|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czy to jest sterownik ABS'u? |
Autor |
Wiadomość |
opiotr
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Kwi 2005 Posty: 95 Skąd: Pszczyna
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-02-2009, 19:43
|
|
|
Miko-Why, Prezesddz,
Koledzy sprawdżcie najpierw czy żaróweczka na liczniku działa czy nie jest spalona lub czy wogóle jest, bo poprzedni wlaściele mogli poprostu zarówke wyciagnąć bo cały czas sie świeciła bądź po czasie sie spalila i mowili że ABS nie ma ze nie wyczuli bo lepiej powiedziec że nie ma niz że jest zepsute.
Sprawdźcie ta żarówke i wtedy zobaczycie czy swieci, a jezeli nie działa ABS to powinna świecić, aha sprawdźcie czy macie jeszcze wogóle pompe ABS-u bo moze poprzedni wlascicielie ja usuneli. :-)
Tu macie zdjecie górne z ABS dolna bez abs
|
_________________ był:
Fiat 127 1050ccm 70HP
Seat Fura 903ccm
Fiat 127 899ccm gaz
TIPO 1.4 S LPG
TEMPRA S.W. 1.6 i.e. LPG DGT
jest :
MAREA WEEKEND 1.6 16V |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 03-02-2009, 23:40
|
|
|
egon. napisał/a: | Ciechu78 napisał/a: | poul1987 napisał/a: | i możesz spokojnie ominąć przeszkodę | i to jest błędne myślenie. Jeśli jedziesz za szybko i zbyt blisko poprzedzającego Cię auta na śliskiej nawierzchni to nawet ABS Ci nie pomoże. |
A dlaczego błędne, jak jedziesz za szybko to czy masz ABS czy nie to i tak komus w tyłek wjedziesz, ABS ma za zadanie własnie ułatwic ominiecie przeszkody podczas gwałtownego hamowania, ale nie jest powiedziane ze za kazdym razem sie to uda |
Jak to "a dlaczego błędne?" przecież napisałem wyraźnie, że ABS wspomaga kierowcę ale to nie znaczy, że auto zatrzyma się tam gdzie chcemy! |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
czerwinn
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-03-2009, 23:19
|
|
|
Ja u siebie mam tak, jak przekręcę kluczyk w stacyjce to zapalają mi się czerwone kontroli (tak jak powiano być i jedna z nich jest od ABS (samochodzik z zygzakiem pod nim), jak ona sie pali cały czas po odpaleniu to ABS nie działa, ostatnio walczyłem z tym, wypadł mi przekaźnik kolo komputera pod tylną kanapą i kontrolka się cały czas paliła i ABS nie działał (odrazu idzie to wyczuć, jak ABS chodzi to słychać i czuć w pedale), po włożeniu przekaźnika było wszystko OK. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|