|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Lekkie szarpanie |
Autor |
Wiadomość |
forest666
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Kwi 2006 Posty: 134 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 17-05-2006, 21:20 Lekkie szarpanie
|
|
|
Witam mam taki problem. Mam zalozony gaz. Kiedy jade i lekko dodaje gazu to samochod szarpie. Kiedy poszczam gaz jest taki sam objaw. Kiedy natomiast ostro dodaje gazu to nie ma szarpania. To samo jest na benzynie i gazie. Ktoś pomoże ? |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-05-2006, 21:35
|
|
|
Hmm sporobj wyregulowac autko na benzynie i pozniej bierz sie za gaz
Dodaj do opisu co masz za autko jaki silnik bardoz pomoze :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 17-05-2006, 21:42
|
|
|
ale jeśli i tu i tu (PB/LPG), to może być dławienie np przez powietrze (filtr powietrza itp) czy przytkane dysze jeśli to gaźnik...
ew. też inaczej się 'odczuwa' autko jeśli poduchy silnika są oberwane... może też być sprzęgiełko...
więcej info o autku - silnik, typ... pomoże; |
|
|
forest666
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Kwi 2006 Posty: 134 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
|
|
|
|
superas
|
Wysłany: 06-07-2006, 17:21 Lekkie szarpanie
|
|
|
Myślę , że masz wtrysk 1 punkt.Przeczyść na początku przepustnicę ,zmień świecę z przerwą 0,65 , a jak to już nic nie da to na bank sprzęgiełko.Pozdrawiam |
|
|
|
|
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 06-07-2006, 21:36
|
|
|
Nie wiem skąd ten wniosek ale moim skromnym zdaniem to kompletnie nie ma nic wspólnego ze sprzęgłem. Sprzęgło albo może szarpać ale to przy ruszaniu a nie rozpędzaniu albo ślizgać ale to właśnie przy ostrym a nie łagodnym przyśpieszaniu i na pewno nie wtedy kiedy się zdejmuje nogęz gazu... To nijak nie pasuje do opisywanych objawów.
Prędzej już z zawieszeniem silnika (moze coś się urywa) alub nadmiernymi luzami w układzie napędowym ale i tak na 75% stawiałbym na jakiś problem z silnikiem. Kolega miał podobnie i wtedy to był problem z wtryskiem związany z kiepskim złączem masy dochodzącej do kolektora ssącego. Tyle, że tu jest to samo na gazie a więc to chyba raczej odpada choć może nie do końca bo może akurat masędla gazu pociągnęli z tego samego miejsca (zakładam, że masz wtrysk II generacji).
Pozdr,
Zbyszek |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
Tomasz@20@KSU
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 108 Skąd: Stryszawa/B-B
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-07-2006, 13:04
|
|
|
Witam, ja mam podobne objawy, ale szarpanie czuć głównie na benzynie, na LPG dawniej było zawsze bez najmniejszych szarpnięć, choć od pewnego czasu zaczyna być podobnie ale jeszcze nie szarpie tak bardzo jak na benzynie...
P.S. W jaki sposób "to wyregulować"
Pozdro! |
_________________ TIPO pojechało 20 grudnia na żyletki Wspomnijcie go gdy będziecie się golić... ;-) |
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 07-07-2006, 13:24
|
|
|
Ja mialem identyczną sytuację jak kolega Forest (na gazie) pojechalem do gazownika i stwierdzil ze dostawał zbyt ubogą mieszankę. Regulował z godzine i jest teraz git lepszy kop a spalanie pozostalo bez mian 10l miasto 9 wieś. |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|