|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
odprysk lakieru na feldze |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 19-04-2010, 21:52 odprysk lakieru na feldze
|
|
|
Witam, tak jak w tytule! kupiłem felgi po przejściach aluminiowe i mam odprysk oryginalnego lakieru i chciałbym go czymś wypełnić. jak pomaluje ją tak jak jest to będzie ten odprysk widoczny. Czy nada sie szpachla do tego tylko z małą ilością utwardzacza żeby nie pękała. Co wy na to? Wiem że idealnym wyjściem byłoby piaskowanie, ale to koszta. A ja chcę to zrobic dobrze(w miarę dobrze) i tanio. |
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-04-2010, 23:30
|
|
|
Szpachla Ci pęknie na pierwszym krawężniku a odpadnie na drugim.
Jeżeli już chcesz sam dłubać to kup trochę papieru ściernego o różnych gramaturach i szlifuj.
Z resztą koszt piaskowania + malowanie felgi na dowolny kolor to ok 100zł. |
|
|
|
|
Dziąbal
Pomógł: 5 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 237 Skąd: Elbląg
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 20-04-2010, 07:22
|
|
|
Rajek, ma racje, w gre wchodzi tylko papier scierny, wtedy najlepiej zregeneruj wszystkie felgi, wygładz je i prysnij jednym kolorem, jasny srebrny bedzie dobrze wygladał, a na 4 fele max 2 puszki lakieru czyli 30 zł. |
_________________ TempRa 1.8
Tipo 3D 1.8 |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-04-2010, 07:28
|
|
|
Rajek napisał/a: | Szpachla Ci pęknie na pierwszym krawężniku a odpadnie na drugim | skąd masz takie informacje? Kolega Pablo84K nie sprecyzowal konkretnie pytania,czy ten odprysk jest na rancie czy w innym miejscu. |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 23-04-2010, 17:40
|
|
|
Większość robiłem papierem, ale pod lakierem wszystko jest widoczne. Rozmawiałem z "gumiarzem" który spawał mi felgę bo miała odłamany rant i mówił żebym zadrapania wypełnił szpachlą-skoro na blaszy się trzyma. Puszki 400ml czarnej kupiłem za 9zł i jedną podkłady szarego też za 9zł. |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-04-2010, 15:57
|
|
|
Miałem takie same felgi w Tipo. Ubytki wypełniłem Poxipolem, a na rantach Poxiliną i potem szlifowałem, a dalej to już podkład i malowanie. Nic nie odpadało |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|