|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tłumik środkowy sito :) |
Autor |
Wiadomość |
avenger85

Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 12-12-2007, 17:45 tłumik środkowy sito :)
|
|
|
witam wszystkich mam pewien problem z tłumikiem środkowym mianowicie co jakiś czas pojawiał się tam "przedmuch" więc zawsze jechał to zaspawać... spawanie drobna rzecz bo płaciłem za to po 10-15zł i miałem spokój na 2-3 miechy ... zaś teraz powstał kolejny "przedmuch" i po oględzinach okazało się że tłumik środkowy wygląda jak sito i właściwie nie ma już co spawać .... nowego tłumika kupować nie chce.... szrot też średnio mi się widzi ... więc pytanie czy jeśli wywalę ten tłumik i dam tam rurę przelotową czy auto będzie dużo głośniejsze dodam tylko że końcowy tłumik już jest sportowy i dość ładnie gra basem
końcowy dalej będzie ładnie grał i tylko trochę głośniej czy będzie totalny ryk ???
co proponujecie zrobić ????? |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
 |
opti

Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-12-2007, 17:53
|
|
|
o kurde to tyl sport i jeszcze brak srodka to w nausznikach chyba bedziesz musial jezdzic
powiem Ci tak srodkowy tlumnik polskiej firmy polmostow mozna zalozyc, powinien oblatac chwile, gorzej jest z koncowymi tej firmy bo blacha nie jest za cudowna i pada.. srodki trzymaja sie jako tako..
za nowego tumana chyba ze 100zl zaplacisz za srodek moze ponad 100zl, szrotowa opcja byla by o tyle dobra ze pewno wyrwal bys oryginal ale trzeba by bylo dokladnie zlookac jego stan i cene bo czasem na szrotach to jak krzykna cene to 10zl wiecej dokladajac idzie kupic nowy |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
 |
avenger85

|
Wysłany: 13-12-2007, 11:26
|
|
|
kurcze to ja już sam nie wiem co robić znam sporo osób które wywalają z układu wydechowe wszystko łącznie z katem i aż takiej tragedii nie ma
myślę żeby wpakować na początek przelot z rury a jak będzie bardzo ryczał to zakręce się za jakimś tłumanem środkowym
tak czy siak dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
gbartosz

Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 31 Skąd: Pułtusk/Wałcz
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-12-2007, 11:46
|
|
|
ja wywaliłem kata i wstawiłem rurę...auto fajniej brzmi a na gazie silnik ma mniejszą temperaturę, szczególnie było to widoczne latem... do tego osiągi są chiba lepsze-na podstawie własnych obserwacji!! myslę że można kata wywalić...oczywiście Ekologia jest wówczas zagrożona.... |
|
|
|
 |
opti

Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 13-12-2007, 11:54
|
|
|
avenger85, to tnij tumana i wstawial przelot.. w razie czego wstawisz tlumnik pozniej |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
 |
GrzesiekK.

Pomógł: 43 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 13-12-2007, 12:14
|
|
|
Szczerze to zrobilismy z kumplem eksperyment w temprze 2.0 8V i najwiecej wycisza/tłumi katalizator, na samym katalizatorze chodzila tylko troche glosniej niz na kompletnym wydechu [zaznaczam ze wydech prawie nowka a nie sito].
Wiec jesli masz katalizator i go zostawiasz to mozesz wywalic srodkowy tlumik i nie bedzie strasznie glosno wcale.
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
 |
avenger85

|
Wysłany: 13-12-2007, 15:33
|
|
|
właśnie wróciłem z zabiegu tłumik środkowy wywalony ... został tylko kat i tłumik końcowy który zresztą też jest sportowy/przelotowy ...
dźwięk jest niesamowity
zastanawiam się tylko czy po paru godzinach jazdy dalej będę miał wrażenie świetnego brzmienia czy też bólu głowy |
|
|
|
 |
grabarz

Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 13-12-2007, 16:16
|
|
|
avenger85, zrób trasę 50 km , i na siedzeniu pasażera połuż sobie słuchawki robotnicze od młotów pneumatycznych ,jak nie założysz ich przez ten czas tych 50 km ,znaczy że ok |
|
 |
Emf

Pomógł: 26 razy Wiek: 48 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 13-12-2007, 22:12
|
|
|
Zmęczy Cię ten dźwięk.
Jak mi sie urwał końcowy to byłem wręcz zachwycony pracą auta.
Kumple nawet byli w szoku jak fajnie chodzi bo nie było wioski w stylu TOTAL Bruuuuuuum (a'la auto z kominem zamiast rury z tyłu) tylko takie fajne delikatnie agresywne brzmienie.
Fajne do momentu kiedy nie trzeba autem gdzieś dalej jechać bo w trasie nawet radio nie pomaga |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|