|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tajemnice Ustawienia gaźnika / regulacja gaźnika |
Autor |
Wiadomość |
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-07-2007, 21:39 Tajemnice Ustawienia gaźnika / regulacja gaźnika
|
|
|
Jak wyregulować gaźnik, żeby samochód był najżwawszy, a spalanie... przyzwoite
wiem, że podstawa to regulacja pływaka, czy ten pływak się po prostu wygina? i czy żeby dodać "kopa" trzeba podnieść poziom paliwa czy go obniżyć? Czy sa jeszcze jakieś sekretne śrubki? Gaźnik mam szczelny, wszystko w porządku, był regulowany na "ekonomiczną" jazdę spala dosyć przyzwoicie, ale osiągi załamujące... już nie chcę oszczędzać na paliwie, ale chcę go sam wyregulować. Mam gaźnik ten bez powrotu paliwa do baku... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-07-2007, 16:32
|
|
|
się wygina nie tyle pływak co drugą stronę tej blaszki do pływaków podczepionej, ta blaszka Ci wysuwa/chowa igilcę, ktoś kiedyś, nie pamiętam już, podesłał na forum obrazek jak się ustawia kąt pływaka... osobiście nie wiem czy bym z tym grzebał, bo nawet jak dasz większy 'zapas' w komorze paliwka, to co Ci ten zapas da? będzie więcej może ciut żarł, zakadając, że go nie będzie przelewać, pozwoli więcej pobrać do mieszania ale czy z kolei powietrza może Ci odpowiednio więcej brać... czy z dolotem powietrza coś grzebałeś? a może przytkany masz jak się muli?
jakoś nie słyszałem o sekretnych śrubkach...
po prostu szczelne uszczelki, by nic nia tracić na szparach, ew grzebać z dolotem by więcej powietrza mogło wlecieć, najlepiej zimnego, grzebanie z dyszami, większe wkręcić (coś to da, ale będzie żarło swoje) ew ponoć rozwiercali co poniektórzy, a czy komorę ruszać... hmmm...... chcesz to eksperymentuj, ale obyś jakoś sobie oznaczył i wiedział jak to z powrotem w razie czego ustawić... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|