|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wspomaganie problem |
Autor |
Wiadomość |
adik22
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 09-02-2008, 20:31 Wspomaganie problem
|
|
|
Witam w ostatnim czasie padło mi wspomaganie w moim tipo pompa zaczęła wyć no to wymieniłem ją i teraz jest tak ze jak odpalę to wspomaganie jest cudne cicho i lekko ale po chwili pompa przy skręcie zaczyna buczeć patrzę w zbiorniczek a tam spieniony płyn czyli tak jakby gdzieś zasysała powietrze tylko gdzie bo uszczelki pod mocowaniem węży wymieniłem na nowe już nie wiem gdzie szukać przyczyny to chyba nie jest od maglownicy bo jakby gdzieś tam była nieszczelność to raczej by był wyciek płynu bo przecież jest tam ciśnienie.
POZDRAWIAN |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-02-2008, 21:57
|
|
|
uszczelki pod mocowaniem węży? a jak stan samych węży? zwłaszcza w miejscu gdzie są naciągnięte na 'nóżki'/kroćce zbiorniczka... tam bardzo lubi puszczać po czasie, kto wie, może Ci tam też ssa... |
|
|
adik22
|
Wysłany: 09-02-2008, 22:02
|
|
|
a sprawdzę zobacze |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-02-2008, 22:23
|
|
|
Odpalisz, zaczenisz skręcasz i już wtedy buczy? Czy kręcisz i przy końcu zaczyna buczeć? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
adik22
|
Wysłany: 09-02-2008, 22:25
|
|
|
to że przy maksymalnym skrecie buczy to ja wiem ale tu buczy podczas krecenia i jest powietrze w zbiorniczku
** Dodano: 10-02-2008, 22:28 **
Witam dzisiaj jeszcze przejrzałem to mocowanie pod zbiorniczkiem i jest ok dokręciłem obejmy, same śruby przy pompie naciągnołem pasek i efekt jest taki że buczy ale mniej jak postoi i odpale to jest cicho i miło chodzi wspomaganie ale po czasie pojawiają się bąbelki w płynie i zaczyna buczeć więc gdzie jeszcze może zasysać powietrze pompę już wymieniłem i raczej jest ona dobra gdzie szukać przyczyny??
** Dodano: 16-02-2008, 14:36 **
PUK PUK czy ktoś mi pomoże???? |
|
|
|
|
Wieprz
Pomógł: 23 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 444 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 27-03-2008, 20:14
|
|
|
miszko napisał/a: | kręcisz i przy końcu zaczyna buczeć |
No, u mnie tak jest, przy maksymalnym skręcie w lewo/prawo. Nie piszczy nic, tylko tak lekko buczy.
Coś czytałem, że to normalny objaw i się otwiera zawór przelewowy, czy tak?
** Dodano: 27-03-2008, 20:40 **
Parę chwil temu dokładnie sprawdzałem.
Przy stałym lekkim kręceniu kołem, słychać takie ciche pisko-buczenie. ;P
A, jak trzymam dłuższą chwilę kierownicę w maksymalnym lewym/prawym położeniu, to oprócz buczenia, słychać coś jakby płyn bulgotał. |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|