Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zużucie oleju
Autor Wiadomość
RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 27-08-2006, 16:56   

HEHE no to i tak duży sukces, że wiedziała gdzie nalać, albo że nie próbowała nalać przez tą dziurkę gdzie wchodzi bagnecik *]

assistance   Moneta

Wicher 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 27-08-2006, 17:35   

witam!!!moja tempra 93 r. 1.6 gaz 205000 przejechane żre olej jak dzika.:( ok 1L na 1000 km!!!co mam zrobic lub naprawic.czego to moze byc przyczyna?bo jak pojade do mechanikow to mi od razu z 1000 powodow znajda oby kase wyciagnac.prosze o porady

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 27-08-2006, 21:00   

Najpierw zobacz gdzie masz silnik nieszczelny i powymieniac uszczelki. Jak to nie pomoze to trzbea juz szukac w srodku :-)

Jeszcze jedno jakiego oleju uzywasz? Moze to jest powod brania?
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 27-08-2006, 21:11   

podstawa to uszczelniacze na trzonkach zaworów,sprawdź najpierw to a później szukaj dalej,a nie ma tego teoretycznie za wiele,a mechanicy to szuje i tylko patrza żeby wyrzeźbic kogoś na kasie,jak dobrze,że ja do Nich nie jeżdżę :lol:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 27-08-2006, 21:22   

popieram poglądy :D

a baaaardzo możliwe, że CI, Wicher, się mocno poci silnik...
raz to uszczelka miski olejowej, standard, tam pewno może nie kapie ciągle ale się sączy, a dwa to uszczelka u góry samej, dekla silika, tam pewno też Ci się sączy; górna uszczelka to aż 8 zeta chyba i 10 minut roboty;

pozaz tym ile Ci spala olej, te uszczelniacze... czy w kopułce od zapłonu też go nie masz...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 27-08-2006, 21:31   

MiKuS napisał/a:
Teraz wam cos powiem (uwaga przewidywany wybuch smiechem czytajacego!) :lol: :lol:

Wczoraj byłem na stacji zatankowac gazik i troche wachy i juz wracam do autka a tu kobieta podchodzi ,mówi, ze ma golfa (2) i dolała oleju zapaliła troche pokaszlał i nie chodzi. No to ja, ze nie wiem, nie jestem mechanior, ale moge podejść ona mówi ze zapaliła jej sie kontrolka oleju i kupila butelke. Mówila ze calej nie wlała (ale nie mowiła dlaczego - bo nie weszła) a ja caly czas myslałem ze chodzi o litrowy olej no to patrze jej pod maske - nie wiem co szukac patrze czy np. przewodow nie zerwała czy co i patrze ze duzo oleju rozlane, odkrecam korek A TAM OLEJU NAJE.BANE PO SAM BRZEG :sciana:
no to ja mowie, ile ona wlała tego oleju a ona nie wiem musze zobaczyc i przynosi 5L (nie 4L!) baniak a tam na dnie resztki - jakies 0,5 l to ja do niej zeby se holownika zalatwila i pojechałem w pi.zdu.... HAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :roll: :roll: =D>

To trzeba mieć talent, wlać olej "pod korek" !!
Chylę czoła przed talentem tej niewiasty :uklony:

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 27-08-2006, 23:01   

wiesz, zawsze lepiej wlać na zapas :D :badgrin: skoro pani nie ma ochoty się znać o co chodzi z tym olejem :)

a zamiast wozić butelkę z olejem więcej miejsca na torebkę :D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu