|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nie wchodzi 2-gi bieg |
Autor |
Wiadomość |
tatung
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-03-2007, 18:04 nie wchodzi 2-gi bieg
|
|
|
witam, mam problem z wrzuceniem dwujki, tzn. wcale nie moge jej wbic:( wszystkie inne biegi elegancko ale nie dwujka:( wczsnie mialem podobny problem ale dwujka trzeszczała przy wrzucaniu, wiec wyciagnolem skrzynie i przerzucilem wszystkie tryby z innej gdzie bylo ok. na poczatku fjnie to chodzilo, ale po pewnym czasie sypnol sie drugi bieg:( i co ja mam teraz z tym zrobic? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-03-2007, 22:48
|
|
|
właśnie mam to robić w niedzielę, ale dam mechanikowi, z tym akurat nie mam czasu i ochoty się sam użerać; typowa usterka - padający synchronizator od 2ki;
zgrzyta, jakbyś mocno/delikatnie nie wbijał tej 2ki, zgrzyta, zjedzie jeszcze koła; ja do czasu wymiany nie używam 2ki; bo można zjechać coś jeszcze, widełki zj... zębtaki może od 2ki...
musi ktoś niestety skrzynkę wyciągnąć i pooglądać, bo synchro pewno się sp... możliwe, a kto wie co jeszcze jak chciałeś na siłę tej źle zaprojektowanej skrzyni udowodnić że i tak tą 2kę wbijesz... |
|
|
rosama
|
Wysłany: 08-03-2007, 23:13
|
|
|
unknown - to daj znać jakie będą efekty tej "roboty"... i ile cię kosztował mechanior... |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 08-03-2007, 23:26
|
|
|
póki co - mechanior którego wynalazłem już robił niby wiele T/T i w miażdżącej większości synchro od 2ki się p... czasem do tego widełki czy inne duperelki;
koło 7 dych za synchro, robocizna ok 250 jeśli ma zrobić dokładnie i najlepiej w 1 dzień; wyjmie skrzynie, rozbebeszy na kawałki, wyjmie synchro, przy okazji olej zmieni alke zmienić olej w skrzyni co za problem nawet bez kanału; jak się okaże jakaś pierdołka, zębatka nadjechana zbyt to nawet mają takie niezbyt używane i dorzucą free albo za niedużą dopłatą; tak to wstępnie wygląda, a jak będzie to się okaże; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|