|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa wody |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK

Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 28-11-2007, 10:12 Pompa wody
|
|
|
Witam prawdopodobnie czeka mnie wymiana pompy wody tempra 2.08V i moje pytanie czy duzo jest roboty przy tej wymianie i czy nowa pompę czy używke, a może wlać uszczelniacz do płynu i ją uszczelni co wy nato. |
|
|
|
 |
GrzesiekK.

Pomógł: 43 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 28-11-2007, 10:49 Re: Pompa wody
|
|
|
GrzesiekK napisał/a: | Witam prawdopodobnie czeka mnie wymiana pompy wody tempra 2.08V i moje pytanie czy duzo jest roboty przy tej wymianie i czy nowa pompę czy używke, a może wlać uszczelniacz do płynu i ją uszczelni co wy nato. |
Uszczelniacz dolewany do plynu nie pomoże, pompa cieknie w 99% procentach na uszczelnieniu wałka, ten 1% to uszkodzenie takie jak bylo u mnie, puscil gwint jednej ze srub mocujacych kolanko do pompy i cieklo na uszczelce
Co do wymiany pompy to troche zabawy jest bo kiepskie dojscie, ogolnie po zdjeciu koła po stronie rozrzadu, zdejmujesz obudowe rozrzadu i pompa siedzi pomiedzy paskami rozrzadu i walkow wywazajacych, troche zabawy i wyjmiesz, oczywistym jest zdjecia paska napedu pompy, potem odkecasz kolo pasowe pompy i bedziesz juz widzial sruby mocujace pompe do bloku silnika.
Życze duużo cierpliwości, no i kanał wskazany.
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
 |
GrzesiekK

|
Wysłany: 28-11-2007, 11:59
|
|
|
Jeszcze tak całkiem nie cieknie tylko czasami raz na jakiś czas puści dawke wody przy ostyganiu silnika. |
|
|
|
 |
ego

Pomógł: 37 razy Wiek: 42 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-11-2007, 12:36
|
|
|
Kolego o pompie wodnej było na forum dużo tematów |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
 |
Hipo

Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 28-11-2007, 16:09
|
|
|
ego, jeśli odsyłasz kogoś do szukajki to wrzuć tez linka do topica z rozwiazaniem problemu żeby widział delikwent że się da. Jesli natomiast się nie da albo nie znajdziesz to oszczędź sobie tego typu teksty. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
 |
ego

Pomógł: 37 razy Wiek: 42 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-11-2007, 16:32
|
|
|
Hipo napisał/a: | ego, jeśli odsyłasz kogoś do szukajki to wrzuć tez linka do topica z rozwiazaniem problemu żeby widział delikwent że się da. Jesli natomiast się nie da albo nie znajdziesz to oszczędź sobie tego typu teksty. |
nie widze rozwiązania problemu równiez w twoim poście,więc "...oszczedz sobie tego typu teksty" |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
 |
Hipo

Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 28-11-2007, 17:52
|
|
|
ego napisał/a: | nie widze rozwiązania problemu równiez w twoim poście,więc "...oszczedz sobie tego typu teksty" |
Nie chodzi o to co wniósł mój post do tematu, zwróciłem Ci uwagę że źle robisz. Jeśli Ci się nie podoba to Twój problem, odrobina kultury i normalnego podejscia do innych forumowiczów Ci nie zaszkodzi. Tymbardziej że to nie pierwszy post gdzie napisałeś
Zaciałeś się czy jak ? |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
 |
diabelski

Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-12-2007, 19:35
|
|
|
Witam, podepnę się pod ten temat bo najbardziej pasuje do pytania.
A mianowicie na wolnych obrotach do ok.1400rpm nie ma obiegu płynu w silniku, temp. skacze do góry a z nawiewów chłodne powietrze leci, po podniesieniu do 2000rpm po chwili mam ogrzewanie i temp. spada. Pompa nie ma wycieków, po zdjęciu paska lekko się obraca i ogólnie wygląda dobrze. Czy to czary jakieś? Boję się dojeżdżać do świateł żeby płynu nie zagotować, a korek na drodze oznacza śmierć tipka. Co to może być???
diabelski. |
|
|
|
 |
GrzesiekK.

Pomógł: 43 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 11-12-2007, 23:54
|
|
|
diabelski napisał/a: | Co to może być???
diabelski. |
Zapowietrzony układ chłodzenia .... |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|