|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Blacha za hamulcami przednimi ? |
Autor |
Wiadomość |
Robert86
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-04-2009, 23:29 Blacha za hamulcami przednimi ?
|
|
|
Czy mozecie mi powiedziec do czego słuzy blacha, która znajduje sie za tarczą ? Jest ona przykręcona śrubami od jarzma i jedna małą śródka do piasty.
Dzis przy okazji ze auto bylo bez kół postanowiłem przygotowac hamulce do malowania - przeleciałem je szczotka drucianą na wiertarce, lecz po zdjęciu jarzam blacha ta poprostu sie rozsypała i juz jej spowrotem nie montowałem.
Czy jest ona konieczna i ewentualnie jakie są konsekwencje jej braku? Przesunięcnie tarczy wzgledem jarzma o jej grubośc ? |
_________________ Tipo 1,4 gaźnik SPRZEDANE, AR 156 1,8 TS SPRZEDANA, Volvo V40 1,9 D |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-04-2009, 12:33
|
|
|
Blacha ta to typowa osłona tarczy.
W sumie zbędna rzecz, niektóre samochody jej w ogóle nie mają. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Daras
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 18 Skąd: Białystok
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 19-04-2009, 09:37
|
|
|
Zbędna ale super chroni przed błotem, śniegiem, solą itp. Chroni nie tylko tarczę, ale i odpowietrznik, złącza przewodów met-gum. W sumie lepiej mieć, chyba, że już nie ma do czego jej przykręcić. Mi w zeszłym roku szlag ją trafił, to dorobiłem z ocynku i teraz tak szybko jej nie weźmie... Pozdrawiam! |
_________________ Subaru Justy
Tempra 1,6 gaźnik LPG
Była Regata w garażu...
... a jest na złomie ;-((( |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|