|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
silent blok prawidłowość ? |
Autor |
Wiadomość |
kemorkim
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 02-03-2008, 19:25 silent blok prawidłowość ?
|
|
|
Witam panowie.Pomimo że starałem sie nie zakładać nowego tematu to niestety na forum nie odnalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie,a oto i ono: posiadam Tempre 1,6 94r, mierzyłem sworznia na wachaczu niewiem czy w dobrym miejscu ale pod rowkiem gdzie przechodzi śruba i wyszło mi 17mm czyli by się zgadzało,natomiast mam pytanie w temacie silent-bloków bo są dwa rodzaje czyli fi 20 oraz fi 21 i teraz pytanko czy orjentuje sie któryś z panów który rozmiar by był pod wachacz z sworzniem 17-tką ???.Niechce wymieniać całego wachacza bo sworzeń solidnie siedzi i wachacz dobrej marki natomiast silentbloki są zdecydowanie tańsze niżeli zakup całego wachacza. |
|
|
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-03-2008, 19:47
|
|
|
kemorkim, fi 21 |
|
|
|
|
kemorkim
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 02-03-2008, 19:55
|
|
|
czyli z powiększeniem średnicy sworznia powiększono też średnice trzpieni ? tak to mam rozumieć? |
_________________ Kemorkim |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 02-03-2008, 21:19
|
|
|
Tak, wpierw były 15mm (mały)/17mm(duży)/20mm sworzeń, a później zrobili modernizacje i kładki 17mm(mały)/19mm(duży)/21mm sworzeń.
Modernizacja nastąpiła w maju 1990 roku.
Pod mały i duży to rozumię średnicę sworzni od silentblocków. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|