|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem... świece żarowe... |
Autor |
Wiadomość |
MiSZgtv
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 17-11-2009, 15:34 Problem... świece żarowe...
|
|
|
Witam
Mam problem z moim drugim autem, Fiat Tempra 1.9 TDS.
Mianowicie gdy kupiłem następne auto i tempra stała nieużywana jakieś 3/4 tygodnie(w ogóle niebyła odpalana) wczoraj chciałem ją przepalić aby silnik sobie pochodził, niestety kontrolka od grzania świec nie zapaliła się, myślałem że dioda się spaliła i poczekałem około 10s bo tyle mniej więcej zawsze się paliła przekręciłem kluczyk i auto nie chciało odpalić, świece nie nagrzewały się... próbowałem parę razy, aż do wyładowania akumulatora kontrolka nie zapaliła się.
WQ się i odpaliłem z kumplem auto na po pych, odpaliła bez najmniejszego problemu. Gdy auto zostało odpalone kontrolka od świec zapaliła się i świeciła około 2 minut, gasła jak wcisnąłem pedał hamulca. Przejechałem się autem nagrzałem silnik i kontrolka zgasła i zapalała się co jakiś czas na parę sekund lub mrugała (różnie świeciła w każdym razie gasła jak przyciskałem hamulec). Po zgaszeniu auta kontrolka od świec oczywiście się nie zapaliła, ale auto było nagrzane i odpaliło, spróbowałem jeszcze raz zgasić i zapalić auto ale tym razem było niby wszystko ok kontrolka się zapaliła i auto odpaliło a kontrolka świeciła się jeszcze około minuty... Dlaczego tak jest, że raz niby działa raz nie?
Opisałem problem z moim autem tak jak najlepiej ja to widzę...
Proszę o pomoc bo auto przed "odstawieniem w odstawkę" było w 100% sprawne i niezawodne.
W czym może tkwić problem? Jak mogło się samo zepsuć? Ile orientacyjnie może kosztować naprawa? |
|
|
|
|
Achim
Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 17 Lip 2009 Posty: 122 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-11-2009, 16:27
|
|
|
kostka skrzynki bezbieczników ci sie stopiła albo kabel przerywa dlatego kontrolka gasnie ale dlaczego nie odpala?? moze masa ci przerywa tego nie wiem bo mam wtrysk ale byc moze trzeba było dluzej poczekac skoro autko nie bylo odpalane tyle
** Dodano: 17-11-2009, 16:28 **
a te kontrolki nie sa na diodach tylko to sa zarówki |
_________________ /F/i/A/T/ Tipo 1.4i.e. 71KM-czeka na lepsze czasy
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 120KM-daily |
|
|
|
|
MiSZgtv
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
|
|
|
|
Achim
Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 17 Lip 2009 Posty: 122 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-11-2009, 16:36
|
|
|
kabel albo masa najgorszy wypadek to skrzynka bezpiecznikuw najlepiej na szrocie kupic
** Dodano: 17-11-2009, 16:37 **
poczytaj shoutboxa troche tam pomyslalem chyba masz nie naladowany akumlator ale raczej przerywa masa |
_________________ /F/i/A/T/ Tipo 1.4i.e. 71KM-czeka na lepsze czasy
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 120KM-daily |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|