|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
montaz stozka do 1,6 dohc(90km) |
Autor |
Wiadomość |
tuha
witamy nowego
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 16-06-2006, 15:33 montaz stozka do 1,6 dohc(90km)
|
|
|
ostanio zainteresowalem sie mozntazem stozka i jest prolem mianowicie jak zamontowac kolanko/rure na wtrysk ?bo gdy jest to polokragle niema problemu natomiast w tym silniku mamy kwadrat?a motowanie sotzka do starej obudowy filtra to mijanie sie z celem wg mnie |
|
|
|
|
MarcinWrocław
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-06-2006, 09:27
|
|
|
Sugeruje zreobienie przejścia z profilu kwadratowega na owalny.. Oczywiście nejlepszym wyjściem byłoby to zrobic z kwasówki, lub coś koło tego... Ale czy koszta bedą adekwatne do celów..?? |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
tuha
witamy nowego
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 22-06-2006, 14:12
|
|
|
myslalem ze jest moze cos golnie dotepnego co by moglo zmienc tego profil bo wg mnie zabwa w przerabianie rpofilu zeby to mialo rece i nogi to lekko sie mija z celem gdyz koszty beda za duze i szkoda zachodu |
|
|
|
|
MaDBoYs
|
Wysłany: 22-06-2006, 17:34
|
|
|
Ja tez chcem zalozyc ztozek ,kiedys mialem z plastikowa obudowa filtr stozkowy i mailem mula.Teraz ma wtrysk i okragly otwor srednica wynosi 11cm musze kupic kolanko o takiej srednicy , ale jest problem bo wysokosc tego kolanka jest sopra i mi sie pod macha niezmiesci.Myslalem ze sie wybiore do plastikaza ktoru mi zrobi taki plastik o srednicy 11cm i wysokoscia 6cm i rurke wychodzaca z tego plastiku o srednicy 6cm i wtedy wsadze bez problemu ten stozek.Ale niewiem jakie beda jeszcze koszta zrobienia tego plastiku. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|