Kolego Kajlon no faktycznie szału tu nie ma No ale fakt brzmi inaczej A co do przerdzewiałych tłumików. To miałem okazje sam się przekonać jak chodziła moja tempra z rozerwanym środkowym tłumikiem ładnie mruczała ale wiadomo nie na długo taka akcja bo przegląd itp A jeszcze lepiej basiło jak kiedyś po drodze zgubiłem środkowy i końcowy Wtedy to dopiero był bas Nie było osoby która by się nie obejrzała za moja tempra hehe
Leśniczy, może się nie zrozumieliśmy, bo faktycznie tak to trochę napisałem. Jeszcze nie mam tego, ale podczas ,,szczurzenia'' na 100% będzie coś takiego
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 29-05-2010, 10:20
Jelcyn, domyśliłem sie akurat że to nie twoje po podobnych filmach z cutout w akcji
** Dodano: 29-05-2010, 11:26 ** Keray69,
zawór cut out, umieszczony gdzieś przed tłumikiem środkowym lub końcowym. otwierając sie omija tłumik a efekt słychać na filmie
Keray69, dokładnie tak jak napisał Leśniczy. Najlepszą zaletą czegoś takiego to sterowanie, głośno kiedy chcesz, cicha jak trzeba.
Leśniczy, jeszcze nie, ale cierpliwości, montaż czegoś takiego nie jest bardziej skomplikowany od wymiany tłumika czy łącznika elastycznego.
bierzesz dwie rurki na wymiar, jedną przycinasz pod kątem, w drugiej wiercisz otwór. spawasz dokładnie i na końcu montujesz zawór/przepustnice czy jakieś inne takie. sterowanie może być za pomocą silnika elektrycznego czy linki czy jakoś tak. szacowany koszt? około 100-150 zł z wizytą w warsztacie który to wspawa w wydech. Ewentualnie, żeby nie było problemu na przeglądach, to zamiast spawać może być przykręcany na takich ,,kołnierzach''(na czas przeglądu demontujesz i wkręcasz na to miejsce zwykłą rurkę).
Leśniczy, mała przekładnia zębatkowa i silniczek elektryczny. Jak dla mnie banał. Sterowanie najprostszym obwodem elektrycznym. Chyba, że by się do tego zadania przystosowało jakiś gaźnik(biorę taką możliwość pod uwagę) wtedy masz dobre sterowanie linką już w zestawie.
Całkiem ciekawy taki wydech, ale jak dla mnie to w tej ruchomej pokrywce powinno być kilka dziurek, żeby jednak spaliny miały jak uciekać, bo jednak rura wydechowa z tyłu, a spaliny wylatujące bokiem przycmiły by efekt tego urządzenia...
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Bdm, ta ,,ruchoma pokrywa'' jest od dodatkowego przepływu spalin, właśnie jak jest zamknięte, to ma blokować 100% spalin, do ma być cicho, hałas robisz tylko jak to jest otwarte.
kurcze te chyba pomysle nad czyms takim jak bede robil wydech:) tylko linka to raczej archaiczne rozwiązanie i kłoptliwe w montażu w samochodzie, wydaje mi się że lepiej pokombinować z silnicznkiem i będzie bajera na przycisk:D
tylko linka to raczej archaiczne rozwiązanie i kłoptliwe w montażu w samochodzie,
może i archaiczne, ale do rata będzie pasować tak akurat, a montaż, czy ja wiem? nawet taką w oprawce od hamulca rowerowego załatwić. przy dźwigni zmiany biegów taki włącznik zrobić, coś jak w filmie ,,Mad Max 2'' to to jak dopalacz włączał.
wracając do tematu widziałem w sklep moto taki przekaźnik samochodowy sterowany właśnie pilotem za chyba ok 80zł więc nadawał by się idealnie,trzeba tylko wykombinować silniczek, któremu nie zaszkodzi wysoka temp. i zrobić mu sterowania, które będzie zatrzymywało silniczek po otwarciu klapki
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.