|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tipo 2,5td ?? |
Autor |
Wiadomość |
arek-mk1
witamy nowego

Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-07-2008, 22:39 tipo 2,5td ??
|
|
|
witam wszystkich mam pomysł na fajny projekt tzn chce włożyć silnik2.5td (116ps chyba) z cromy do tipka i tu mam kilka pytań
-czy ktoś już to próbował zrobić?
-czy da sie zeswapowac hamulce z cromy do tipa ?
-jak znawcy tematu fiata to widza
z góry dzięki za pomoc
prośba do modów jeśli temat w złym dziale o przesunięcia lub wywalenie jeżeli klonuje jakiś inny temat
pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
Hipo

Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 19-07-2008, 22:47
|
|
|
Narazie to niech temat leży tutaj dopóki coś nie zrobisz, a jak zaczniesz działać to przeżucimy do własnych przeróbek.
Pytanie jaką bude masz, czy z diesla czy z benzyny, najlepiej jakby była z 1,9TD wtedy juz na wejsciu masz mocne podwozie, dobre hamulce, układ zasilania pod diesla. Nie wiem jak w Cromie ale widziałem motor 2,5TD w Lancii Themie to gabarywowo powiniene się bez problemu wejść skoro nawet juz był 3,2 V6 z alfy w takiej budzie. Podstawowym problemem jest to czy spasują Ci mocowania zespołu napędowego do karoserii czy też konieczna będzie rzeźba. Poza tym musisz przeżucić także skrzynie biegów, półoski, zwrotnice z piastami chyba pasują ale też trzeba sprawdzić bo Croma ma inne zawieszenie, nie ma takiego wahacza jak T/T.
A generalnie to wolałbym dobrego 1,9TD do podłubania niż taką krowe 2,5l pchać do tego auta, wyczes to nie będzie a w prowadzeniu będzie tragedia bo strasznie cieżki przód wyjdzie przy tragicznie lekkim tyle.
** Dodano: 19-07-2008, 22:47 **
PS. popraw nazwę miejscowości w swoim profilu. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
 |
arek-mk1
witamy nowego

Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-07-2008, 23:19
|
|
|
pomysł urodził sie w głowie mojego brata bo ma crome z rozwalonym tyłem także jest wszystko do swapa tylko zostało kupić zdrowa budę z typa i coś kombinować a co do ciężkiego przodu to jak coś z tego wyjdzie to auto będzie służyło głównie do zabawy a nie do jazdy to nie ma sie czym martwic
a miejscowość w podpisie to taki mały żart bo jestem fanem vw ale jeśli ktoś sie poczuł urażony to zmienię
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hipo

Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-07-2008, 08:51
|
|
|
arek-mk1 napisał/a: | miejscowość w podpisie to taki mały żart bo jestem fanem vw ale jeśli ktoś sie poczuł urażony to zmienię |
Chodzi mi o to że u nas na forum przyjeło się tak że każdy pisze własciwą nazwe miejscowości, dlatego też zwróciłem Ci uwagę. To jakiej marki fanem jesteś nie ma akurat tutaj znaczenia
arek-mk1 napisał/a: | pomysł urodził sie w głowie mojego brata bo ma crome z rozwalonym tyłem także jest wszystko do swapa tylko zostało kupić zdrowa budę z typa |
W takim razie tak jak Ci mówiłem, buda z 1,9TD przedewszystkim, poza tym zanim kupisz weź sobie pomierz rozstaw poduszek do mocowania zespołu napędowoegp, pooglądaj czy wogóle są w tym samym miejscu itd.
Nawet jeśli nic by się nei zgadzało to wszystko idzie zrobić, po prostu kwestia tego jakim zapleczem do dłubania dysponujesz i ile kasy chcesz zainwestować w projekt. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|