|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa hamulcowa do samochodu z ABS |
Autor |
Wiadomość |
Kamay
witamy nowego
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 05-04-2007, 17:54 Pompa hamulcowa do samochodu z ABS
|
|
|
Witam wszytkich
Czy ktoś z Was wie jakaajest rożnica pomiedzy pompami hamulcowymi dla układu z ABS i bez niego. Chodzi mi o różnicę w budowie, zasadzie działania.
** Dodano: 09-04-2007, 15:30 **
Wielkie dzieki za zainteresowanie |
|
|
|
|
moto77
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 19 Gru 2006 Posty: 185 Skąd: Pińczów
|
Wysłany: 10-04-2007, 08:54
|
|
|
cóż widocznie nikt nie wie? ija niestety ci nie pomogę |
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 10-04-2007, 09:15
|
|
|
Nikt niewie Tak też sie zdarza , ale po co ci ABS ja swój odczepiłem żeby mnie lepiej niedenerwował Napewno w kielcach masz jakiś serwis FIAT-a więc możesz podjechać i się spytać umnie w krk to nic niekosztuje więc zapytać w serwisie FIAT-a zawsze można jeśli tam taki posiadasz , ale przecież kielce to duże miasto pzdr |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 10-04-2007, 12:49
|
|
|
Z moich ustaleń wynika iż pompa do ABS-u ma tylko dwa wyjścia a bez ABS ma cztery ale nie jestem na 100% pewien. |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
Kamay
witamy nowego
|
Wysłany: 10-04-2007, 16:58
|
|
|
No, nie chcialem być niegrzeczny.
Super, ze odzew byl,
Moje pytanie pojawilo sie ponieważ mam ABS i prawdopodobnie pompę do wymiany, Wymieniłem juz komplet przewodów, płyn, wyczyścilem zaciski, odpowietrzyłem(kilka razy), zrobiłem ręczny(linki, sprężynki, trzyma 100%), wywaliłem korektor z belki.
Mimo to gdy nacisne hamulec tylne koła da sie obrócic, nie lekko ale da sie, gdy zaciągnę ręczny to trzyma jak diabli, nawet brechą nie ruszysz. Przód hamuje równo, i dość skutecznie.
W necie znalazłem pompy do T/T ta sama średnica, z zewnątrz taki sam wygląd a numery części inne, stad moje pytanie. Bylem ciekawy czy rożnica polega tylko na zaślepienie dwóch wyjść z pompy, czy może coś wiecej.
NADAL JESTEM CIEKAWY:)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|