|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak dopływu powietrza do baku |
Autor |
Wiadomość |
czupkolandja
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-08-2015, 10:23 Brak dopływu powietrza do baku
|
|
|
Witam
Ostatnio zmuszony byłem zdemontować bak paliwa z powodu uporczywej śruby wahacza tylnego (musiałem mieć dojście 5kg młotem). Po zamontowaniu wszystkiego samochód regularnie gasł, tak jakby nie było paliwa. Za pierwszym razem odkręciłem całe ustrojstwo z pływakiem i skręciłem z powrotem. Wtedy problem znikał. Za 2-3 razem zaczęło mi się wydawać to dziwne, że przewody mogłyby się regularnie przytykać jakimś syfem w baku. Stwierdziłem, że może nie być dopływu powietrza do baku i tworzy się podciśnienie. Odkręciłem więc korek wlewu i powiem tak: Problem zniknął i Tipek ma +10 koni .
Teraz pytanie: Gdzie znajduje się dopływ powietrza do baku?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-08-2015, 21:14
|
|
|
W 1,4 jest zawór odpowietrzający na rurze wlotu do baku . Daj na myjkę prawy tył nadkole , a zobczysz :-) |
|
|
|
|
czupkolandja
witamy nowego
|
Wysłany: 19-08-2015, 01:21
|
|
|
Czyli to będzie to, jak to mówią? Bo problem powrócił pomimo braku korka. Samochód gaśnie, zwłaszcza przy cięższej nodze. Czy możliwe jest żeby coś było w baku co zatyka przepływ? |
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 19-08-2015, 09:31
|
|
|
może być odpowietrzenie , a może być pochłaniacz par paliwa (elektrozawór) - o ile taki masz |
|
|
|
|
czupkolandja
witamy nowego
|
Wysłany: 19-08-2015, 09:54
|
|
|
Zapewne nie mam. Tipo 1.4 gaźnik w wersji bieda Wszystko co elektroniczne nie posiadam. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|