|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiana zimeringów w skrzyni. |
Autor |
Wiadomość |
kamin
Wiek: 40 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 121 Skąd: Kraków, Tomaszów
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-04-2006, 19:22 Wymiana zimeringów w skrzyni.
|
|
|
Olej znika ze skrzyni w szybkim tempie. Jest właściwie cała mokra. Cieknie przez osłony półosiek i zimeringi. Jaki jest koszt ich wymiany? Może lepiej całą skrzynie wymienić? Ostatnio olej zleciał z niej całkowicie i cos się chyba uszkodziło. Biegi nieparzyste (1,3,5) zaczęły wchodzić "dziwnie". Nie byłem pewien czy wrzuciłem bieg czy nie. Wypadały na wybojach i ostrych zakrętach. Zalałem skrzynie olejem, pojeździłem trzy dni (600 km) i opisane objawy ustąpiły całkowicie.
Co powinienem zrobić? Wymienić skrzynie czy same zimeringi i osłony? Jakie będą koszta? 28 jestem umówiony na wyminę sprzegła więc skrzynia i tak będzie wyciągana. |
_________________ Opel Omega BFL 2.5 V6, Ford Scorpio MK2 2.0 8V DOHC |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-04-2006, 17:38
|
|
|
e... skrzynia raczej żyje dobrze, pomimo bolączek typowych jak wodziki, sierżant itp przez co biegi źle chodzą to jeśli naprawdę nie masz okazji kupić dobrej z niedużym przebiegiem to zostaw, tylko uszczelniacze nowe;
jak już wyciągasz właśnie skrzynkę to od razu wodziki i inne duperelki pooglądaj bo to normalna bolączka, grosze kosztują a może wymień od razu lub choćby przesmaruj, popraw, poruszaj jak to jest z nimi... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|