|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dolot do Tipo 1.6 8v dohc mono ... |
Autor |
Wiadomość |
Joker
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-12-2006, 14:01
|
|
|
schab napisał/a: | Mam dwie oryginalne obudowy filtra powietrza - kup , a nie kombinuj ! |
Ile sobie za taka jedna cenisz |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 11-12-2006, 15:51
|
|
|
Joker napisał/a: | Ile sobie za taka jedna cenisz |
Za lepszą 50zł ( filtr gratis ) , gorszą - pomalowaną podkładówką - 40 zł , (+ koszty wysyłki do każdej )
Zdjęcia co prawda pochodzą z Ritma , ale to ten sam silnik , co w Tipo . |
|
|
|
|
marcin
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 91 Skąd: Kamieniec/Zielona G.
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 11-12-2006, 16:17
|
|
|
Witam!
Ja zrobiłem, tak jak koledzy kiedyś mi tutaj polecili, pojechałem na szrot, wymontowałem kopułke z golfa, z silnika chyba 1.3 na monowtrysku. Od seata chyba też będzie pasować.
minus kopułki z VW- jest dość wysoka i nie mieści się pod maską o jakieś 2 cm i przez to zrobiłem sobie wgniecenie na masce od wewnątrz od główki śruby która jest na samym środku :/ próbowałem obniżyć tą kopułke, ale nie dałem rady..
Drugi minus- kopułka w VW jest przykręcana na 2 albo 3 śróby, a we fiacie tylko centralnie na 1, dlatego trzebabyło zatkać puste otwory śrób i wywiercić na środku jedną do montażu.
Oto jak wygląda po zamontowaniu:
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-12-2006, 19:51
|
|
|
Wystarczy przełożyć mocowanie obudowy filtra(tą blaszkę do której się przykręca obudowę)z mono-jetronica na mono-motronic i będzie pasować.Jest na trzy śruby. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Joker
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-12-2006, 20:06
|
|
|
Jutro odbieram kopułke.Zobacze jak sie spisze pozniej bede myslal |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|