|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
UKŁAD WYDECHOWY |
Autor |
Wiadomość |
slawo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-02-2006, 19:40 UKŁAD WYDECHOWY
|
|
|
Czesc musze wymienic uklad wydechowy caly(lacznik elastyczny,katalizator,wydech)
Przegladalem aukcje,sa rozne ceny i rozni producenci dlatego prosze o rade co kupic gdzie
kupic iza ile kupic,czy kupic katalizator,czy strumienice.Czekam na porade.Pozdrawiam |
_________________ tempra1.6wtrysk bordo metalic |
|
|
|
|
nessuno
Pomógł: 1 raz Wiek: 63 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 170 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-02-2006, 20:51
|
|
|
Witaj.Ja dwa tygodnie temu zmuszony byłem zmieniać wydech,co prawda nie cały,bo od katalizatora do końca.Z robocizną kosztowało mnie to 230zł. tłumiki nie oryginalne co prawda,ale jestem zadowolony,bo zapłaciłem niewiele.Co do pozostałej części Twojego pytania,ja nie odpowiem,gdyż nie znam obecnych cen.Wiem,że jest coś takiego,jak strumienica,ale na tym moja wiedza się kończy.Poczekaj trochę,a paru mądrych chłopaków coś ciekawego Ci pewnie podrzuci.Pozdrawiam. |
_________________ Tempra 1.6 SXie kat.SW 159A3.046 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 15-02-2006, 12:55
|
|
|
Ja dałem za środkowy tłumik coś koło 120zł. Kupiłem sam nie wiem jaki, bo poprostu poszedlem i zamówiłem w sklepie. W te wakacje wymieniałem.
Dopiero pierwszy raz, wytrzymal okolo 300tys. km. Drugi tłumik pamietam coś koło 160-170tys. sie rozleciał. Ale już nie pamietam ile dałem za niego.
slawo, za kataliztor zaplacisz troche $, a pewnie chcesz jak najtaniej. Wiec wstaw strumienicę. Poszukaj postów na forum. Było już pare dyskusji na temat strumienic. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 15-02-2006, 13:35
|
|
|
nessuno napisał/a: | Ja dwa tygodnie temu zmuszony byłem zmieniać wydech,co prawda nie cały,bo od katalizatora do końca.Z robocizną kosztowało mnie to 230zł. tłumiki nie oryginalne co prawda,ale jestem zadowolony,bo zapłaciłem niewiele. |
Od kat do końca (oba tłumiki i rura razem) wymieniałem przed tamtą zimą. Koszt w sklepie Fiata 160zł (zamiennik). |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
slawo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-02-2006, 19:31
|
|
|
Dzieki za rady,narazie chodze sprawdzam ceny.Katalizator original ok.600zl. zamiennik
w granicach 300-400 zl. lacznik w sklepie 70-90zl a na allegro50zl. Sam nie wiem co kupic.
Pozdrawiam |
_________________ tempra1.6wtrysk bordo metalic |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 15-02-2006, 19:37
|
|
|
Olej kata. Szkoda kasy.
Żeby się na przeglądzie nie czepiali jak do łepków którzy wyciągająkatalizatory to najlepiej jak zostawisz katalizator stary (tak żeby tylko wyglądał) bo że on nie działa po tylu latach to wiadomo. |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|