Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odcięcie zapłonu przy wysokich obrotach?
Autor Wiadomość
Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 28-09-2007, 08:20   

Jakoś wyjątkowo sprawnie się wkręcał! :D
Co mu zrobiłeś?
     Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 28-09-2007, 08:36   

Raku napisał/a:
Jakoś wyjątkowo sprawnie się wkręcał!
Co mu zrobiłeś?

wlał 98 Pb i wcisnął gaz w podłoge ;D jeszcze kilka razy mu sie to uda i wyskoczy korba bokiem :badgrin:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Guzik 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 28-09-2007, 11:34   

Raku napisał/a:
Jakoś wyjątkowo sprawnie się wkręcał!

silnik to 100% serja z przebiegiem ~183 000 km ;D

ego napisał/a:
jeszcze kilka razy mu sie to uda i wyskoczy korba bokiem

czemu tak myslisz??

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 28-09-2007, 19:22   

bo to się zdarzało... owszem, nasze silniczki dużo mogą, bo nie są tak wyśrubowane jak np nowe 100konne hahaha 1.2 (z gwarancją na 2 lata :D ) ale jak je przemęczysz zbytnio to szybciej się zużyją a i rozwalić możesz nie mając odcięcia...

nawet wyższe osiągi km/h mają niż fabryka podaje, ale utrzymuj długo taką ponadnormatywną vmax, to zobaczysz jak coraz bardziej i szybciej pije olej, potem coś kopci inaczej, potem coś zacznie szlag trafiać...

a najzabawniejsze co kiedyś było, kto to robił.. hmmm.. podśrubowa w każdym razie silnik nieco nie wzmacniając skrzyni, zawiechy etc , nic poza silnikiem ale i ten był 'tanio' stuningowany, powiercony czy coś jeszcze... do dechy i po niecałym kilomatrze auto stanęło... skrzynia (zębtaki) leżały (kawałki) na odcinku chyba 300m, część tłoków, korba etc już na krótszym odcinku... w każdym razie ciekawy efekt... powodzenia;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 28-09-2007, 23:24   

to dziwne ze seryjny silnik tak łatwo się TAK wysoko wkręcił! Mam taki sam w jednej z Tempr i tak wysoko i tak szybko się nie wkręca... Dziwne :?
     Moneta

Guzik 

Wysłany: 29-09-2007, 07:17   

Raku napisał/a:
to dziwne ze seryjny silnik tak łatwo się TAK wysoko wkręcił! Mam taki sam w jednej z Tempr i tak wysoko i tak szybko się nie wkręca... Dziwne :?

sam sie zdziwilem ale to bylo inaczej bo tak do 6tysi szedl blyskawicznie a pozniej od 6 w gore lekko zwolnil ale i tak niezle wyszlo chyba 8) nakrecalismy filmik od poczatku jednak pozniej okazalo sie ze sie nakrecilo tak jakos od okolo6tysi bo komurka sie ustawiala cos tam obraz czy jaki uj :evil: .Ogolnie to temperka kreci mi sie jak poje...ana bo na pierwszych trzech biegach dokrecam ja prawie do 8tysi (na trojce bylo cos ~7500 i ~130 na budziku 8) a ogolnie vmaxa to jechalem 172km/h i wiecej nic nie pojdzie chyba ze z gory :lalala:
     assistance

konikks 

Wysłany: 29-09-2007, 07:32   

to dziwne bo ja swoim tipo 1,6i.e. 75km jak jechałem vmax 180 to miałem 6500obr. ile obr miałeś przy tych 172?

Guzik 

Wysłany: 29-09-2007, 11:15   

konikks napisał/a:
180 to miałem 6500obr

:roll: 6500 to chyba na czworce go testowales :lol: na piatym biegu przy predkosci 172km/h mialem obrotow okolo ~5100 nie pamietam dokladnie ale jesli przy 100km/h mam 3000 obrotow to przy 172 wychodzi okolo 5000 troche wiecej.
A Ty przy setce ile masz??moze jakas krotka skrzynia 8)

konikks 

Wysłany: 29-09-2007, 20:36   

///M3, a ja pamiętam dokładnie i nie mam żadnej 'krótkiej" skrzyni. to i tak dużo wyciska się z tych silników (1,6 jakieś 200tkm)... a pamiętam dokładnie bo po teście wydmuchało mi uszczelkę pod głowicom...

Odpowiedz do tematu