|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zawieszenie punto 1 do tipo? |
Autor |
Wiadomość |
lukasz p.
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-09-2011, 07:02 zawieszenie punto 1 do tipo?
|
|
|
panowie tak sie zastanawiam czemu nie pasuje do tipo to zawieszenie ,cena przystepna i gwint można dobry dorwać,jakie sa różnice,bo przód na moje oko taki sam ,z tyłu chyba dłuższe amorki ,ktoś przerabiał może ten temat,prosze o pomoc bo nad gwintem sie zastanawiam ,a z czytanych tematów niema konkretnej odpowiedzi pozdro
** Dodano: 08-09-2011, 08:28 **
w aukcji jest pokazana belka z punto ,ja nie widze dużej różnicy http://moto.allegro.pl/am...1795814788.html |
|
|
|
|
Dawid
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 183 Skąd: Kraków/Kielce
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-09-2011, 07:30
|
|
|
Wyglądać mogą tak samo ale masz inną masę pojazdu, nie wiadomo jak jest z rozstawem śrub mocujących do zwrotnicy. Do tego na pewno jest inny skok i długość lagi. Zaadaptować do Tipo na pewno się da bo widziałem Lancię na amorach Koni od Opla tylko pytanie po co. Więcej stracisz czasu i więcej wyniesie przerabianie, kombinowanie niż kupienie nowych amorów i sprężyn. Poza tym gwint ma najlepsze tłumienie w najniższym położeniu, w najwyższym prawie w ogóle się nie ugina. Po drugie gwint fajny bajer ale ile razy w roku i na jak długo zmienisz wysokość zawieszenia.
Weitec na pewno ma oryginalne do Tipo, możesz z Coupe popróbować znaleźć gwint bo się zdarzają i nie musisz się bawić w przeróbki. |
_________________ Było Tipo 2.0 8v GT
Było Tipo Sedicivalvole
Jest Tipo Sedicivalvole Abarth |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|