|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Napęd prędkościomierza |
Autor |
Wiadomość |
Carol
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 20-01-2010, 01:23 Napęd prędkościomierza
|
|
|
Koledzy czy jest możliwe, że mogło ściąć mi napęd prędkościomierza po 18km? Kupiłem ostatnio od kolegi kubek napęd prędkościomierza założyłem dzisiaj i po przejechaniu 18km ścięło go ponownie. |
_________________ Fabbrica Italiana di Automobili Torino Tipo 1.4 i.e '93 motor: 160A1.046 |
|
|
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 20-01-2010, 11:21
|
|
|
Carol, tak mozliwe. Mialem takie cos u siebie tylko ze po wymianie przejechalem ~200km i tez scielo. Wina byl uklad roznicowy, tzn scielo zabezpieczenie na walku trzymajacym satelitki i ten wlasnie walek sie wysunal i scinal owy naped. Ja osobiscie rozebralem skrzynie i przyspawalem ten walek to ukladu roznicowego i od tamtej pory jezdze do dzis.
** Dodano: 20-01-2010, 11:25 **
http://forum.tempra.org/t...ighlight=#99388 tutaj masz moj temat mozesz przeczytac. |
|
|
|
|
Carol
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 20-01-2010, 11:27
|
|
|
Właśnie może tak być bo ta skrzynia mi wyje jak nie wiem co. Dzięki kubek za wszystko ale gdybym nie spróbował to bym nie wiedział:) kubek widzę, że miałeś przeboje z tymi skrzyniami powiedz ile jeszcze pojeżdżę na tej skrzyni jak mi wyje już tak gdzieś od dwóch lat? Teraz to jak bym turbo miał dodam gazu to świst;/ |
_________________ Fabbrica Italiana di Automobili Torino Tipo 1.4 i.e '93 motor: 160A1.046 |
|
|
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 20-01-2010, 11:44
|
|
|
Carol, powiem ci tak pierwsza skrzynia mi padla po 1-1.5 miesiaca rozerwalo mi obudowe i skrzynia cala do wymiany, druga poszla po ok 200km od zalozenia ale zdazylem ja wyciagnac i takjak napisalem pospawalem ten uklad zlozylem i jezdze do dzis. A w twoim przypadku jak juz jezdzisz 2 lata to ciezko stwierdzic moze lada dzien pojsc a moze za 2 lata albo wogole.... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|