|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
padło sprzęgło :( |
Autor |
Wiadomość |
lisvegas
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-01-2007, 16:14 padło sprzęgło :(
|
|
|
Witam własnie dzis padło mi sprzeglo dziwi mnie fakt ze tak nagle wczoraj duzo jezdziłem po miescie i chodziło dobrze żadnych poslizgów ani szarpania a dzis chciałem ruszyc z pod swiateł co jeszcze mi sie udało lecz 2 juz niewrzuciłem i nagle straciłem wszystkie biegi :(przy wyłaczonym silniku moge sobie wrzucac jak chce a przy właczonym kiedy mam wcisniete sprzegło to auto powoli rusza ale moge je zatrzymac recznym i niezgasnie lecz gdy krece to szarpie mi do przodu i musze trzymac na recznym niech mnie ktos uswiadomi czy to całe sprzegło padło czy tylko docisk regulacja nic niepomogła po za tym ze pedał sprzegła podniósl sie prawie pod kierownice i musiałem popuscic mój silnik to 1.8 i.e. 8V z tego co sie pytałem sprzegło kosztuje w granicach od 450 do 600 złotych az mi ciarki przeszły a na allegro nic niema tylko mam problem sa dwa rodzaje tarcz 200 mm i 216 mm i mam takie małe pytanko gdzie znajde numery skrzyni biegów żeby dobrac odpowiednie!!! i czy 150 zł za wymiane to dużo czy mało ? |
|
|
|
|
gawor06
Pomógł: 8 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 517 Skąd: Łód Polesie
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-01-2007, 16:38
|
|
|
a moze to cos ze skrzynia skoro mowisz ze nagle straciles wszystkie biegi |
_________________ FIAT TIPO 1.6 DOHC + LPG
Škoda Favorit 135L 91r igła
|
|
|
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-01-2007, 16:43
|
|
|
o rany! Wybacz, ale dopóki nie poprawisz postu, tzn. nie wstawisz znaków interpunkcyjnych i nie poprawisz literówek, to się w to nie wczytam - nie mam czasu i nie chce mi się tego deszyfrować.
A co do ceny - sprzęgło można zrobić za 450 z robocizną. Oczywiście wszystko zależy co tam się stało. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-01-2007, 18:46
|
|
|
Prawdopodobnie uszkodziło Ci się łożysko oporowe. Porpostu pękło i tarcza sprzęgła nie jest dociskana. Mialem to samo. Auto jechalo maksymalnie 60km/h a na piątce moglem sobie spokojnie przygazować i obroty szły w górę.
Niestety łożysko wymienia się razem ze sprzęgłem. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
lisvegas
|
Wysłany: 20-01-2007, 20:45
|
|
|
dziekuje miszko za odpowiedz w poniedzialek jestem już umówiony na wymiane tylko jakos musze dojechać |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-01-2007, 08:49
|
|
|
150 zl za wymiane to dobra cena,jedź na ul.centralna i niech Ci nabija nowe okładziny na tarcze i przetoczą docisk... dwa lata temu tak zrobiłem i kilka tygodni temu miałem okazje zaglądnąć jak sie trzyma tarcza i jest praktycznie jak nowa,czyli okładziny maja dobre więc polecam |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
lisvegas
|
Wysłany: 23-01-2007, 09:30
|
|
|
a ile taka operacja u nich kosztuje czy trzeba im zawiesc sprzegło na miejsce czy sami na miejscu wyjmuja i dorabiaja ? |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-01-2007, 14:34
|
|
|
słuchaj musisz im zawieź samo sprzęgło i zrobia Ci na miejscu,koszty to z tego co pamietam za przetoczenie docisku 20 zł i nabicie nowej okładziny na tarcze cos koło 50 zł,ale tak jak mówie robiłem to dwa lata temu prawie i ceny mogły sie zmienić |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
lisvegas
|
Wysłany: 23-01-2007, 14:48
|
|
|
niestety lipton strzelił mi docisk tzn słoneczko sie rozleciało więc musze kupic całe |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|