|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
grunt to nie panikować |
Autor |
Wiadomość |
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-02-2007, 18:39 grunt to nie panikować
|
|
|
Olbrzymie spalanie,falujące obroty,nierówna praca silnika.Objawy.Diagnoza "fachowców" luzy zaworów.
Koszt regulacji we Wrocławiu na Lubuskiej-warsztat tzw "na górce" 200,- + płytki.
cena powala ,ale spalanie 17 l/100 jednak dołuje.Szukam dalej-Bosch serwis ul Terenowa Wrocław-60 ,- + płytki i ew inne częsci.
ul Wysoka 4a Wrocław regulacja również 60 ale... trzeba przynieść sam silnik-Warsztat polecam tym którzymają do szlifu wał czy głowice specjalizują się w tym na skalę przemysłową więc i ceny obliczone na hurt, czyli raczej niskie.
I Zaporoska-mały warsztacik wciśnięty w zaplecze Składu materiałów budowlanych i wulkanizatora.Cena 40,- płytki sam kupujesz.Wybieram tę ofertę.Podjeżdżam.Gość obsłuchuje,obwąchuje,mysli i stwierdza że zawory są ok,No jeden lekko ale minimalnie stuka ale raczej nie kwalifikuje się jeszcze do regeneracji.
To czego tyle pali?pomyślał chłopina popatrzał i ZNALAZŁ Taka gruba żebrowana w śrotku, gumowa rura (odma chyba) od spodu niewidocznie pękła w 3 miejscach.kazał to zrobić i wrócić ew,jak nic się nie polepszy.Kupiłem specjalną samowulkanizującą się taśmę, obkleiłem jak kazał z dużym zapasem,wzmocniłem taśmą alunminiowa,założyłem.Zapaliłem i autko się wyciszyło,obroty ustabilizowały,silniczek zaczął pracować równo.Jak ze spalaniem jeszcze nie wiem, ale mam nadzieję ze również ok. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
qbk
|
Wysłany: 26-02-2007, 17:16
|
|
|
chodzi o tą rure co do filtra powietrza idzie? |
_________________ Black Tipo 1.4i.e.+podtlenek kuchenkowy....
|
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 26-02-2007, 19:08
|
|
|
Dokładnie o tę-od niej od spodu odchodzi jeszcze jedna cieńsza . |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|