i prawdziwa - miałem o tym jeszcze na studiach na zajęciach z korozji.
Jednak w aucie to się nie sprawdzi - zbyt niejednorodna powieżchnia, no i takie urządzenie musiałoby być znacznie większe by "ochronić" całe auto.
Czyli krótko - jak ktoś już wspomniał - jedna wielka ściema *] |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-04-2006, 16:02
|
|
|
dokładnie to samo chciałem napisać bo też kiedyś słyszałem o teorii do tego;
mogło to by działać, ale rzeczywiście powierzchnia nieco jednakowsza, choć nie tyle to co musiałoby mieć o wiele większą moc...
najlepsze: "PS.Naprawde jestem pod wrazeniem poniewasz nawet hak ktory byl rudy jest czarny (w zimie po przyczepce) POZDRAWIAM PAWEL"
czyli nawet hak się pomalował na nowo mmm... |
|
|
forest666
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Kwi 2006 Posty: 134 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-04-2006, 23:08
|
|
|
unknown napisał/a: | najlepsze: "PS.Naprawde jestem pod wrazeniem poniewasz nawet hak ktory byl rudy jest czarny (w zimie po przyczepce) POZDRAWIAM PAWEL" |
....a później zadzwoniła do niego "Krystyna z gazowni" i oznajmiła że ma dwa miechy gratis rachunek.
Kupcie 11 tych zestawów antykorozyjnych.
Jeden zostawcie sobie, a 10 wyślijcie znajomym.
Jeśli tego nie zrobicie, wyłysiejecie, a do tego niedługo przejedzie Was tramwaj, nawet jeśli nie jeżdżą one w Waszym mieście!! |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 26-04-2006, 13:57
|
|
|
W moim mieście nie jeżdżą.Musze to kupić !!!! |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
|
Wysłany: 26-04-2006, 17:15
|
|
|
Emf napisał/a: | niedługo przejedzie Was tramwaj |
oczywiście tramwajz elektronicznym zabezpieczeniem antykorozyjnym;) |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|