|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Samochód zamula |
Autor |
Wiadomość |
depeche_tipo
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 03-10-2009, 11:04 Samochód zamula
|
|
|
Jestem posiadaczem Tipo 1.6 55kW + LPG.
Mój problem polega na tym, odpalam samochód, wrzucam "1", kropeczka od gazu zaczyna migac co znaczy o tym ze przelaczy sie z benzyny na gaz, wrzucam "2" a tutaj obroty spadaja i samochod gasnie. Potem jak go odpale musze mu dac obrotow to dopiero zaskoczy gaz i mozna jechac dalej. Czy ktos mial moze podobny problem? |
|
|
|
|
MaciejK
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 35 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 03-10-2009, 19:22
|
|
|
hm... nie w Temprze ale w Vectrze z elektronicznym zaworem na wężu. Problem polegał na zaśniedziałych stykach przy elektrozaworze. Objawy były podobne przy czym tutaj była większa dowolność bo potrafił odciąć gaz przy dodawaniu nawet przy rozgrzanym silniku (zazwyczaj na środku skrzyżowania) co było dość kłopotliwe... Ale oczyszczenie i przesmarowanie styków od instalacji (profilaktycznie wszystkich jakich się dało) pomogło.
W Temprze mam inaczej bo mój nie trzyma wolnych obrotów na gazie jak jest zimny... dopiero jak temperatura na zegarze osiągnie 2 (na digitalu) a czasem nawet 3 kreski to dopiero wtedy obroty są na tyle stabilne, że można było jechać na gazie bez gaszenia się silnika przy każdym zostawieniu go na wolnych obrotach. |
_________________ Była: Fiat Tempra SW 1.8 159A4.046 + LPG '93
Jest: Opel Astra II 1.8 16V |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|