Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Naprawa tapicerki na zasłonce szyberdachu i lampek w Tipo?
Autor Wiadomość
mrk69 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 29-05-2006, 02:40   Naprawa tapicerki na zasłonce szyberdachu i lampek w Tipo?

Witam!
Mam mały problem, bo zaczęła mi sie kiedyś odczepiać tapicerka na zasłonie od szyberdachu i rozwaliło się to do tego stopnia,ze musze przykleć tylko problem w tym, że niewiem jak ją wyjąć. Z jednej strony blokuje ją rama szyberdachu, a od wewnątrz taka jakby metalowo gumowa obramówka, żeby sie na kantach materiał z podsufitki nie zadzierał. Co mam zrobić? da się to jakoś wyjąć tak, żeby nie popsuć?

i sprawa druga...koło lusterka wstecznego jest w tipo lampka i 2 przełączniki. Kiedy otwieram drzwi to lampka sie zapala normalnie i wewnątrz też ja mogę zapalić ręcznie, problem w tym, że jeżeli mam otwarte drzwi i daje po przyciskach to nie chce zgasnąć. To wina podłączenia czy jak?

no i ostatnia sprawa też dotycząca światełek, ale tym razem w schowku. Lampka zapala sie tylko wtedy gdy mam włączone światła zewnętrzne, a ja bym chciał tak, że gdy otworzę skrytke to ona już sie pali bez właczania świateł. Gdzie to się podłacza?

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!!

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 29-05-2006, 07:43   

sprawa druga...ten typ juz tak ma,ja tez tak mam i nie ukrywam,że czesto Mnie to wku...,że nie da sie tego wyłączyć

sprawa ostatnia...większość aut tak ma,ja sie z tym uporałem w ten sposób,że podpiąłem sobie prąd pod zapalniczke i teraz świeci mi zawsze jak otworze schowek,niezależnie od tego czy mam włączone światła czy nie
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

ciepiera 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 22-11-2006, 10:09   

ja też mam ten problem ze schowkiem. DZisiaj sprobuje rady ego.thx

TiP016V;) 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 22-11-2006, 23:11   Re: Naprawa tapicerki na zasłonce szyberdachu i lampek w Tip

mrk69 napisał/a:
Witam!
Mam mały problem, bo zaczęła mi sie kiedyś odczepiać tapicerka na zasłonie od szyberdachu i rozwaliło się to do tego stopnia,ze musze przykleć tylko problem w tym, że niewiem jak ją wyjąć. Z jednej strony blokuje ją rama szyberdachu, a od wewnątrz taka jakby metalowo gumowa obramówka, żeby sie na kantach materiał z podsufitki nie zadzierał. Co mam zrobić? da się to jakoś wyjąć tak, żeby nie popsuć?

o ile dobrze pamiętam to zasłonka szyberdachu posiada od góry jeszcze dwie "sprężynki" przytrzymujące - wyjęcie ich to kosmos - musisz otworzyć szyberdach (oczywiście "do góry") i przez tą szparę kombinować (od góry przez szybę widać te a'la sprężynki...). Mi kiedyś jedna zeskoczyła, ale nawet sprawnie ją umieściłem na właściwym miejscu.
Pzdr

Odpowiedz do tematu