Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tajemnice Ustawienia gaźnika / regulacja gaźnika
Autor Wiadomość
MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 23-07-2007, 21:39   Tajemnice Ustawienia gaźnika / regulacja gaźnika

Jak wyregulować gaźnik, żeby samochód był najżwawszy, a spalanie... przyzwoite ;)
wiem, że podstawa to regulacja pływaka, czy ten pływak się po prostu wygina? i czy żeby dodać "kopa" trzeba podnieść poziom paliwa czy go obniżyć? Czy sa jeszcze jakieś sekretne śrubki? Gaźnik mam szczelny, wszystko w porządku, był regulowany na "ekonomiczną" jazdę spala dosyć przyzwoicie, ale osiągi załamujące... już nie chcę oszczędzać na paliwie, ale chcę go sam wyregulować. Mam gaźnik ten bez powrotu paliwa do baku...

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 24-07-2007, 16:32   

się wygina nie tyle pływak co drugą stronę tej blaszki do pływaków podczepionej, ta blaszka Ci wysuwa/chowa igilcę, ktoś kiedyś, nie pamiętam już, podesłał na forum obrazek jak się ustawia kąt pływaka... osobiście nie wiem czy bym z tym grzebał, bo nawet jak dasz większy 'zapas' w komorze paliwka, to co Ci ten zapas da? będzie więcej może ciut żarł, zakadając, że go nie będzie przelewać, pozwoli więcej pobrać do mieszania ale czy z kolei powietrza może Ci odpowiednio więcej brać... czy z dolotem powietrza coś grzebałeś? a może przytkany masz jak się muli?
jakoś nie słyszałem o sekretnych śrubkach...
po prostu szczelne uszczelki, by nic nia tracić na szparach, ew grzebać z dolotem by więcej powietrza mogło wlecieć, najlepiej zimnego, grzebanie z dyszami, większe wkręcić (coś to da, ale będzie żarło swoje) ew ponoć rozwiercali co poniektórzy, a czy komorę ruszać... hmmm...... chcesz to eksperymentuj, ale obyś jakoś sobie oznaczył i wiedział jak to z powrotem w razie czego ustawić...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu