|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
silnik 1.6 75KM (1 wałkowy) |
Autor |
Wiadomość |
EGON:
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-07-2006, 10:05 silnik 1.6 75KM (1 wałkowy)
|
|
|
Wczoraj na autostradzie A2 na LPG moje Tipo rozpędziłem do .... nie był to jeszcze max zapewne na benzynce by pewno jeszce pare km poszedł ale co mnie najbardziej cieszy że przy takiej prędkości nic nietrzęsie i prowadzi sie pięknie FILMIK |
_________________ LANCIA Kappa 2.0 20V www.egonrally.prv.pl |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-07-2006, 10:20
|
|
|
ale w czym tkwi problem? bo nie bardzo rozumiem sens umieszczenia tego postu w dziale mechanika... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
EGON:
|
Wysłany: 17-07-2006, 10:30
|
|
|
ego napisał/a: | ale w czym tkwi problem? bo nie bardzo rozumiem sens umieszczenia tego postu w dziale mechanika... |
szukałem działu odpowiedniego i nic mi do głowy nieprzyszło a przypomniało mi się że niedawno byął prowadona dyskysja miedzy OHC a DOHC |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-07-2006, 18:04
|
|
|
ego napisał/a: | ale w czym tkwi problem? bo nie bardzo rozumiem sens umieszczenia tego postu w dziale mechanika... |
To jest ciekawe. Tylko może zrobimy dział w którym bedziemu mogli takie filmy i posty umieszczać. EGON spoko. Ja też mam 1,6 lecz jechał więcej bo miał więcej oktanów w benzynce.
Zmieszałem troche paliwa zwykłego i dolałem lotniczego pare litrów. To jest dopiero moc |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-07-2006, 21:14
|
|
|
EGON, mogles wpasc do mnie Mieszkam z 20km od autostrady,a nawet moglismy sie spotkac, bo moglbym podjechac na jakis zjazd A2.
Na budziku nie za bardzo widze ile jechales. Ale tam bylo 180km/h?
A co do działu, to czemu nie, tylko przydały by się lepsze jakości filmów! |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
EGON:
|
Wysłany: 17-07-2006, 21:54
|
|
|
180km/h a ogladales bez głosu widocznie bo inaczej byś słyszał zainstaluj quick time , ja jechałem na autostradzie do Piotrkowa a ty masz podpis toruń :yawinkle: |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-07-2006, 21:56
|
|
|
Ale teraz jestem w wakacje w Oleśnicy - nie tej koło Wrocka, tylko taka mała wioska blisko A2 |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
EGON:
|
Wysłany: 18-07-2006, 07:21
|
|
|
miszko napisał/a: | Ale teraz jestem w wakacje w Oleśnicy - nie tej koło Wrocka, tylko taka mała wioska blisko A2 |
ja byłem w Piotrkowie na koncercie akurat niedlugo udeżam na bałtyk :dance: |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-08-2006, 16:31
|
|
|
nic nie trzęsie i prowadzi się spoko - ale zależnie bardzo oczywiście od stanu zaiweszenia itp itd;
ja parę razy kiedyś dawno próbowałem temperkę ile Bozia dała i powiem Ci , że wyniki prędkości były różne oczywiście nawet gdy ciut się coś rozreguluje i/lub np starsze świeczki i olej itp itd zaniedbane coś akurat a jeśli o komfort chodzi to przy takich prędkościach ogromnie odczuwasz wszelkie odchyłki, znoszenia i wibracje zawsze jednak nierównej drogi jak masz już nieco wypracowane amorki, stabiizatory i wahacze średniej już młodości, końcówki drążków... jak wsio jest niedaleko po wymianie to się ciśnie cudnie, ale jak jest już takie ten tego to jednak musi drgać i być 'z lekką adrenaliną' znaczy mniej pewnie, równo się prowadzi... wtedy lepiej zwolnić... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|