Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
silnik 1.6 75KM (1 wałkowy)
Autor Wiadomość
EGON: 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 17-07-2006, 10:05   silnik 1.6 75KM (1 wałkowy)

Wczoraj na autostradzie A2 na LPG moje Tipo rozpędziłem do .... nie był to jeszcze max zapewne na benzynce by pewno jeszce pare km poszedł ale co mnie najbardziej cieszy że przy takiej prędkości nic nietrzęsie i prowadzi sie pięknie FILMIK

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 17-07-2006, 10:20   

ale w czym tkwi problem? bo nie bardzo rozumiem sens umieszczenia tego postu w dziale mechanika...
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

EGON: 

Wysłany: 17-07-2006, 10:30   

ego napisał/a:
ale w czym tkwi problem? bo nie bardzo rozumiem sens umieszczenia tego postu w dziale mechanika...

szukałem działu odpowiedniego i nic mi do głowy nieprzyszło a przypomniało mi się że niedawno byął prowadona dyskysja miedzy OHC a DOHC

magi-marcin 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-07-2006, 18:04   

ego napisał/a:

To jest ciekawe. Tylko może zrobimy dział w którym bedziemu mogli takie filmy i posty umieszczać. EGON spoko. Ja też mam 1,6 lecz jechał więcej bo miał więcej oktanów w benzynce.
Zmieszałem troche paliwa zwykłego i dolałem lotniczego 8) pare litrów. To jest dopiero moc :bambam:

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 17-07-2006, 21:14   

EGON, mogles wpasc do mnie :D Mieszkam z 20km od autostrady,a nawet moglismy sie spotkac, bo moglbym podjechac na jakis zjazd A2.

Na budziku nie za bardzo widze ile jechales. Ale tam bylo 180km/h?

A co do działu, to czemu nie, tylko przydały by się lepsze jakości filmów! :)

EGON: 

Wysłany: 17-07-2006, 21:54   

180km/h a ogladales bez głosu widocznie bo inaczej byś słyszał zainstaluj quick time , ja jechałem na autostradzie do Piotrkowa a ty masz podpis toruń :yawinkle:

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 17-07-2006, 21:56   

Ale teraz jestem w wakacje w Oleśnicy - nie tej koło Wrocka, tylko taka mała wioska blisko A2 :)

EGON: 

Wysłany: 18-07-2006, 07:21   

miszko napisał/a:
Ale teraz jestem w wakacje w Oleśnicy - nie tej koło Wrocka, tylko taka mała wioska blisko A2 :)

ja byłem w Piotrkowie na koncercie akurat niedlugo udeżam na bałtyk :dance:

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 15-08-2006, 16:31   

nic nie trzęsie i prowadzi się spoko - ale zależnie bardzo oczywiście od stanu zaiweszenia itp itd;
ja parę razy kiedyś dawno próbowałem temperkę ile Bozia dała i powiem Ci , że wyniki prędkości były różne oczywiście nawet gdy ciut się coś rozreguluje i/lub np starsze świeczki i olej itp itd zaniedbane coś akurat a jeśli o komfort chodzi to przy takich prędkościach ogromnie odczuwasz wszelkie odchyłki, znoszenia i wibracje zawsze jednak nierównej drogi jak masz już nieco wypracowane amorki, stabiizatory i wahacze średniej już młodości, końcówki drążków... jak wsio jest niedaleko po wymianie to się ciśnie cudnie, ale jak jest już takie ten tego to jednak musi drgać i być 'z lekką adrenaliną' znaczy mniej pewnie, równo się prowadzi... wtedy lepiej zwolnić...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu