|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
STABILIZATOR problem z przykreceniem;/ |
Autor |
Wiadomość |
brzoza15
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-12-2008, 22:02 STABILIZATOR problem z przykreceniem;/
|
|
|
witam mam taki problem nie moge zalapac stabilizatora;/ yh .. macie moze jakies patenty na to?? nacigam go łycha i nic;/ wymienilem sobie wachacze i zostaly mi drazki da skrecenia a tu kicha nie moge ich zalapac ;/normalnie szlak mnie trafi9a;/ |
_________________ Jest--->
TempRa 1.8 i.e.Lpg |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 07-12-2008, 22:04
|
|
|
druga osoba do naginania łychą i po problemie. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 07-12-2008, 22:08
|
|
|
podkładasz lewarek pod sworzeń wahacza przy zwrotnicy i podnosisz do góry aż sam lącznik Ci wejdzie w wahacz. Sprawdzona metoda i zero meczenia się z tym. Cały zawias wyciągałem (łacznie z trawersą) juz kilka razy sam w dwóch tipkach więc jak coś to pytaj |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
brzoza15
|
Wysłany: 07-12-2008, 23:14
|
|
|
Sucre79, u mnie za druga osobe robi lewarek tak naginalem breszke ze az samoch sie podnosil i nic do slownie mi brakuje z 1 milimetra zeby zalapac ta nakretke yh;/akj3, levarek podkladalem ale to ni nie dalo . opuscilem samochod na kolo stary mi naciskal na blotnik ja brecha cislem i nic . ech no zal jutro sie po mecze z tym mam nadzije ze do poludnia to skrece jakos:D |
TempRa 1.8 i.e.Lpg |
|
|
|
|
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-12-2008, 18:29
|
|
|
Witam
Kiedy masz podniesione auto nierówno, tzn. jedną stronę wyżej niż drugą to normalne, spróbuj ustawić auto równo tj. bez przechyłu na jedną ze stron, najlepiej by oba koła były podniesione bez opierania się o podłoże, zadaniem stabilizatora jest właśnie wyrównanie przechyłów auta, po wyrównaniu nie powinno być problemów z jego załapaniem. |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
brzoza15
|
Wysłany: 09-12-2008, 08:59
|
|
|
ale mialem rowno opuszczony samochud i to chyba lepiej zebyl opuszczony bo nie musialem tego drazka tak prezyc na dol:)... a noi jakos udalo mi sie to skrecic za pomoca sciagacza do drazkow kierowniczych:D |
TempRa 1.8 i.e.Lpg |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|