Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebna pilna pomoc !!! tipo zgasło :(
Autor Wiadomość
krzycho00 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 20-01-2008, 18:37   Potrzebna pilna pomoc !!! tipo zgasło :(

cześć nie wiem ci się stało jechałem autkiem zatrzymałem sie żeby skręcić ruszyłem i Tipo zgasło jakoś przetoczyłem przez skrzyżowanie potem zapaliło jeszcze raz weszło na obroty ale ciężko i znów gasło i tak kilka razy aż padł akumulator auto strasznie ciężko wchodziło na obroty i jeszcze przez przypadek wypiął mi się przewód od pompy i nie wiem gdzie on ma iść (czarny ok 6mm średnicy ) PROSZE O POMOC !!
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 20-01-2008, 22:31   

pierwsza rzecz - po-szu-kaj na forum tematów tego typu, gdzie krok po kroku to samo jest opisywane, czyli wpierw sprawdź czemu nei zapala, czy paliwka nie dostaje czy nie ma iskry, możesz od iskry zacząć ("brak iskry") na świecach, czy jest, bo może poleciał Ci czujnik wału albo coś z aparatem, kablami etc...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

krzycho00 

Wysłany: 21-01-2008, 15:55   

wiem ze powinienem poszukać ale autko mi wczoraj padło 60 km od domu a pan u któregto zostawiłem auto był tak miły że pozwolił mi skorzystać internetu . sprawa iskry odpada bo mam diesla dopiero jutro pojadę patrzeć co się dzieje czy jakiś wężyk czy filtr czy nie pompa :( z czego bym nie był ucieszony
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 21-01-2008, 17:48   

A filt kiedy wymieniałeś? Takie gaśnięcie auta i nie rozkręcanie się na obroty może świadczyć o zapchanym filtrze.

A pompa wtryskowa? Nic się tam nie odłączyło, nic nie pękło, nie tryska?

krzycho00 

Wysłany: 21-01-2008, 19:30   

filtr wymieniany 3,5 tyś temu ale taki wężyk jest pękniety i jeszcze przez przypadek mi się wypiął drugi koniec i nie wiem gdzie on idzie od pompy :(

** Dodano: 27-01-2008, 21:49 **
jako że udało mi się (prawie) naprawić to pisze otóż nie działała mi kontrolka od wody w filtrze paliwa odpiąłem ten przewód i autko zaczęło normalnie jeździć więc wymieniłem filtr paliwa zrobiłem autkiem 150 km i znów to samo autko osłabło potem zgasło i teraz zapala nie wchodzi na obroty i gaśnie i tak w kółko i teraz to już nie wiem co to może być i tu moja prośba do wszystkich posiadaczy ( i byłych posiadaczy) tipo 1,9 TD o jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny ??? i autko znów stoi daleko od swojego garażu :(
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu