|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jak wymontować obudowę wałka rozrządu... |
Autor |
Wiadomość |
Bratek
Wiek: 39 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 51 Skąd: Rymanów Zdrój
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-05-2007, 20:52 Jak wymontować obudowę wałka rozrządu...
|
|
|
Jak zabrać się do wymontowania obudowy wałka rozrządu, razem z wałkiem? Posiadam silnik 1,4 gaźnik i nie wiem, czy normalnie odkręcając cztery, czy pięć śrób od strony gaźnika i tyle samo śrób, które znajdują sie pod pokrywą tej obudowy, "zejdzie" mi ta obudowa bez problemu Czy na coś szczególnie muszę zwrócić uwagę Jeśli ktoś to robił proszę o pomoc, jutro się będę za to brał i nie chciał bym czegoś "naprawić" |
|
|
|
|
moto77
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 19 Gru 2006 Posty: 185 Skąd: Pińczów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 09-05-2007, 07:50
|
|
|
O ile dobrze pamietam nie ma zadnych niespodzianek...tylko taka rada co by przed demontażem ustawić sobie rozrząd na znaki i dopiero rozkrecac unikniesz wtedy później zamieszania przy montazu ...nalezy zwrócić uwage na ustawienie aparatu zapłonowego i wałka rozrządu-zeby tak samo poskładać(w takim samym ustawieniu wzgledem siebie)...poluzowac pasek rozrządu, zdjąc pokrywe zaworów, poodkręcac sruby mocujące obudowe, ściągając obudowe uważaj na szklanki popychaczy zaworów żeby ci nie powypadały na ziemie i zwróć uwagę żeby szklanki przy montażu wróciły na to samo miejsce...i chyba tyle...A poco to demontujesz??? |
_________________ Fiat Tipo 1,6 Suite + LPG |
|
|
|
|
Bratek
Wiek: 39 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 51 Skąd: Rymanów Zdrój
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-05-2007, 17:17
|
|
|
witam wróciłem własnie z pracy i bedę się brał za rozbiórkę. Rozbeneszam to dlaterog że kupiłem cały komplet wspomagania i w mojej obudowie nie ma miejsc montażowych na pompe wspomagania, a dostałem inną z tymi miejscami montażowymi i dlatego właśnie demontuje.
dam znać jak już to zrobie jak mi to wyszło |
|
|
|
|
moto77
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 19 Gru 2006 Posty: 185 Skąd: Pińczów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 10-05-2007, 07:08
|
|
|
Luzy zaworowe sobie sprawdx na koniec... |
_________________ Fiat Tipo 1,6 Suite + LPG |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|